Witam. Posiadam sygnet,który został zrobiony w obozie w Auschwitz,sygnet jest oryginalny i pięknie wykonany,po jednej stronie posiada inicjały właściciela,po drugiej datę przybycia,natomiast na środku sygnetu znajduje się literka P a pod spodem nr obozowy.Sprawdzałem w/w dane na stronie Muzeum w Oswięcimiu i wszystko się zgadza.Muzeum w swoich zbiorach posiada takie 2 sygneciki,w związku z tym mam pytanie po co takie sygnety były wyrabiane i w jakim celu,dodatkowo z tego pierscienia morzna odcisnac pieczeć w laku,i ile takie coś morze byc warte
Pytanie
blondynek-81
Posiadam sygnet,który został zrobiony w obozie w Auschwitz,sygnet jest oryginalny i pięknie wykonany,po jednej stronie posiada inicjały właściciela,po drugiej datę przybycia,natomiast na środku sygnetu znajduje się literka P a pod spodem nr obozowy.Sprawdzałem w/w dane na stronie Muzeum w Oswięcimiu i wszystko się zgadza.Muzeum w swoich zbiorach posiada takie 2 sygneciki,w związku z tym mam pytanie po co takie sygnety były wyrabiane i w jakim celu,dodatkowo z tego pierscienia morzna odcisnac pieczeć w laku,i ile takie coś morze byc warte
36 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.