fanatyk Napisano 9 Styczeń 2010 Napisano 9 Styczeń 2010 skladane z czesci ogolnie dostepnych + istotne czesci z wykopowej ,strychowej broni."co jest w końcu łatwiej dostępne? bo jeśli mauser, sauer itp są tak super tanie i walają się po każdym strychu to dlaczego mafia strzela z broni współczesnej?ano świadczyć może to tylko o :1. posiadacze broni z II WS nikogo nie mordują pomimo łatwości" i ogólnej dostępności" tego typu broni.2. dużo łatwiejsze i bardziej ekonomiczne jest zdobycie broni współczesnej, jako bardziej wydajnej, lepszej, tańszej, gdzie łatwiej o amunicję itd itp.jest w stanie ktoś to podważyć?
gral Napisano 9 Styczeń 2010 Napisano 9 Styczeń 2010 Witam.Polska to kraj absurdów i takim absurdem jet dla mnie ta przesadna troska naszego rządu o to by obywatele nie wystrzelali się tym zardzewiałym złomem".W naszych lasach zalegają tony niewypałów i amunicji(niekoniecznie pod ziemią) i tym nikt się nie martwi,a przecież to o wiele bardziej niebezpieczne.Wolą ścigać kogoś o kilka gramów prochu i zardzewiały kawałek metalu który kiedyś był bronią.Jeszcze żyją ludzie którzy mogą wskazać takie miejsca(po prostu pamiętają),ale cóż nikogo to nie interesuje.Akcja saperów na taką skalę przyniosła by naszemu krajowi wielomilionowe straty,więc lepiej przymknąć na to oko.Pozdrawiam.
vis1939 Napisano 9 Styczeń 2010 Napisano 9 Styczeń 2010 fanatyk czytam te twoje żale w tym wątku i widzę że
stg1971 Napisano 9 Styczeń 2010 Autor Napisano 9 Styczeń 2010 w tym programie p.dziewulski zachował się jak małe dziecko z wielkim rewolwerem,chciał ukazać się jako maczo ,a wyszedł jak pajac udostępnił broń osobie nie posiadającej pozwolenia na broń,i tu jest już podstawa do odebrania pozwolenia,jakby nie było miliony osób to widziało,pojęcia typu 18 osobowy magazynek to co dziewulski jest mistrzem świata w strzelectwie,a zapomniał że po 50 roku życia jest coraz ciężej trafić w tarczę(wzrok)
vis1939 Napisano 9 Styczeń 2010 Napisano 9 Styczeń 2010 ...Ci się troszkę temat rozjechał.Sorry za dwa posty,ale coś mi się niechcący za wcześnie dodało:)
stg1971 Napisano 9 Styczeń 2010 Autor Napisano 9 Styczeń 2010 czechy kraj 10 milionowy ,w okresie 3 abolicji i amnestii czesi zarejestrowali około 20 tyś,szt. .nielegalnej broni.to w polsce na podstawie danych czeskich może być około 100 tyś.sztuk.
gral Napisano 9 Styczeń 2010 Napisano 9 Styczeń 2010 Jeszcze kilka takich optymistycznych postów i ludzie wyrzucą lub zakopią wszystko co do tej pory znalezli w obawie że to jakaś część broni palnej.
zbyniek Napisano 9 Styczeń 2010 Napisano 9 Styczeń 2010 Jest to temat zresztą podobnie jak temat legalnego kopania nie na topie i nie do zrealizowania :) zresztą każdy z osobna to wie. pozdrawiam
gral Napisano 9 Styczeń 2010 Napisano 9 Styczeń 2010 Zgadzam się,ale problem tkwi w nas samych.Większość z nas to ludzie o łagodnym usposobieniu i spotkanie z historią traktują jako przygodę.Wśród osób na forum jest kilku krzykaczy,ale wydaje mi się że po prostu próbują się wyróżnić.Ci nieliczni którzy walczą,po prostu zostali przyparci do muru i ratują już tylko własną skórę.Może to i smutne ale chyba prawdziwe i dlatego w nowym roku życzę wszystkim aby przyszłość widzieli w jaśniejszych barwach.
bruner0 Napisano 9 Styczeń 2010 Napisano 9 Styczeń 2010 Stg1971 za przeproszeniem jednym słowem dałeś się wy....ć bez mydła.Kupując na straganie sztuczne ognie każdy Polak staje się przestępcom.Największym producentem tych że są Chiny,które do produkcji wykorzystują właśnie czarny proch.Czyli co importer ma zezwolenie to może sprowadzać i sprzedawać,a klient co?? ma występować o zezwolenie??
bruner0 Napisano 9 Styczeń 2010 Napisano 9 Styczeń 2010 zapomniałem wkleić linkahttp://www.sylwesteroferty.pl/sylwester_2007_2008/fajerwerki_budowa.html
Marcin887 Napisano 9 Styczeń 2010 Napisano 9 Styczeń 2010 Stg1971 proch kupisz na zawodach czarnoprochowych. Pojedz raz, drugi poznaj ludzi i bedzie łatwiej.
zbyniek Napisano 10 Styczeń 2010 Napisano 10 Styczeń 2010 Zdobyć czarny proch to żaden wyczyn, wystarczy pierwszy lepszy rekonstruktor broni czarno prochowej i masz już to co chcesz.pozdr
stg1971 Napisano 10 Styczeń 2010 Autor Napisano 10 Styczeń 2010 panowie tu nie chodzi jak zdobyć proch,w najgorszym wariancie sam mogę sobie zrobić,(słaba jakosć!!ale jest) ale posiadać legalnie,czy przypadkiem prochu czarnego nie zaliczyli ustawodawcy do mat.wybuchowych.bez najmniejszych problemów kupisz w czechach.
mihua Napisano 10 Styczeń 2010 Napisano 10 Styczeń 2010 Proch czarny zaliczany jest do materiałów miotających,co nie oznacza,że nie można go użyć jako materiału wybuchowego.pzdr.
okejos Napisano 10 Styczeń 2010 Napisano 10 Styczeń 2010 proch czarny wystepuje w wielu gradacjach i tak proch b drobny jest tzw proche pirotechnicznym.. fajerwerki, i strzelanie z cp. jest tez proch tzw artyleryjski o b grubych ziarnacj i duzo wiekszej sile. zresztą zapraszam na forum cp do linka cp a prawo.http://bron.iweb.pl/viewforum.php?f=83
okejos Napisano 10 Styczeń 2010 Napisano 10 Styczeń 2010 mi proch wydłubany z podniszczonych petard a było tego 30 g. oddali po epkspertyzie jako mieszanina pirotechniczna na któą nie trzeba zezwolenia
OLAS370 Napisano 10 Styczeń 2010 Napisano 10 Styczeń 2010 aaach...chyba od razu popełnie samobuje...buuuuuhaahaahaa!P.S.niech sejm zmieni prawo,bo przeprowadzę się do republica suriname...aaaahahaaaaahaaaahaaaaa.pozdrawiam wszystkich pozytywnych....bez urazy ziomale...
stg1971 Napisano 11 Styczeń 2010 Autor Napisano 11 Styczeń 2010 moje posty są delikatnie ośmieszające policję i wymiar sprawiedliwości,nie szukam tu sensacji ani jakiegoś tam konkretnego wyniku,ale widzę w naszym prawie potężne braki,można w tym kraju uwalić dosłownie każdego,posiadacza saletry,węgla,to to z pracowniami chemicznymi,i zapomniałem facetów z prąciami.czy nasz kraj jest nadal nie reformowany,????generalnie to szkoda słów,czym polak polakowi wrogiem,za pomocą naszego praw.
Marcin887 Napisano 11 Styczeń 2010 Napisano 11 Styczeń 2010 Ktoś kto wam zarzuci że czarny proch jest materiałem wybuchowym powiedzcie- tak oczywiście materiał wybuchowy.A materiały wybuchowe klasifukujemy jako: kruszące, miotające, inicjujące. Proch jest materiałem wybuchowym miotającym to miotania ołowianych kul z replik. Repliki bez zezwolenia- analogicznie amunicja bez zezwolenia. Amunicją jest czarny proch, kapiszony, kule, śrut itdJeżeli ktoś zarzuci że czarny proch jest materiałem wybuchowym kruszącym- tłumaczcie że był nim 100 lat temu przed wynalezieniem dynamitu (na dodatek proch był w innej granujacji- granulacja CP dostępnego w sklepach nadaje się wyłącznie do strzelania z replik)
stg1971 Napisano 12 Styczeń 2010 Autor Napisano 12 Styczeń 2010 kolego marcinie fajnie się z tobą polemizuje,ale wytłumacz to sędziemu,co na codizień klepie ruskie pierogi i smaży jajecznice.
Marcin887 Napisano 13 Styczeń 2010 Napisano 13 Styczeń 2010 Sędzia nie musi się znać na broni i mat wyb. Od tego są eksperci którzy jak wiemy nie zawsze powinni być ekspertami. W sprawach zawsze należałoby brać adwokata- wiadomo to są koszty ale często jest tak że ludzie bagatelizują, myślą że się sami obronią. Najwyżej dostanę wyrok w zawieszeniu- tak sobie tłumaczą ale pozniej zaczynają się problemy, mogą zwolnić z pracy, albo możesz przez to nie być przyjęty do nowej pracy. Poza tym rodzina, sąsiedzi już mają odpowiednie zdanie o Tobie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.