RADNORI Napisano 1 Grudzień 2009 Autor Napisano 1 Grudzień 2009 Zwracam się o pomoc co oznacza ten znak, szukam na necie lecz bez rezultatu. Może ktoś z kolegów ma namiar na stronkę gdzie są takie oznaczenia, byłoby super. Fotka mało wyraźna bo z neta znaleziona. Z góry dziękuję za jakąkolwiek info. Pozdr:)
a.korbaczewski Napisano 1 Grudzień 2009 Napisano 1 Grudzień 2009 co ot za foto, jaki okres jaki front?
RADNORI Napisano 1 Grudzień 2009 Autor Napisano 1 Grudzień 2009 Właśnie w tym problem, fotka jest na aukcji i niewiele informacji. Może coś się dowiem to zaraz wrzucę.
Mirosław Jastrzebski Napisano 1 Grudzień 2009 Napisano 1 Grudzień 2009 4./Panzer Regiment 3(2.Panzer Division), kampania w Rosji. W tej kompanii stosowano takie emblematy- trójkąt wpisany w prostokąt
Mirosław Jastrzebski Napisano 1 Grudzień 2009 Napisano 1 Grudzień 2009 W prawym dolnym rogu widoczny symbol odwrócona litera Y" i kreska - godło w/w dywizji.
a.korbaczewski Napisano 1 Grudzień 2009 Napisano 1 Grudzień 2009 http://lh5.ggpht.com/_obU0QeXiJfM/SIcdhchcavI/AAAAAAAAAIk/nLBWb0bhQoI/35065_1.jpg
RADNORI Napisano 1 Grudzień 2009 Autor Napisano 1 Grudzień 2009 Dzięki, tych godełek trochę było 2 Pz.Div. W wątku autorstwa ..RyB@14 ..o fotkach umieściłem też jeden przykład z godłem 2 Div.PPz. A wiadomo jakie kolory tych emblematów, gdzie tego szukać? Opis tego tutaj godła na focie, wg dwóch źródeł był stosowany 1940-1943 i 1940-do końca 1945. Jak się odnieś do tych dwóch dat?
RADNORI Napisano 1 Grudzień 2009 Autor Napisano 1 Grudzień 2009 Ups poprawka nie 2 Div.PPz tylko 2 Div.Pz.
RADNORI Napisano 1 Grudzień 2009 Autor Napisano 1 Grudzień 2009 Zwracam się o pomoc co oznacza ten znak, szukam na necie lecz bez rezultatu. Może ktoś z kolegów ma namiar na stronkę gdzie są takie oznaczenia, byłoby super. Fotka mało wyraźna bo z neta znaleziona. Z góry dziękuję za jakąkolwiek info. Pozdr:)
Mirosław Jastrzebski Napisano 2 Grudzień 2009 Napisano 2 Grudzień 2009 O ile dobrze wiem, a mogę się mylić. Cała wiedza dotycząca tych oznaczeń oparta jest na materiale fotograficznym. Pytanie do jakich fotografii- z jakiego okresu- dotarli twórcy żródeł".
Pytanie
RADNORI
Zwracam się o pomoc co oznacza ten znak, szukam na necie lecz bez rezultatu. Może ktoś z kolegów ma namiar na stronkę gdzie są takie oznaczenia, byłoby super. Fotka mało wyraźna bo z neta znaleziona. Z góry dziękuję za jakąkolwiek info. Pozdr:)
9 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.