Skocz do zawartości

HS 3 zdyskryminacją ???

Saurus

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
w jednym z watków spotkałem sie z wtierdzeniem iz smętek ma slabą dyskryminacje.
Jest to statyk a więc na all metal nie ma czegos takiego jak dyskr. czy myle się?
Jesli tak to jest to cud urządzenie:-)
Napisano
Wrzucasz wszystkie pojęcia do jednego worka i próbujesz wysnuć wnioski.
Określenie słaba dyskryminacja wymyśliły osoby z for, które nie potrafią zdefiniować tego pojęcia.
Smentek nie ma w nazewnictwie elementów manipulacyjnych słowa all metal.
Cudem jest w szczególności, jeśli ktoś w danym momencie sprzedaje je na A...
Napisano
Słaba dyskryminacja chodziło o to że nie za każdym razem pomija małe przemioty odłamki itd.
Panie Armand nie Smentek, Szanowny Pan Henryk ma na nazwisko Smętkowski a więc Smętek"
<pozdro
Napisano
Zrozumiałe jest że nazwe fukcji all metal użyłem w przenośni. Nie pracowałem na hs3, pawel888 możesz cos więcej powiedziec jeszcze na ten temat, moze jest kilku topniowa..?
Dziękuje Panie Armand, widze że udziela się Pan nadzwyczaj aktywnie i to nie zawsze przychylie zwłaszcza jeśli odjęte zostaja wątki np. z hs3. Czyżby to jakaś zazdrość lub niechęć do znienawidzonych producentów???:-)
Pozdrawiam:-)
Napisano
Dyskryminacja jest stopniowa regulowana pokrętłem w skali od 1-10.Systematycznie zwiększając dyskrymnacje zwiększa sie pomijalność przedmiotów stalowych, nie zmieniając przy tym wykrywalności przedmiotów kolorowych, one czy na 1 czy na 10 reagują tak samo.
Zazdrość w to że można wyprodukować lepszy sprzęt w tej samej cenie nie daje Panu Armandowi spać.No i to że HS-3 poleca zdecydowana większość, a Armanda...no cóż...
<pozdro
Napisano
A ja mam pytanie do Armanda .
Dlaczego Panie Armand do Pańskich wykrywaczy nie ma wiekszych cewek np. do Prospektora . Prospektor jest produkowany od dawna i napewno wiele osób go posiada i czytając forum dochodzi do wniosku że Hs-3 z cewką np 37 cm jest głębszy od Pańskiego wykrywacza i dochodzi do wniosku że jeśli posiada Prospektora z małą cewką chodzi na militarke to woli kupić Hs-3 z większa cewką niż Prospektora z mniejszą.Jeśli chodzi o dyskryminacje to wiadomo chodzi się na niskich nastawach aby nie pomijać złomu metalowego i dyskryminacja jest prawie nie potrzebna.
I pytanie do Armanda.
Dlaczego nie daje Pan alternatywy dla posiadaczy Pańskich wykrywaczy i nie produkuje Pan większych cewek do wykrywaczy , mógł by Pan zastosować cewki np 37 cm i 46 cm do Pańskich wykrywaczy i wiadomo wtedy zamknął by Pan temat niejasności który jest głębszy czy Hs-3 czy Prospektor .
I takie cewki powinny być dostępne do dokupienia do zestawu a także kupowane jako zastępcze dla posiadaczy wykrywaczy.
Dużo osób kupując wykrywacz na militarke kupuje taki w którym można zastosować większe cewki bo mało kto chodzi na cewce 25 cm na militarke.
Panie Armand prosze o odpowiedź dlaczego Pan jeszcze nie wprowadził większycg cewek?
I drugie Pytanie kiedy pierwsze cewki się pojawią w sprzeaży ?
Napisano
Puma, bardzo dobre pytanie.
HS produkuje jeden wykrywacz z różnej wielkości sondami.
Ja produkuję różne wykrywacze z podobnymi sondami [obecnie 3 rodzaje sond dedykowane do poszczególnych wykrywaczy].
Ja stosuję inną politykę sprzedaży. W HSie klient zdany jest na ten sam wykrywacz o tych samych funkcjach, u mnie wykrywacze mają różne funkcje, im wykrywacz droższy, tym tych funkcji jest więcej. Taka politykę zresztą prowadzą głównie firmy zachodnie. Na różnych sondach do nich skupiają się firmy pasożytnicze". Określenie pasożytnicze stosuję w kontekście biologicznym, a nie pejoratywnym.
Także mój model produkcji nie jest czymś wyjątkowym w skali ogólnej.
HSowi jest wygodnie do końca działalności skupiać się na jednym modelu, mnie taka stagnacja techniczna nie interesuje, widocznie za dużo mam energii:)
Porównywałem zasięgi HSa na standardowej sondzie, na zakopanych monetach i na samochodzie w stosunku do Prospectora. Wniosek: HS na standardowej sondzie ma mniejszy zasięg od Prospectora.
Kiedyś produkowałem wykrywacze z dużą sondą. Na forach były narzekania, że zachodnie sondy są mniejsze, a duża sonda jest niewygodna w terenie. Więc się obraziłem :) i nie produkuję dużych sond i nie będę ich produkował.
Dziwię się, że na duże sondy HSa nikt nie narzeka, że się z nimi niewygodnie chodzi?
Porównanie wykonania obu wykrywaczy pozostawiam Waszej ocenie. Nie raz porównywałem każdy z elementów każdego z wykrywaczy. Generalnie to w HSie podoba mi się tylko kształt sondy, bo nawet jej kolor już nie :)
Co do HSa z większą sondą. Stosuje się ją głównie na militarkę. Każdy militarkę w swojej okolicy szybko wyczyści, myślę, że w ciągu roku na pewno. Pozostają bezkresne pola i coroczny wysyp świeżych monetek na nich. I co wtedy? Duża sonda okaże się za duża na monetki. A w Prospectorze z sondą standardową spokojnie można szukać i militarki i drobnicy kolorowej.
W Prospectorze sonda ma średnicę ok. 28 cm, a więc nie jest taka znowu mała. Jest to optimum pomiędzy militarką a monetami, przy jednoczesnej wygodzie pracy.
Jak już pisałem, nie będę produkował większych sond, za to w przyszłym roku być może wypuszczę całkiem nowy model wykrywacza dynamicznego, jeden PI i jeden dotychczasowy model wyładniony" i uproszczony czyli Prospector2. Niektórzy wobec Prospectora mieli nieuzasadnione zarzuty o brak dyskryminacji. Zarzuty związane były z nieprzeczytaniem instrukcji lub z jej niezrozumieniem. Dlatego Prospector2 będzie bardziej intuicyjny oraz trochę ładniejszy. Pilnie czytam uwagi pisane przez Was na forach i wyciągam praktyczne wnioski.
Już ostrzę sobie zęby na polecane przez Was tanie wykrywacze PI wykonywane przez niezarejestrowane działalności pseudogospodarcze. Także, kto z Was produkuje PI nielegalnie, niech się czym prędzej zarejestruje.
Wątków sennych i nienawidzących nie komentuje. Prowokujcie sobie do kłótni innych kolegów, ja się zestarzałem :)
Napisano
Panie Armand ja to rozumiem dokładnie że wykrywacz np. Prospektor ze standardową sondą 28 cm ma dobry zasięg lecz wielu posiadaczy chce mieć też wybór gdy kupuje wykrywacz chce mieć możliwość wyboru cewki jesli kupuje się wykrywacz na militarke to posiadacz wykrywacza od razu myśli o zasięgu i chce zastosować dużą cewke do swojego wykrywacza, chdzenie z dużą cewką jest mniej wygodze w chodzeniu w terenie ale też ma zalete że np w wysokiej trawie nie trzeba trzeć cewką po trawie czy gałęziach lecz można ją troszke wyżej prowadzić nad przeszkodami bo zwiększa się zasięg na większej cewce i jest komfort prowadzenia jej wyżej.Moim zdaniem jeśli np. Prospektor jest produkowany od kilku lat i został sprzedany w dużej ilosci to powinien dać Pan użytkowniką taki komfort żeby mogli mieć możliwość zastosowonia dużej cewki tak jest w modelach zagranicznych że jest przykładowo cewka DD 26 cm i do wybory większa cewka co czyni wykrywacz bardziej uniwersalny mała cewka 28 cm jako uniwersalna a duża na typową militarke.
A jeśli duża cewka pasował by do Prospektora i jescze innych Pańskich wykrywaczy to było by wtedu jeszcze lepiej np. pasuje do Prospektora i Anciusa i do Discover i Penetratora wtedy Pańska linia wykrywaczy jest bardzo uniwersalna i elestyczna dla przyszłych posiadaczy pańskich wykrywaczy.
Podobną taktyke miała firma Nokia producent telefonów przykład miałem stary telefon 10 letni i kupując nowy to ładowarka pasuje ze starego do nowego .
Więc uniwersalność zastosowania dużej cewki w Pańskich wykrywaczach to by była super sprawa.
Pisze Pan że wprowadza Pan następny wykrywacz do produkcii i bardzo dobrze tylko niech pamięta Pan o posiadaczach Pańskich wykrywaczy co posiadają już Panskie wykrywacze, nowa cewka była by ukłonem w stone posiadaczy Pańskiego sprzętu i pokazanie że zależy Panu na nich i daje im Pan większe możliwości wyboru , zaryzykował by Pan że może Pan dużo nie zarobić lub nawet stracić na wpuszczenie większej cewki do sprzedaży Ale
Panie Armand zyska Pan więcej sympatji i zrozumienia od Poszukiwaczy pokazując im że nie odwraca się Pan od nikogo od posiadaczy Pana wykrywaczy a także on nowych nabywców.
Pozdrawiam Puma
Napisano
Porównywałem zasięgi HSa na standardowej sondzie, na zakopanych monetach i na samochodzie w stosunku do Prospectora. Wniosek: HS na standardowej sondzie ma mniejszy zasięg od Prospectora."

Tak więc skoro Prospektor jest lepszy to czemu większośc poszukiwaczy poleca HS na militarke?

Myśle że zdanie producenta na temat sprzętu nie jest obiektywne, najlepszym weryfikatorem jest praca w terenie ludzi ze sprzętem,z którego produkcją i wpływem funduszy nie mają nic wspólnego.
Wiadomym jest że nie poleci Pan HS bo nie ma Pan w tym interesu.

A co do działania Prospektora i HS moze sie wypowie osoba niezależna, która chodzila i z jednym i z drugim.
Ja osobiście z Prospektorem nie chodziłem lecz polegam na zdaniu kolegów i na podstawie tego kupiłem HS i nie zamierzam zmienić.
<pozdro
Napisano
Witam, bezstronny nie jestem /HS-3/ ale jakieś tam swoje przemyślenia mam. I myślę, że ze smętkiem jest trochę tak jak z kałachem". Talibowie wyklepują je młotkami w namiotach a one są nie mniej skutczne jak zachodnie supersprzęty.
Smętka talib oczywiście nie wyklepuje choć to prosta konstrukcja, ale jeżeli HS działa, wyłapuje sygnały o jakie mi chodzi a mimo to wyłapuje ciekawe drobiazgi i zasięgi są satysfakcjonujące,to pytanie zasadnicze powinno brzmieć: czy potrzebny mi lepszy wykrywacz?
Pozdro /dla pytającego i dla smętkowców i dla Armanda i dla reszty/
Napisano
Teraz Pana rozumie Panie Armandzie:-)

Puma1 Ty chyba zdaje się miałeś garretta Master Huntera CX+???
na jakiej cewce chodziłeś?
  • 5 weeks later...
Napisano
Hs 3 spoko sprzęt lecz zanim coś znajdziesz nakopiesz się śmieci są lepsze wykrywacze ,ale oczywiście droższe .Mojego HS-a mam dosyć sporo czasu i jak każdy sprzęt trzeba poznać i polubić.Myślę,że kiedyś pojawi się inna wersja HS-a i zrobi wielkie show na all... i nie tylko. Chciało by się lepszy sprzęt no ale na razie mnie nie stać .Poza tym Jak się nie ma co się lubi,to się lubi co się ma".
Napisano
Show na alle... raczej nie będzie gdyż producent nigdy nie wystawiał nowych na aukcje, jedynie używane były w obiegu.

No i na tego nowego coś mi sie zdaje że jeszcze troche poczekamy...
<pozdro
Napisano
O JezuuU! Zauważyłem właśnie, że mój poprzedni post jest zupełnie obok tematu. Nie pamiętam bym go pisał ... ale zasadniczo zgadzam się z jego treścią. No tak - to była sobota:)))
Więc tak by powrócić do tematu dyskryminacji w HS, nie wiem jak u Kolegów ale w moim egzemplarzu nie wygląda ona najlepiej (poza tym, że jest). Podczas prób na adomiaku" mogłem go odrzucić ale w terenie nawet przy maksymalnym skręceniu i tak złapie większą nakrętkę czy śrubę o ile ta jest mocno skorodowana. Mocniejsze skręcenie dyskryminacji powoduje omijanie kolorowych drobiazgów /np. niektórych monet/ widocznych jeszcze na nastawie 5". Powoduje także - ale to chyba typowe dla większości wykrywek pewną utratę zasięgu.
Jednak nie przeszkadza mi to. I tak dyskryminację nastawiam między 2" a 4" i kopię prawie każdy sygnał. Poza tym nie kupowałem tego wykrywacza w ciemno. Wiedziałem jakie są wszystkie za i przeciw" co nie jest tak oczywiste w przypadku innych konstrukcji. No. Koniec wywodu.
Pozdr.
  • 4 weeks later...
Napisano
Pawel napisał:
Ja osobiście z Prospektorem nie chodziłem lecz polegam na zdaniu kolegów i na podstawie tego kupiłem HS i nie zamierzam zmienić."

I to jest właśnie wytłumaczenie sukcesu HS-a i nie tylko.
w skrócie ie wiem, ale polegam na zdaniu innych" w domyśle: takich którzy wiedzą podobnie jak ja - praktycznie nic.

Jesteście jak wagoniki które poruszają się po zamkniętym torze wokół kupy piachu. Obok jest dużo innych dróg, całe bogactwo możliwości, z których większość to LEPSZE możliwości, ciekawe tereny i ładne krajobrazy. Ale albo nie możecie albo nie chcecie przestawić zwrotnicy. Powody są rózne, ale ostatecznie zachowujecie się tak samo:
Fajna jest ta nasza kupa piachu, no nie? Taaaak, to piękna kupa piachu. Jaka kupowata i piaszczysta! Wzór kupy piachu po prostu! To NASZA kupa piachu. Będziemy bronić naszej kupy piachu i tego, że jest to najlepsza kupa, jeśli ktokolwiek śmiałby twierdzić inaczej! Dołączcie na nasz tor i zostańcie fanatykami naszej kupy! Nie ma lepszej kupy piachu od naszej! Niech żyje nasza kupa!
Napisano
Jeśli popatrzysz na tematy wątków, to zobaczysz że kilka jest na temat HS. I wypowiedzi w tych wątkach można by bez problemu wrzucić w jeden, nikt by nie zorientował się która z którego wątku pochodzi.
Nie wiem po co powstaje tyle wątków o HS. To jest problem" tych którzy je tworzą, zamiast sięgnąć do tych samych tematów poruszanych już wielokrotnie wcześniej. Ale z pewnością wszyscy zainteresowani HS-em je czytają jak islamiści Koran :))), więc napisanie czegokolwiek w dowolnym wątku ma taki sam skutek - trafia do adresatów.
A tak w ogóle, to odniosłem się do jednej z wypowiedzi w TYM WŁAŚNIE wątku :)
Napisano
OK, ale ten problem dotyczy chyba nie tylko HS-a, prawda?
Cyklicznie powtarzają się te same lub podobne pytania o jakiś wykrywacz, na które odpowiedzi znaleźć można parę wątków wstecz.
Jako użytkownik tej wykrywki mogę jedynie zapewnić Cię, że akurat ja jestem świadom zalet ale i wielu niedoskonałości HS-a, które znałem zanim zdecydowałem się na jego zakup, więc rozczarowany nim nie jestem. Myślę jednak, że po sezonie go czymś zastąpię.
A z tym Koranem to lepiej uważaj... forum na pewno lustrują wysłannicy ciemnej strony mocy ale jeżeli śledzą je również talibowie to masz przerąbane.

Pozdr.
A
Napisano
A dlaczego w domyśle: takich którzy wiedzą podobnie jak ja - praktycznie nic."
A może w domyśle: tych co mają ten sprzęt i go znają?
Ja rozumiem, że opieranie się na zdaniu innych może nie jest najskuteczniejszą metodą, ale jaką metodę alternatywną polecisz Brzęczyszczykiewiczu? Dobieranie wykrywacza metodą prób i błędów i tracenie na każdej odsprzedaży kilkuset słotych? Nie każdego na to stać, a nawet jak stać to są ciekawsze sposoby ich zagospodarowania.
Napisano
Nie ma nic złego we wsłuchanie się w różne opinie. Co więcej, jest to cecha ludzi mądrych. Ale nieco czym innym jest wiara na słowo a jeszcze bardziej czym innym powtarzanie niesprawdzonych osobiście informacji. W ten sposób powstaje łańcuch nieprawdy i pomówień.
Przykładowo, kiedyś zastanawiałem się czy wybrać XLT czy DFX. Naturalna chęć - oczywiście kupić nowszy produkt. Po przestudiowaniu ogromnej ilości wątków na forach polskich i nie tylko, zdecydowałem się jednak na XLT. Ale dopóki nie kupiłem później DFX i nie przekonałem się, że wybór był rzeczywiście słuszny a pogłoski prawdziwe, sam się na ten temat nie wypowiadałem używając tonu, który mógłby SUGEROWAĆ KOMUŚ JAKĄŚ KONKRETNĄ DECYZJĘ. Podobnie było z ACE i Proximą.
Napisano
Mówiąc szczerze pracowałem na marnym PI,na jabelku,bounty i jakimś md(taki jak z aukcji gdzie ta mgta:)) potem ace250,i smętek.
Wiadomo że smętek najlepszy.
Widziałem osiągi trapera i midasa i w każdym razie polecam smętka,zasięg ogólny znakomity,kolorki łapie ładnie
cóż,dyskryminacji nie ma,jedyne co to wielkościową by odrzucał małe stalowe śmieci,lub większe zależy jak ustawimy,kolorki łapie tak samo ładnie bez względu na ustawienie pomijalności stali..i nie ważne na jekiej cewce.
co do narzekań na konstrukcje to dla mnie może być to nawet kij od szczoty byle pudło grało i cewka działała,w lesie nie ma szpanu,liczą się umiejętności i trafienia.
smętek jest łatwy do nauczenia,do zrozumienia..

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie