Skocz do zawartości
  • 0

mundury - zdjęcia

EAGLE11

Pytanie

Napisano
Witam!
Posiadam troche wojskowych" zdjęć z różnych okresów i chciałbym jakoś móc określić kto jest na zdjęciu i tutaj właśnie potrzebuję Waszej pomocy.

Wkleję kilka zdjęć i proszę o KAŻDĄ nawet najmniej z pozoru ważną informację na jej temat tj.jaki na zdjęciu przedstawiono mundur,jednostka,miejsce wykonania zdjęcia, co może robić osoba na zdjęciu itd.

Do dzieła ;)

21 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
acha, dziękuje. No to dwa zdjęcia mamy po części wyjaśnione. A co z resztą? Nic wam to nie przypomina:zwłaszcza 5 i 4 są bardzo ciekawe...Może ten w kracie to jakiś prusak z czasów I wojny?
Napisano

Szukam pomysłu, jak powiązać delikwenta ze zdjęć 4 i 5. Osoba, wg mnie, ta sam. A jakoś poza ONR nic mi do głowy nie przychodzi. Choć faktem jest, że służbowo ubierali się w bluzy z pasem, ale bez koalicyjki.

Napisano
Witam!
Posiadam troche wojskowych" zdjęć z różnych okresów i chciałbym jakoś móc określić kto jest na zdjęciu i tutaj właśnie potrzebuję Waszej pomocy.

Wkleję kilka zdjęć i proszę o KAŻDĄ nawet najmniej z pozoru ważną informację na jej temat tj.jaki na zdjęciu przedstawiono mundur,jednostka,miejsce wykonania zdjęcia, co może robić osoba na zdjęciu itd.

Do dzieła ;)
Napisano
Na ostatnim zdjęciu z prawej człowiek w mundurze przedwojennego Gajowego Lasów Państwowych.

Mężczyzna Z lewej wygląda na partyzanta ?
Napisano

Nr.7 (mężczyzna ten urodził się w 1924 roku, może dzięki temu da się określić przybliżony czas powstania zdjęcia, na zdjęciu 6 w białej koszulce to też on)

Napisano
Mężczyzna w mundurze gajowego (zdjęcie nr.3),w białej koszulce (zdjęcie nr.6) oraz na zdjęciu nr.7 to mój dziadek.Urodzony w 1924 roku, mieszkał w okolicy Kielc, był przed(przygotowywał się do bycia) i po wojnie gajowym/leśniczym. Był żołnierzem AK, działał w okręgu radomsko-kieleckim...Jego ostatni stopień to szeregowiec.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie