Skocz do zawartości
  • 0

Moździerze Pytanie ważne może i tobie się przyda

ramzes0

Pytanie

Napisano
ostatnio nabyłem fajny sposób (domowy) do ich czyszczenia i rdza odpada pięknie i spłonkę czyści idealnie związku z tym widać bicia

I teraz nasuwa się pytanie mam tam datę to wiem 44 ( rok produkcji) a i pozostają pytanie co do 2 kolejnych bić co dzięki nim mogę sprawdzić i czy mogę dojść do fabryki ich produkcji z góry dziękuje bo może się to przydać wielu z nas ....

Dziękuje

6 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Każdy ciągle gada nie wiadomo o czym ;D xD a to wystarczy zawiązać prostą reakcję

SÓL KUCHENNA TO ZALAĆ OCTEM i to wymieszać wrzucić na 30 minut ;d pięknie czyści do farby lub bić ... a rdza odpada;)

to domowy sposób polecam

co do dawkowania to dożo soli i octu zależnie jaki chcemy przedmiot moczyć wyjmujcie co 10 minut i sprawdzajcie ja już opanowałem tą metodę do perfekcji
Napisano
Zapewniam cię że do lotek jest jedną z najlepszych metod bo bicia pięknie wyciąga itd nie polecałem do innych rzeczy tylko do lotek :) pozdrawiam kolegę
Napisano
Super metoda-ocet z solą pięknie pogłębią wżery itp miejsca gdzie metal został osłabiony działaniem korozji a elementy mosiężne nabiorą pięknego" różowego koloru z racji wytrawienia cynku z mosiądzu.Dodatkowo bardzo ciężko wypłukać przedmiot po takiej solno-octowej kąpieli w wyniku czego wtórna korozja ma ułatwione zadanie.
Metoda dobra ale tylko do szrotów.
Pozdro.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie