Ostoja Napisano 27 Grudzień 2009 Autor Napisano 27 Grudzień 2009 witamW domu rodzinnym w strychowych szpargałach znalazłem to zdjecie. Seniorka rodu -babcia mowi ze to kolega z wojska jej ojca. Zdjecie pochodzi najprawdop. z poczatku lat 20-tych. Czy na podst. tego zdjecia da sie rozpoznac jaka formację prezentował?
kowalinho Napisano 1 Styczeń 2010 Napisano 1 Styczeń 2010 Ewidentnie 2 pszwol. Fajne zdjęcie - ładnie widać austriacki rząd kawaleryjski, bagnet od mańka, szablę wz21.
kowalinho Napisano 2 Styczeń 2010 Napisano 2 Styczeń 2010 Początkowo tak myślałem, ale zwróć uwagę na budowę jelca. Nie ma wąsa.
8total4 Napisano 27 Grudzień 2009 Napisano 27 Grudzień 2009 Okrągła czapka,a więc wygląda że to 2. Pułk Szwoleżerów Rokitniańskich.pozdrawiam.Post został zmieniony ostatnio przez moderatora 8total4 22:11 27-12-2009
Pytanie
Ostoja
witam
W domu rodzinnym w strychowych szpargałach znalazłem to zdjecie. Seniorka rodu -babcia mowi ze to kolega z wojska jej ojca. Zdjecie pochodzi najprawdop. z poczatku lat 20-tych.
Czy na podst. tego zdjecia da sie rozpoznac jaka formację prezentował?
4 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.