Skocz do zawartości

Plecak" na rakiety do Panzerschrecka

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
http://panzerlehr.mojeforum.net/viewtopic.php?t=510
oj nie czytamy dokladnie -tutaj dwie osoby deklaruja posiadanie i tego 39 i tego 43 jak jakoś sie skontaktujesz moze zwymiaruja ?
Napisano
Witam! Jak widze to ten temat wcale nie umarł śmiercią naturalną.

Jescze jedno mam pytanie do wojo44.
O który ci noszak chodzi, poniewaz jest trzy rodzaje drwenianych noszkaów na pociski do panzerschrecka.
Jeden noszak, który miesci 5 pocisków oraz dwa które mieszczą po trzy pociski.Jeden z tych noszaków który miesci się trzy pociski mocowany jest na metalowym noszaku tragastel 39.

Chodzi mi o noszak skrzynkowy" na 3 rakiety. Przyznam, że chciałem wykorzystac wymiary amunicji do 'schrecka, ale nic takiego nie znalazłem...
Napisano
Zeby nie było wątpliwości chodzi mi o:
http://forgottenhope.warumdarum.de/template/showscreenshot.php?imagename=Panzerschreck/big.jpg&type=weapon
Napisano

Z tego co ja tam widzę to jest noszak przeznaczony na 4 rakiety, ale jesli chodzi ci o noszak który mieści 3 rakiety to bedzie coś takiego:

Napisano

2.
Przepraszam ze taka mało rozdzielczość zdjęć, ale na forum na który te zdjęcia znalazłem nie było zadnej innej mozliwości ich powiększania:(

Napisano

Zapomniałem wczoraj dodać jeszcze takiej ładnej fotki na, której widnieje drewinany noszak na trzy pociski do panzerschrecka.
kolejny ładny prezent na mikołja od Ostwida dla Wojo.

Powoli zaczynam snuc pewne domysły nad tym ,ze wojo i kloki wspołpracuja razem:)

Napisano

Jeszcze nie współpracują :) może jak połączymy siły temat ruszy do przodu. Wszystkim nam przyświeca ta sama idea. Myślę, że z pudłem" nie byłoby problemu, gorzej z wykonaniem bądź pozyskaniem metalowego stelażu.

Ta fotka rozwiązuje dużo problemów, a nie widzę jej wcześniej. Jest ona ogólnodostepna na podanym wyraźnie na niej adresem strony www.

Pozdrawiam - kloki

Napisano
Przyznam szczerze, że większy prezent stanowiłyby schemat i wymiary rakiety do Pz-schrecka, no ale jak to powiadają:Jak nie ma tego co się lubi, to sie lubi co sie ma"...
Napisano
Ta fotka rozwiązuje dużo problemów, a nie widzę jej wcześniej"

Nie rozumiem do końca sensu tego zdania. Na fotce przedrukowanej z Waffen Arsenalu o ile mnie wzrok nie myli jest standardowy noszach na pięć rakiet do schrecka, najpopularniejszy na naszym teatrze działań. Gdybym wiedział, że kogoś tak interesuje, to bym obfotografował kilka reliktów takich drewnianych stelaży...
  • 2 weeks later...
Napisano

Podobno noszaki plecakowe nie były zbyt praktyczne i zostały dość szybko zarzucone (stąd mało ich na epokowych zdjęciach - ktoś widział kiedykolwiek frontowe ?) i stosowano raczej takie jak na zdjęciu obok. Jak to wyglądało na froncie - zdjęcie z linku poniżej:

http://www.atthefront.com/archive_g_103.jpg

• 2 months later...
Napisano
Obawiam się, że nie będę w stanie. Obecny stan skupienia tych noszaków można nazwać płynnym":)
Napisano
szkoda

to rzadkie wyposażenie, generalnie i tak tworzone w warunkach frontowych

najbardziej mnie interesuje sposób mocowania do tragestella

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie