czubaka Napisano 27 Listopad 2009 Autor Napisano 27 Listopad 2009 witam!mam problem z identyfikacją tego munduru.na odwrocie podpis brzmi : pani Heli od ordynata ziabxxxxx w uniformie I Ror(p) 1926 1/XIbędę wdzięczny za pomoc.jeśli watek powinien być w innym dziele to proszę przenieść ;)Pozdrawiam
ksklodo Napisano 28 Listopad 2009 Napisano 28 Listopad 2009 Mundur oficera I Korpusu Polskiego w Rosji 19171918. Charakterystyczny rabat, patki na kołnierz i kąty oficerskie na rękawie. Zresztą potwierdza to opis na odwrocie (trzeba go tylko właściwie odczytać :-)
czubaka Napisano 27 Listopad 2009 Autor Napisano 27 Listopad 2009 witam!mam problem z identyfikacją tego munduru.na odwrocie podpis brzmi : pani Heli od ordynata ziabxxxxx w uniformie I Ror(p) 1926 1/XIbędę wdzięczny za pomoc.jeśli watek powinien być w innym dziele to proszę przenieść ;)Pozdrawiam
pawelsamotyha Napisano 29 Listopad 2009 Napisano 29 Listopad 2009 pierwszy medal to tzw medal zwyciestwa a drugiza wojne 1914-18 oczywiscie obydwa francuskie
Hebda Napisano 28 Listopad 2009 Napisano 28 Listopad 2009 czyli np Polak w amerykańskim mundurze z odznaczeniami francuskimi za front zachodni..
8total4 Napisano 28 Listopad 2009 Napisano 28 Listopad 2009 to nie jest amerykański ani francuski mundur..odznaczenia mogą być po Błękitnej Armii J. Hallera..to jest najpewniej mundur jakiejś organizacji paramilitarnej, bądź którejś z ordynacji lub oddziału jakiegoś miasta.pozdrawiam.
Pytanie
czubaka
witam!
mam problem z identyfikacją tego munduru.
na odwrocie podpis brzmi : pani Heli od ordynata ziabxxxxx w uniformie I Ror(p)
1926 1/XI
będę wdzięczny za pomoc.
jeśli watek powinien być w innym dziele to proszę przenieść ;)
Pozdrawiam
8 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.