arturborat Napisano 16 Styczeń 2010 Autor Share Napisano 16 Styczeń 2010 Zawsze byłem przekonany, że Polacy to naród kumaty i jak czegoś chcą, to znajdą sposób, żeby robić swoje, choćby wszyscy urzędnicy i policja byli przeciwnego zdania. Poniższą historyjkę wklejam na forum, bo choć nie dotyczy ranży" to nie mogłem uciec od skojarzeń z kolegami,którzy w celu zalegalizowania kolekcji tworzą muzea albo rzeszą poszukiwaczy meteorytów.... Ewentualnie na dołek:))Dziesięciomiesięczny lew Simba jest już legalnym mieszkańcem Głogowa Młp. Jego opiekun, Leszek Bielenda dopełnił właśnie ostatnich formalności i założył... cyrk. (...) W domu Bielendów Simba mieszka od sierpnia. Pan Leszek dostał go od opiekuna kotów w cyrku objazdowym. Początkowo lew miał tu przebywać tylko przez pewien czas, dopóki cyrk nie upora się z tresurą pozostałych zwierząt. W międzyczasie panem Leszkiem zainteresowały się policja, prokuratura i obrońcy zwierząt. Domagali się, aby oddał lwa, bo zgodnie z prawem takie zwierzę można trzymać tylko w zoo, lub cyrku.- Założyłem więc cyrk. Załatwienie formalności trwało kilkanaście minut. W tej chwili Simba mieszka już u mnie zgodnie z prawem. Kamień spadł mi z serca, bo przywiązałem się do niego i rozstanie byłoby dla nas bardzo przykre – mówi L. Bielenda. (...)"http://www.nowiny24.pl/apps/pbcs.dll/article?AID=/20100115/RZESZOW/249155105Artur Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
toska Napisano 16 Styczeń 2010 Share Napisano 16 Styczeń 2010 Jak to nie dotyczy branży?Logika tego obejścia prawa jest prosta,analogicznie gdy będziemy mieli karabin i chcemy żeby to było legalne załóżmy sobie własną armie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Martian Napisano 17 Styczeń 2010 Share Napisano 17 Styczeń 2010 W dawnym zsrr był podobny przypadek. Pewna rodzina od małego kociaka wychowała lewka na wielkiego lwa całość była udokumentowana fotograficznie i wydana w postaci albumu. Dwie córki w wieku ok. 6-8 9-11 lat bawiły się i z małym kociakiem i z wielkim lwem.. Wychodziły na spacer itp itd. Niestety finał po pewnym czasie od ukazania się kniżki okazał się tragiczny i jedna z dziewczynek została zagryziona przez lwa... Miałem ten album... U nas doma liew"Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szczurek_1979 Napisano 17 Styczeń 2010 Share Napisano 17 Styczeń 2010 lew lwem...mi to się marzy, jakiś bofors lub chociażby ZIS3 w ogródku... ale to chyba tylko niestety marzenia... i nie mówię tu o jakiejś replice czy czymś podobnym tylko o prawdziwej armacie... wiadomo, pozbawionej cech bojowych, ale... czy w naszym kochanym kraju jest to możliwe??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mihua Napisano 17 Styczeń 2010 Share Napisano 17 Styczeń 2010 Faktycznie założył cyrk? 200kg.Zwierzątko w M-3,albo na 300m.Co za różnica.Przecież chowa się jak normalny kociak. Tylko później o jakąkolwiek zabawkę trudno.pzdr.PS.No i myszy chyba trochę za małe? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kopijnik2 Napisano 17 Styczeń 2010 Share Napisano 17 Styczeń 2010 szczurek - ARMATA PLOT S60 S 60 57MMWydrukuj ofertęCena (netto):4 090 PLN / 1 014 EURrealizuj marzenia ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szczurek_1979 Napisano 17 Styczeń 2010 Share Napisano 17 Styczeń 2010 kol.kopijnik2, jaki to serwis aukcyjny? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
steell Napisano 17 Styczeń 2010 Share Napisano 17 Styczeń 2010 na aledrogo były Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zbyniek Napisano 17 Styczeń 2010 Share Napisano 17 Styczeń 2010 Tak się właśnie kombinuje z prawem !! :) bierzmy przykład :) pozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kopijnik2 Napisano 17 Styczeń 2010 Share Napisano 17 Styczeń 2010 użyj googli... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szczurek_1979 Napisano 17 Styczeń 2010 Share Napisano 17 Styczeń 2010 jednak bofors i ta plot57mm troszkę za duża gabarytowo...zis3 jednak by bardziej pasowała ;-) ale to narazie niech pozostanie w sferze planów :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
EAGLE11 Napisano 17 Styczeń 2010 Share Napisano 17 Styczeń 2010 Na alledrogo można kupić WSZYSTKO od czołgów po łuski pozbawione cech bojowych ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.