Skocz do zawartości

Kartka z życzeniami 1946 rok.

abcd

Rekomendowane odpowiedzi

Wpadła mi w ręce zwykła kartka pocztowa (z wizerunkiem bukietu kwiatów) wysłana z W-wy w 1946 roku,dopiero kiedy przeczytałem treść życzeń na odwrocie napisaną ładnym charakterem pisma okazało się że nie jest banalna,życzenia brzmią -¨Ile jest w drabinie szczebli,ile Hitler wywiózł mebli,ile Niemców leży w grobie,tyle szczęścia życzą Tobie¨ i podpis Jadzia,jek będą miał możliwość zamieszczę zdjęcie.

długo nie zapomnimy co niemcy wyrabiali na świecie,myślę że nigdy,świat opuszczą ludzie żyjący w tamtych czasach ale wszystkie wspomnienia zostaną by przypominały i przestrzegały..
tekst ciekawy,warto zatrzymać tę kartkę:)
za jakieś 20-30 lat/tfu-postów ktoś inny opuści inny świat..:))

doceniam twoja blyskotliwosc hebdusiu,ale pamietaj ze mimo ze ktos opuszcza ten swiat wraca w innym wcieleniu,i tak juz 8 lat:),i tylko ludzie slabi i bojazliwi boja sie tej smierci":-D

zey nie bylo offtopa ,to ja mysle ze niemcy usilnie pracuja nad tym aby nie laczyc ich z nazistami,i to pracuje -widac to nawet na tym forum,niemcy tylko wykonywali rozkazy,
a polacy mordowali i wypedzali:)

hebdusiu",hehe:)
8lat to sporo,pogratulowałbym jak by to było na jednym nicku,ale do odważnych świat należy:))

Co do drugiej części postu muszę w pełni się zgodzić,my będziemy przeklinać hitlera,wojnę na wieki,Niemcy do końca świata,przylgnęło to do nich jak wielkie g do buta..

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie