pomsee Napisano 29 Luty 2004 Autor Napisano 29 Luty 2004 Pytnie: Czy to moze byc polska przedwojenna ladownica? Niestety nie ma ona zadnych oznaczen wewnatrz i jest to jedyne zdjecie jakim dysponuje.
mietek Napisano 13 Marzec 2004 Napisano 13 Marzec 2004 A ta jaka: Luftwaffe? http://www.allegro.pl/show_item.php?item=22539723
mietek Napisano 13 Marzec 2004 Napisano 13 Marzec 2004 Bo brąz, a nie czarna. Ewentualnie, brąz a potem czerniona.Ostatnio gromadzę fotki różnych trójkomorowych ładownic brązowego koloru, więc zbieram też na ich temat informacje.
Gość Napisano 3 Marzec 2004 Napisano 3 Marzec 2004 No i chyba nie, bo:1. Półkole do szelki powinno być odwrotnie (jak w niemieckich).2. Końcówki pasków zapinających raczej kwadratowe, a nie spiczaste.3. Te paseczki na dole nitowane przy końcach nitem powinny wychodzić prawie na 0,5 cm po każdej stronie nita.4. Przyszycie pasków na pas nie byo realizowane razem z przyszyciem klapki.Widziałem trochę polskich i takie są główne różnice w stosunku do twojej. Ale może to jakiś wczesny typ, lub coś innego.Pozdrawiam
mietek Napisano 3 Marzec 2004 Napisano 3 Marzec 2004 Ten D-ring wygąda na mosiądz/mosiądzowany, jakie były w polskich?
pomsee Napisano 3 Marzec 2004 Autor Napisano 3 Marzec 2004 Na tej ze zdjec jest z mosiadzu natomiast mam inna ladownice napewno polska (sygnatury) i na niej wszelkie okucia sa stalowe.
polsmol Napisano 3 Marzec 2004 Napisano 3 Marzec 2004 Na ładownicach polskich z lat dwudziestych półkole jest tak jak w twojej, ale nie widziałem okuć mosiężnych. Mosiężne okucia mam w ładownicy tureckiej której urzywam w rekonstrukcji. Jeśli śmierdzi jak wielbłąd to znaczy, że jest turecka ;-)
Pytanie
pomsee
Pytnie: Czy to moze byc polska przedwojenna ladownica? Niestety nie ma ona zadnych oznaczen wewnatrz i jest to jedyne zdjecie jakim dysponuje.
9 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.