Skocz do zawartości

testy wykrywaczy w miesięczniku Odkrywca

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
jagiellonczyk ja posiadam fishera f5 jak do tej pory doslownie kilka krotkich wypadow(brak czasu) ale na ziemiach UK jest to moj pierwszy sprzet wiec ciezko o porownanie ale za okolo miesiac jade do polski znajomy ma proxime wiec postaramy sie porownac te wykrywacze
Napisano
Bocian napisał:

Wszelkie ogłoszenia typu sprzedam, kupię, zamienię, wymienię a dotyczące sprzętu lub instrukcji do sprzętu powinny znaleźć się w ogłoszeniach.

NIE NA FORUM!

Zanim zamieścisz prośbę o podesłanie instrukcji pamiętaj że ktoś może mieć do niej prawa do tłumaczenia. Uszanuj czyjąś pracę, zanim skopiujesz zapytaj autora.

Informacja dla ryzykantów.

Każde złamanie tej zasady równa się banem bez ostrzeżenia."

W tym wypadku nie ma różnicy! Instrukcja, artykuł czy zdjęcie są chronione przez prawo autorskie.
Przypominam wszystkim, że kopiowanie, skany, pdf-y i cała reszta musi być uzgodniona z autorem/autorami! Jakiekolwiek rozpowszechnianie bez zgody autora jest łamaniem prawa i kradzieżą praw autorskich.
Wystarczy się odezwać do autorów i myślę, że nie bedzie problemu z dostępem do tekstu.
Tyle ode mnie. Szanujcie czyjąś pracę
Napisano
Nie bardzo rozumiem kolegów, siedzicie na forum miesięcznika Odkrywca, jest to jedyne pismo papierowe w Polsce publikujące artykuły dotyczącego naszego hobby. Jak ukazuje się w nim artykuł dotyczący wykrywaczy, to okazuje się, że mało kto czyta to pismo. To aż niewiarygodne! Redakcja ponosi koszty napisania artykułu, za które trzeba zapłacić kupieniem pisma. A tu nagle wszyscy chcieli by mieć artykuł zeskanowany, za friko. Wstyd. I nie piszcie, że nie ma go w kioskach. To wie każdy. Ale zaprenumerować Odkrywcę każdy może. Fachowa informacja o wykrywaczach [autorzy inżynier elektronik i uznany poszukiwacz] po prostu kosztuje.
Napisano
Mab1978 napisal :
anim zamieścisz prośbę o podesłanie instrukcji pamiętaj że ktoś może mieć do niej prawa do tłumaczenia. Uszanuj czyjąś pracę, zanim skopiujesz zapytaj autora."

I to racja, ale czasem autor niedostepny albo np. rozne sa polityki firm, u nas za spolonizowane instrukcje firma chce pieniazki, u rosjan daje je za darmo, zatem warto znac choc troche rosyjski :)

http://www.reviewdetector.ru/index.php?showtopic=1643

W ogole widze ze ruskie fora poszukiwawcze sa czesto bardzo atrakcyjnym miejscam do zdobywania informacji.
Napisano
Witam
O tym , że w gazecie nie ma od dawna nic ciekawego toczyła się dyskusja jakiś czas temu i dlatego wiele osób już jej nie kupuje , wykupienie prenumeraty dla przeczytania jednego testu to lekka przesada ;). Moim zdaniem redakcja powinna zmienić trochę formę i pomyśleć o wydawaniu wersji elektronicznej bo to jest droga przyszłości gazet. Będzie łatwiej dostępna , może tańsza (nie wiem jak to wygląda marketingowo więc nie rokuję) i co też ważne łatwiejsza w przechowywaniu a to też istotne. pozdrawiam
Napisano
Może i e-gazeta byłaby łatwiejsza w przechowywaniu, ale na kibelku takiej nie poczytasz... Bo laptop w WC to już schiza :-P

Ja mam zasadę - przeglądam w jakimś EMPiKu i kupuję to, co uznam za warte zainteresowania. Jeśli poziom wkładu autorów i wydawcy przekracza poziom 10-minutowego kartkowania, a sama treść warta jest archiwizacji na przyszłość, to kupuję, a inaczej zapominam.

M.
Napisano
Mnie też nie wszystko podoba się w Odkrywcy, szczególnie relacje z inscenizacji historycznych, na które przestałem jeździć, bo nic nie można zobaczyć oprócz lokalnych tłumów. Ale to nie powód, żeby drapać" artykuły, które co nieco kosztują. A jeżeli chce się kupić opisany wykrywacz, to taki artykuł jest bezcenny, nie to co ble, ble forowe. O niebo lepsza, powiem inaczej - normalna jest gazetka internetowa Kruka, ale w niej właśnie widzę poważną wadę czyli brak papieru. Także więc, do wyboru, do koloru:)
Napisano
Powinna być wersja elektroniczna - łatwiej dostępna. Nie wszyscy mieszkają w dużych miastach. U mnie w mieście raz na rok pojawi się jakiś nr...

Pozdro!
Napisano
nie chodzi o to czy ''odkrywca'' jest ciekawy, czy nie.
Gazeta zwyczajnie zmieniła profil z pisma stricte dla poszukiwaczy na miesięcznik okołohistoryczny.
  • 1 year later...
Napisano
Jakby była możliwość aby któryś z szanownych kolegów przysłał mi skan tych stron z testem sov GT w pdf,byłbym bardzo wdzięczny :)

pawcion123@gmail.com

pozdrawiam.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie