bighunter76 Napisano 22 Styczeń 2010 Napisano 22 Styczeń 2010 z tego co zauważyłem w Bieszczadach nikt nie chodzi w nausznikach także ja się dostosuę!
Brzęczyszczykiewicz Napisano 22 Styczeń 2010 Napisano 22 Styczeń 2010 Parę faktów:- na słuchawkach baterie żyją dłużej- kabel słuchawek jaki by nie był, utrudnia życie- w wykrywaczach które modulują głośność sygnału zależnie od sygnału celu, słuchawki są niezbędne gdyż na głośniku nie słychać dźwięków poniżej progu szumu otoczenia- dla odmiany w wykrywaczach które głośności nie modulują (np ACE) lub modulacje mają wyłączoną, słuchawki nie pozwalają usłyszeć nic więcej- w prostych analogowcach z tonem wiodącym bez słuchawek ani rusz, gdyż jego subtelne zmiany nie są dobrze słyszalne przez głośnik w otoczeniu zakłóceń- żadne słuchawki nie ograniczają tego co produkuje" wykrywacz, co najwyżej są naturalnie cichsze lub naturalnie głośniejsze (różnice w sprawności przetworników)- dobre słuchawki do wykrywacza to słuchawki wygodne i solidne, a nie drogie.Osobiście preferuję słuchawki bezprzewodowe nauszne (otwarte).
samgnus Napisano 23 Styczeń 2010 Napisano 23 Styczeń 2010 Nie lepiej kupić po prostu lepszy sprzęt ?! :)))
Brzęczyszczykiewicz Napisano 23 Styczeń 2010 Napisano 23 Styczeń 2010 Co masz na myśli? Długopis? Lodówkę? Otwieracz do konserw?Oczywiście że kupić lepszy, jeśli stary nie jest zadowalający.
samgnus Napisano 23 Styczeń 2010 Napisano 23 Styczeń 2010 -na słuchawkach bat.żyją dłużej...na prądożernym sprzęcie na pewno tak...np.Rutusy-kabel jaki by nie był nie utrudnia życia...sprawdzone...spiralny jest lepszy od tego jaki by nie był" i połączenie kablowe jest bradziej dokładne od wynalazków bezprzewodowych,które też wymagają zasilania-dla ACE powinien być inny dział na forum...np.ACE i inne zabawki dla naszych pociech...-a kolejne posty to zaprzeczenie tego,co sam Kol.pisze...czyli wiem,ale nic nie wiem...dobre ,to tanie ,ale najlepiej mieć dobry sprzęt,a jak nie to bylejakie słuchawki,bo i tak one nic nie dają...Prawda jest jedna...czym lepszy sprzęt...to słuchawki nie są potrzebne,chyba,że do specjalnych zastosowań...
samgnus Napisano 23 Styczeń 2010 Napisano 23 Styczeń 2010 P.S.Jakiś gość...chyba Marks kiedyś napisał,że teoria ma się do praktyki,jak miłość do onanizmu...:)) Chyba w tym jednym temacie miał rację ! :))
Brzęczyszczykiewicz Napisano 23 Styczeń 2010 Napisano 23 Styczeń 2010 -na słuchawkach bat.żyją dłużej...na prądożernym sprzęcie na pewno tak...np.Rutusy"Głośnik pobiera co najmniej kilka razy więcej mocy niż słuchawki. Z baterii, nie ze Słońca.Wszystkie lepszej klasy wykrywacze są prądożerne, bo małym prądem nie da się dobrze popędzić cewki, szczególnie nierezonansowej a i procesor który ma dużą moc obliczeniową trochę bierze. Im bardziej zaawansowana obróbka sygnału, tym więcej prądu na nią potrzeba. Wszystkie energooszczędne sprzęty mają zredukowaną konstrukcję, możliwości i parametry.-kabel jaki by nie był nie utrudnia życia...sprawdzone...spiralny jest lepszy od tego "jaki by nie był i połączenie kablowe jest bradziej dokładne od wynalazków bezprzewodowych,które też wymagają zasilania"Mnie utrudniał. Co to znaczy połączenie kablowe jest bardziej dokładne"? :))))-dla ACE powinien być inny dział na forum...np.ACE i inne zabawki dla naszych pociech..."Na tym forum dominują sprzęty do 1500zł i ACE nie jest wśród nich najgorszy :)-a kolejne posty to zaprzeczenie tego,co sam Kol.pisze...czyli wiem,ale nic nie wiem...dobre ,to tanie ,ale najlepiej mieć dobry sprzęt,a jak nie to bylejakie słuchawki,bo i tak one nic nie dają..."Cóż, czytać, a czytać ze zrozumieniem, to jest poważna różnica ;)Nie ma jednoznacznej odpowiedzi ani na temat słuchawek ani na temat wykrywaczy. Jednemu słuchawki pasują, innemu nie. Dla jednego optymalny jest sprzęt o konstrukcji cepa, a drugi wykorzysta sprzęt dowolnie skomplikowany.Prawda jest jedna...czym lepszy sprzęt...to słuchawki nie są potrzebne,chyba,że do specjalnych zastosowań..."Spróbuj w XLT w zmodulowanym trybie dwutonowym coś głębszego usłyszeć bez słuchawek.
Brzęczyszczykiewicz Napisano 23 Styczeń 2010 Napisano 23 Styczeń 2010 Ten cytat, raczej jest autorstwa jakiegoś kaprala, który o jakiejkolwiek teorii tylko słyszał, bo w podstawówce jeszcze się do tego nie dochodzi :)Marks był filozofem, mógł się mylić, ale prymitywnych głupot nie wypowiadał.
spartan200 Napisano 23 Styczeń 2010 Napisano 23 Styczeń 2010 A co powiecie o tym : http://www.allegro.pl/item862061559_sluchawki_airdrives_fit_inair_dla_aktywnych.html Nie miałem tych słuchawek a jedynie widziałem je w TVN turbo>Gadżet , ot ciekawostka , ale gdyby działały zgodnie z opisem to dla poszukiwaczy jak znalazł :). Chociaż trzeba by dorobić albo kupić spiralny przedłużacz no i cena tez spora raczej ...
Brzęczyszczykiewicz Napisano 23 Styczeń 2010 Napisano 23 Styczeń 2010 uż nigdy więcej nie musisz zakładać niewygodnych słuchawek na głowę aby posłuchać ulubionej muzyki."asada działania słuchawek AirDrives polega na tym, iż fale dźwiękowe wydobywające się ze słuchawek odbijają się od małżowiny usznej i wpadają wprost do przewodu słuchowego a dalej do ucha środkowego i wewnętrznego."30zł słuchawek i 165 złotych ściemy dla frajerów.Za tę cenę na Allegro można nabyć świetne markowe słuchawki i jeszcze zostanie.
Mazow Napisano 23 Styczeń 2010 Autor Napisano 23 Styczeń 2010 Słuchawki KOSS QZ99Sprawdzałem- do muzyki nie nadają się !Strasznie sztywne barwy.Z Proximą na delikatnym pomruku najmniejszy podmuch stali słyszalny w zupełności. Kiedy wyświetlacz nie jest w stanie wskazać miejsce występowania głęboko zalegającego przedmiotu to właśnie delikatne zmiany natężenia dzwięku w słuchawkach mogą oznaczać ciekawe znalezisko warte użycia swej koparki.
Przemko113 Napisano 10 Wrzesień 2011 Napisano 10 Wrzesień 2011 Planuje kupić słuchawki koss qz 99. Jak się sprawują przy wykrywce? Może lepiej kupić sprawdzone ur30?
marcelxbox Napisano 17 Wrzesień 2011 Napisano 17 Wrzesień 2011 Co do kwestii słuchawek ja się zastanawiam nad kupnem TDK wr700 bo ponoć one jako jedne z bezprzewodowych na bieżąco dają sygnał równy jak w wykrywaczu a nie tak jak w innych bezprzewodowych z małym opużnieniem .
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.