woytas Napisano 10 Grudzień 2009 Autor Share Napisano 10 Grudzień 2009 Czytal ktos?Warto kupowac? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LEWY Napisano 11 Grudzień 2009 Share Napisano 11 Grudzień 2009 Kupiłem i czytałem. Warto dla treści i dla zdjęć, które są zupełnie inne niż w wydaniach niemieckich.LEWY Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
woytas Napisano 11 Grudzień 2009 Autor Share Napisano 11 Grudzień 2009 juz mam - teraz pora na lekture Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kindzal Napisano 11 Grudzień 2009 Share Napisano 11 Grudzień 2009 Moim zdaniem slaba. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
woytas Napisano 11 Grudzień 2009 Autor Share Napisano 11 Grudzień 2009 Pare zdjec ciekawych znalazlem - ale nie znalazlem tego czego szukalem - opis walk o Rybnik oraz tereny w okolicach Sycowa/Miedzyborza. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wm Napisano 11 Grudzień 2009 Share Napisano 11 Grudzień 2009 Polskiego tłumaczenia nie czytałem znam tą pozycje z wydania niemieckiego. Ksiązka niezwykle ciekawa jeśli idzie o zawarte w nim wspomnienia naocznych świadków. Jednakże nie jest to kompedium wiedzy o walkach ,lecz jedynie zarys na podstawie wspomnień uczestników walk. Autor nie korzystał zabardzo z materiałów archiwalnych wówczas były one jeszcze mało dostepne i znajdowały sie w zasobach alianckich. Dodatkowo jest pełna błedów i niescisłości. Pomimo tych wad napewno warto przeczytać, jest to jedne z podstawowych źródeł na temat walk na Śląsku. Tylko cena cos wysoka jak na publikacjie dość starą, wersję niemiecką można taniej kupić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MOLA Napisano 18 Grudzień 2009 Share Napisano 18 Grudzień 2009 Kupiłem poczytałem nawet, nawet . Mapki z działaniami są moim zdaniem tragiczne . pozdrawiam Wesołych Świąt!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
woytas Napisano 19 Grudzień 2009 Autor Share Napisano 19 Grudzień 2009 Ja tez zachwycony nie jestem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wiluś Napisano 21 Styczeń 2010 Share Napisano 21 Styczeń 2010 Mam pytanie : czy w książce jest jakiś większy fragment dotyczący obrony Górnego Śląska ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.