feld Napisano 5 Styczeń 2010 Autor Share Napisano 5 Styczeń 2010 Własnie po raz trzeci siegnełem po te ksiazke.Polecam -szczegolnie zainteresowanym tematyka legionow,jak i 1-szej wojnie swiatowej.Wiele ciekawych opisow pobojowisk w galicji i krolestwie.Dodam,ze autor był lekarzem legionowym. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bjar_1 Napisano 6 Styczeń 2010 Share Napisano 6 Styczeń 2010 Nie szpanuj ;) Ja czytałem kilkanaście razy - chyba jedna z moich ulubionych książek o tamatyce wojennej. Teraz zaczytuje się nią moja kobita ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
danieloff Napisano 6 Styczeń 2010 Share Napisano 6 Styczeń 2010 Książka jest naprawdę ciekawa, czytam ja każdego roku, w dodatku Skladkowski potrafi fajnie pisać, z humorem i swadą. Świetnie oddaje klimat legionowy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomcat3 Napisano 7 Styczeń 2010 Share Napisano 7 Styczeń 2010 Ciezko ja dostac...ale jak sie uda to napisze co i jak.pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dobson1 Napisano 17 Styczeń 2010 Share Napisano 17 Styczeń 2010 Czytaliście Strzępy meldunków" tegoż samego autorstwa? Ciekawa pozycja, poleccam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stock84 Napisano 24 Styczeń 2011 Share Napisano 24 Styczeń 2011 Spoko, że polecacie nabrałem przez to większej ochoty do poczytania.Akurat trafiłem wczoraj w chałupce oryginał Strzępy meldunków" z 1936.Jak przeczytam to coś dodam.Pzdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.