bosniak Napisano 2 Grudzień 2009 Autor Share Napisano 2 Grudzień 2009 Witam serdecznie jak w temacie poszukujemy wszelkich danych technicznych,katów,wymiarów,słowem wszystkiego co pomoze nam zbudowac replike PAK-a I pytanie do znawców tematu czy rosyjska armata p.panc 45mm do której mamy dostep,znaczaco rózni sie wymiarami od PAK-a ?? czy bedzie dobrym odzwierciedleniem przy budowie niemieckiej armatki ??za wszelka pomoc z góry dziekujemyS.H.S. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Argonauta Napisano 2 Grudzień 2009 Share Napisano 2 Grudzień 2009 Dysponujac oryginalna rosyjska 45-ka ( domyslam sie ze wz 37) bardzo powaznie zastanawiałbym sie nad sensem budowy repliki Paka 36 ( jak domyslam sie, w celach rekonstrukcyjnych) obie te armaty sa do siebie bardzo podobne, wynika to z faktu ze armata 37 kal 45 jest wersja rozwojowa armaty 1-K (wz 30 kal 37 mm), a która to byla licencyjna wersja Paka na potrzeby CCCP. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzesio Napisano 3 Grudzień 2009 Share Napisano 3 Grudzień 2009 No może nie tak wprost. ;-)37 mm armata ppanc wz. 1930 (1-K) była licencyjną niemiecką 3,7 cm Tak. Następnie przekalibrowano ją na 45 mm otrzymując 45 mm armatę ppanc wz. 1932 (19-K), którą z kolei zmodyfikowano wykorzystując niektóre rozwiązania z powstałej w międzyczasie 3,7 cm Pak (z bliżej nieznanych powodów oznaczanej obecnie rocznikiem 36 czy 35/36) i w ten sposób powatała 45 mm armata ppanc wz. 37 (53-K).PzdrGrzesiu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cosel1945 Napisano 3 Grudzień 2009 Share Napisano 3 Grudzień 2009 Co ci jest potrzebne? Zdjęcia, wymiary? Mamy w grupie takową replikę. Festung Breslau- na stronie widać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czerny Napisano 29 Styczeń 2012 Share Napisano 29 Styczeń 2012 witam przymierzam sie do stworzenia paka. mimo wielu poszukiwan danych wymiarowych. nie udało mi sie nic znalezc zatem bede wdzieczny za wszelka dokumentacje ,min. wymiary.pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czerny Napisano 6 Luty 2012 Share Napisano 6 Luty 2012 jesli jeszcze aktualne.. ja potrzebuje jakiekolwiek wymiary i dane odnosnie paka .Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czerny Napisano 10 Luty 2012 Share Napisano 10 Luty 2012 czy naprawde nikt nie jest w stanie pomóc? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dunczyk Napisano 10 Luty 2012 Share Napisano 10 Luty 2012 Jak już napisał Ci cosel1945 taka replika jest we Wrocławiu, jest i w Bydgoszczy, zapewne jeszcze gdzieś, ale jeśli liczysz na to, że ktoś znajdzie czas na wymiarowanie i wysyłanie do Ciebie, to nie tędy droga. Zapewne gdybyś się umówił z właścicielem na spotkanie to pozwoliłby Ci pomierzyc swoją replikę, ale tak na gotowo, podsunąc pod nosek? ej kolego... w rekonstrukcji trzeba się powysilac samemu i to mocno. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czerny Napisano 21 Luty 2012 Share Napisano 21 Luty 2012 Nie chce by ktos wymiarował je dla mnie.,. przynajmniej nie bteraz gdy wiem juz gdzie można to zrobic bo dotąd nie wiedziałem gdzie szukac w polsce paka oraz czy takowy jest w posiadaniu jakiegos muzeum. serdecznie dzieki. to juz wielka pomoc dla mnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
okejos Napisano 23 Luty 2012 Share Napisano 23 Luty 2012 kolego, wymień koła na 20 calowe - felgi ciagle wychodza na rynku. zmień lemiesze z drągami na niemieckie (tez sie trafiaja co jakiś czas) dołóz osłonę celowniczego, i takie działko bedzie baaardzo zblizone do orginału.. róznic cie bedzie kaliber i sposób zamykania zamka... w tan sposób duzo mniejszym kosztem nasz super sprzeta. bo replki z całym szacunkiem dla replik są tylko rezatzami. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
okejos Napisano 23 Luty 2012 Share Napisano 23 Luty 2012 tak przerobione działo stoi w muzeum artylerii w toruniu... - zawaliste Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PAK36 Napisano 23 Luty 2012 Share Napisano 23 Luty 2012 Witaj.Tutaj Masz parę fotek jak to wygląda w reolu.www.lssah.com/pak_36.htm http://dragonfigures.tripod.com/gi_joe/PAK.htm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.