Skocz do zawartości

Plecak" na rakiety do Panzerschrecka

Rekomendowane odpowiedzi

Witam! Jak widze to ten temat wcale nie umarł śmiercią naturalną.

Jescze jedno mam pytanie do wojo44.
O który ci noszak chodzi, poniewaz jest trzy rodzaje drwenianych noszkaów na pociski do panzerschrecka.
Jeden noszak, który miesci 5 pocisków oraz dwa które mieszczą po trzy pociski.Jeden z tych noszaków który miesci się trzy pociski mocowany jest na metalowym noszaku tragastel 39.

Chodzi mi o noszak skrzynkowy" na 3 rakiety. Przyznam, że chciałem wykorzystac wymiary amunicji do 'schrecka, ale nic takiego nie znalazłem...

Zapomniałem wczoraj dodać jeszcze takiej ładnej fotki na, której widnieje drewinany noszak na trzy pociski do panzerschrecka.
kolejny ładny prezent na mikołja od Ostwida dla Wojo.

Powoli zaczynam snuc pewne domysły nad tym ,ze wojo i kloki wspołpracuja razem:)

Jeszcze nie współpracują :) może jak połączymy siły temat ruszy do przodu. Wszystkim nam przyświeca ta sama idea. Myślę, że z pudłem" nie byłoby problemu, gorzej z wykonaniem bądź pozyskaniem metalowego stelażu.

Ta fotka rozwiązuje dużo problemów, a nie widzę jej wcześniej. Jest ona ogólnodostepna na podanym wyraźnie na niej adresem strony www.

Pozdrawiam - kloki

Ta fotka rozwiązuje dużo problemów, a nie widzę jej wcześniej"

Nie rozumiem do końca sensu tego zdania. Na fotce przedrukowanej z Waffen Arsenalu o ile mnie wzrok nie myli jest standardowy noszach na pięć rakiet do schrecka, najpopularniejszy na naszym teatrze działań. Gdybym wiedział, że kogoś tak interesuje, to bym obfotografował kilka reliktów takich drewnianych stelaży...

• 2 weeks later...

Podobno noszaki plecakowe nie były zbyt praktyczne i zostały dość szybko zarzucone (stąd mało ich na epokowych zdjęciach - ktoś widział kiedykolwiek frontowe ?) i stosowano raczej takie jak na zdjęciu obok. Jak to wyglądało na froncie - zdjęcie z linku poniżej:

http://www.atthefront.com/archive_g_103.jpg

• 2 months later...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie