Skocz do zawartości

kolekcja-sąd-wyrok.

stg1971

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Kolego Karpik - albo mnie wzrok zawodzi albo stoi tam jak wol o strachu szturchniecia jakiegos kolekcjonera" - czytam co jakis czas to forum i czasami nie wierze w to co widze: z jednej strony mlodzi ludzie z wyrokami za zardzewiale luski lub rozsypujace sie w rekach kawalki czegos co kiedys bylo bronia,z drugiej opinie ludzi z tego samego ponoc srodowiska/forum zachwycone takim stanem rzeczy -dla mnie niepojete
  • Odpowiedzi 55
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Napisano
Tak czytam i czytam i już sam nie rozumiem.
Nie można posiadać nawet łusek ze zbitymi 94 lata temu spłonkami? Pustych szklanek od szrapneli?
Kolega Przekopywacz napisał, że dostał grzywnę za łuski, zaraz pisze, że to jednak całe naboje.
Myślałem, że zużyte łuski można trzymać w domu, a teraz już sam nie wiem...
Pozdrawiam
Napisano
Panowie! Może coś się zmieniło o czym nie wiem, ale... Pierwsza udzielona rada jest wręcz zniechęcająca i odwołuje się do Sądu Najwyższego w którym kwalifikowany prawnik może złożyć wniosek kasacyjny (droga trudna, kosztowna i...). Dlaczego nikt nie napomknął o Sądzie Apelacyjnym? Apelację może złożyć sam oskarżony... Po wyczerpaniu tego szczebla sprawa zajmuje się Sąd Najwyższy, a potem pozostaje cala dluga droga Strasburg etc z modlitwa włącznie. Pozdrawiam.
Napisano
Wiem ze powinienem pisac bardziej powsciagliwie. Ale mylicie arsenaly ze zwykla obecnosvia broni w zyciu ludzi. O arsenalach moglbym sporo poopowiadac gdzie w domach ludzie trzymaja setki sztuk broni. Legalnie. Tak jak I pelno sprWne flaki moze... jakies 20 km od mojego domu.
A film abawy z brona" czy jak sie nazywa, to pic na wode pod widownie gospodyn domowych zrzeszonych jako matki przeciwko broni recznej" czy Handgun Control" afiszowane przez sparalizowanego agenta ochrony prezydenta. Nie ma nic wspolnego z codzienna realnoscia kraju gdzie bandyci maja bron, ale w przeciwienstwie do np. Polski, kazdy niekarany obywatel ma prawo do zakupu broni. I nikt tej broni nie ma prawa rejestrowac ani sprawdzac. Nie oczekuje zrozumienia wiekszosci w tej sprawie. Tego trzeba doswiadczyc aby przekonac sie ze jednak jest to normalne.
Napisano
Wszędzie tam gdzie jest normalnie np. w dostępie obywatela do broni palnej zawsze pojawiają się ludzie , organizacje którym się to nie podoba i za pomocą filmów i innej propagandy próbują wprowadzać destrukcję.Zgadzam się z Kolegą kuczmanem.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie