czarny bocian Napisano 8 Styczeń 2010 Autor Napisano 8 Styczeń 2010 jakby mial mapy .....to by dał he he he
czarny bocian Napisano 8 Styczeń 2010 Autor Napisano 8 Styczeń 2010 po ostatniej wizycie w miejscu walk a dokladniej za miejscowoscią Wały zaczely mnie zastanawiac ogromne ilosci niewypałow lezacych na powierzchni, wiekrzosc z wykreconymi zapalnikami. Moze ktos wie cos wiecej na ich temat ?Czy sa to pozostałosci po dawnym poligonie czy sa z okresu walk z 1914 roku ?
stg1971 Napisano 8 Styczeń 2010 Napisano 8 Styczeń 2010 kol. Czlowieksniegu dostał,musi je odpowiednio zmniejszyć,są to 2 plansze z 1919 roku,pochodzą z książki samego ludendorfa,kampania 1914-15.r.co ciekawe na temat kampani napisał w swoim dziele prawie 100 stron,gotyk,
jeremiahjohnson Napisano 8 Styczeń 2010 Napisano 8 Styczeń 2010 Jeżeli jest takie zapotrzebowanie i nie naruszam jakichś tam praw, to też mogę z przyjemnością podzielić się swoimi mapami i rzucić je na forum. Z Tannenbergu mam też i inne, ale chociaż szczegółowe, to raczej zbyt niewyraźne żeby je tu pokazywać. Poza tym: Łódź, Bzura - Rawka ( dosyć ogólnikowe ), być może okolice Lublina, ale głowy nie dam, no i Bzura 1939. Większość z was pewnie ma takie mapy, ale może się komuś przyda. P.S. Mam ograniczenia czasowe, więc może to trochę potrwać.
Król Artur Napisano 12 Styczeń 2010 Napisano 12 Styczeń 2010 Podobno pod Tanenbergiem jest jeszcze sporo towaru,ale trzeba sie nachodzic bardzo.Tak slyszalem
Rujewit Napisano 13 Styczeń 2010 Napisano 13 Styczeń 2010 To tak samo jak z mierzeją niby wszyscy tam byli wszystko wykopali a jak ja pojechał pierwszy raz to też co nieco się nakopałem :) Miejsce może przeszukane ale zawsze coś się znajdzie - teren za duży by całkowicie go spenetrować ;)
andretus Napisano 19 Listopad 2015 Napisano 19 Listopad 2015 Tak się odbywało wypłacanie żołdu w armii rosyjskiej,teraz wiadomo czego szukać,skrzynki jak na obrazku.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.