dziki pies Napisano 18 Grudzień 2009 Share Napisano 18 Grudzień 2009 kumpel widział na allegro luaza za 4tyś bez kwitów,podobno nie do pobicia w terenie i pali ok 5 litrów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mruk Napisano 18 Grudzień 2009 Share Napisano 18 Grudzień 2009 a co myślicie o subaru imprezie(z rocznika 93-97) w kombi? 4WD jest, micha wysoko umiejscowiona bo to boxer, i prawie, że rajdówka;)PZDR Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mruk Napisano 19 Grudzień 2009 Share Napisano 19 Grudzień 2009 dzięki, tylko tego volvo nie mogę znaleźć w 4x4, a raczej go nie ma w takim napędzie:(PZDR Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mjut Napisano 19 Grudzień 2009 Share Napisano 19 Grudzień 2009 no 4x4 jest Cross Country, ale ciężko je trafić. Z regulowanym prześwitem....moje małe marzenie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mruk Napisano 20 Grudzień 2009 Share Napisano 20 Grudzień 2009 dzięki, ale za 8tys tego nie dostanę, a szkoda bo wolałbym właśnie skandynawa, niż samuraja":)PZDR Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mjut Napisano 20 Grudzień 2009 Share Napisano 20 Grudzień 2009 No, Cross Country niestety nie :( A samochody są naprawdę z wypasem. Nie mówię nawet o wyposażeniu, którego Volvo nie oszczędza w żadnym modelu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szwed68 Napisano 19 Styczeń 2010 Share Napisano 19 Styczeń 2010 Pisałem już o passacie, znalazłem próbkę możliwości http://www.youtube.com/watch?v=tXfiy4UrHCw Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Catadero Napisano 19 Styczeń 2010 Share Napisano 19 Styczeń 2010 A może zamiast samochodu... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Catadero Napisano 19 Styczeń 2010 Share Napisano 19 Styczeń 2010 ...taki wszędołaz?C. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cupek6 Napisano 19 Styczeń 2010 Share Napisano 19 Styczeń 2010 Może coś takiego ? . W lesie sprawuje się jeszcze lepiej , wierz mi , a można kupić już za około 6000-8000 PLN . Silnik nie do zajechania . Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cpt.Nemo Napisano 19 Styczeń 2010 Share Napisano 19 Styczeń 2010 Co to jest ta biala plamka na tym znaczku pocztowym ?Fotki juz mozna w przyzwoitych rozmiarach zamieszczac a tu taka miniaturka :( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krecik wz. 65 Napisano 20 Styczeń 2010 Share Napisano 20 Styczeń 2010 W granicach 4-5 tysiaków kupi kol. Nissana Terano - starawe , ale niezłe auto. Patrol lepszy - niestety to wydatek ok. 10 000... O Nivie nie ma co wspominać - nie posiada ramy , i w terenie może się okazać że nie otworzymy drzwi... Uaz zniesie wszystko - tylko komfort jazdy trudny do opisania , a i cenowo niezbyt zachęcający...Tak więc (wg. mnie) Nissanik - najlepiej w dieslu... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krecik wz. 65 Napisano 20 Styczeń 2010 Share Napisano 20 Styczeń 2010 Teraz dopiero zobaczyłem wpis kol. Cupka - czyli się zgadzamy :)Ale to auto można wyrwać taniej - może być poobijane , byle technicznie było oki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zenit Napisano 20 Styczeń 2010 Share Napisano 20 Styczeń 2010 Znajomy za niecale 5 tysi sprawil sobie mitsubishi pajero ,mysle ze na lesne eskapady,jak i w teren w sam raz.Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dzieci3 Napisano 20 Styczeń 2010 Share Napisano 20 Styczeń 2010 Jeśli już terenowe i Japońskie mi bardzo podchodzi Toyota Rav-ka.Tylko ciut większy motor jakby miała.Dobrze się zakręcić to za dychę wyciągnie 96.Pzdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pastuszek Napisano 21 Styczeń 2010 Share Napisano 21 Styczeń 2010 najtańszy samochód terenowy to lada niva.Japończyka poniżej 5 tysięcy się nie kupi, a jeśli już to do remontu który nie jest tani. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pyra75 Napisano 21 Styczeń 2010 Share Napisano 21 Styczeń 2010 Jak zauważył kol. krecik wz. 65 Niva nie ma ramy, do tego korozja, niewygodne oryginalne fotele itp. Jako samochód terenowy odpada, takim można po wiejskich drogach a nie w ostępy leśne. Ja wiem że nadleśnictwa takie mają i sobie radzą, ale są to auta w miarę nowe i serwisowane.Niestety, na dostateczne auto terenowe trzeba mieć ok 10 000 zł. Chyba że gdzieś kupisz niezakatowanego przeprawowca od gościa co się znudził off roadem.Razem z bratem przerabialiśmy auta terenowe na off-road dla klubu Kosynier 4x4, najlepszym autem które przerobiliśmy to był Jeep Wrangler, a najgorszym Tarpan Honker, wysiadła jednostka napędowa już po kilku kilometrach w terenie. A Jeep zajmuje miejsca na podium w swojej klasie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zebu74 Napisano 22 Styczeń 2010 Share Napisano 22 Styczeń 2010 Niezła propozycja za rozsądne pieniądze,VW Golf Country 4x4. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zebu74 Napisano 22 Styczeń 2010 Share Napisano 22 Styczeń 2010 Silnik Diesla,wysoko zawieszony.Sam się nad takim zastanawiałem ale nie przepadam za dieslami.pzdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pastuszek Napisano 23 Styczeń 2010 Share Napisano 23 Styczeń 2010 w polsce w każde miejsce można dojechać polną, leśną, ale jednak jakąś drogą.Jak ktoś chce sie wspinać na wciągarce na czubki drzew, wiadomo, że musi kupić mocno nieseryjnego przeprawowca.Jeśli jednak szukamy czegoś do dojeżdżania na wykopy, to niva czy feroza spokojnie wystarczy.Na marginesie dodam, że zwykły poczciwy żuk jest bardzo sprawny do jazdy po bezdrożach ze względu na bardzo wysokie zawieszenie.Bo napęd 4x4 na nic się nie zda, jak auto siądzie na brzuchu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomcat3 Napisano 23 Styczeń 2010 Share Napisano 23 Styczeń 2010 Wracajac dzisiaj z zakupow ujzalem takie oto autko.Mysle ,ze do lasu jak znalazl.Land rover defender:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krecik wz. 65 Napisano 23 Styczeń 2010 Share Napisano 23 Styczeń 2010 Mam nadzieje że kol. Pastuszek jaja sobie z tym żukiem robił ?Bo jak ktoś uwierzy i naprawde nabędzie takie cacko , to kolega gdzieś pod Irkuck musi się przenieść... :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mruk Napisano 23 Styczeń 2010 Share Napisano 23 Styczeń 2010 a ja mam mały dylemat pomiędzy dwoma samochodami o których wspominałem wcześniej, większość mojej jazdy to jazda po drogach asfaltowych, a mniejsza część to polne drogi, piaszczyste drogi w lesie itd, mając auto z napędem na tył, nawet przy dociążeniu go z tyłu, zakopywałem się na piachu, więc myślę nad czymś 4x4, ale do rzeczy. Mam dylemat pomiędzy Subaru Imprezą(do roku 97-88) a Audi 80B4 Avant quattro(słyszałem, że V-ki w tych modelach były sypliwe, bo aluminowe bloki itd) więc proszę o poradę co do tych dwóch modeli, który lepiej wybrać, pojemność do 2,0, nie więcej;)Z góry dzięki PZDR Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mruk Napisano 23 Styczeń 2010 Share Napisano 23 Styczeń 2010 zamiast 88 miało byc 98*za błąd przepraszamPZDR Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krecik wz. 65 Napisano 24 Styczeń 2010 Share Napisano 24 Styczeń 2010 Według mnie Mruk to Audi - tańszy serwis...Ale podpytaj kol. Herrmateuss'a - chyba w tym siedzi , to powie co i jak...Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.