Radek.s Napisano 2 Grudzień 2009 Share Napisano 2 Grudzień 2009 http://panzerlehr.mojeforum.net/viewtopic.php?t=510 oj nie czytamy dokladnie -tutaj dwie osoby deklaruja posiadanie i tego 39 i tego 43 jak jakoś sie skontaktujesz moze zwymiaruja ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Radek.s Napisano 2 Grudzień 2009 Share Napisano 2 Grudzień 2009 Do tego nosidła wz 39 raczej nie przymocujesz skrzynki na rakiety pozostaje ten wz 43 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojo44 Napisano 7 Grudzień 2009 Autor Share Napisano 7 Grudzień 2009 Witam! Jak widze to ten temat wcale nie umarł śmiercią naturalną.Jescze jedno mam pytanie do wojo44.O który ci noszak chodzi, poniewaz jest trzy rodzaje drwenianych noszkaów na pociski do panzerschrecka.Jeden noszak, który miesci 5 pocisków oraz dwa które mieszczą po trzy pociski.Jeden z tych noszaków który miesci się trzy pociski mocowany jest na metalowym noszaku tragastel 39.Chodzi mi o noszak skrzynkowy" na 3 rakiety. Przyznam, że chciałem wykorzystac wymiary amunicji do 'schrecka, ale nic takiego nie znalazłem... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojo44 Napisano 10 Grudzień 2009 Autor Share Napisano 10 Grudzień 2009 Zeby nie było wątpliwości chodzi mi o:http://forgottenhope.warumdarum.de/template/showscreenshot.php?imagename=Panzerschreck/big.jpg&type=weapon Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Radek.s Napisano 10 Grudzień 2009 Share Napisano 10 Grudzień 2009 najbardziej znane zdjęcie jest z objasnieniem ,że skrzynka ta jest zalozona na tragestelle model 43 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ostwid Napisano 10 Grudzień 2009 Share Napisano 10 Grudzień 2009 Z tego co ja tam widzę to jest noszak przeznaczony na 4 rakiety, ale jesli chodzi ci o noszak który mieści 3 rakiety to bedzie coś takiego: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ostwid Napisano 10 Grudzień 2009 Share Napisano 10 Grudzień 2009 2.Przepraszam ze taka mało rozdzielczość zdjęć, ale na forum na który te zdjęcia znalazłem nie było zadnej innej mozliwości ich powiększania:( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ostwid Napisano 10 Grudzień 2009 Share Napisano 10 Grudzień 2009 No i oczywiście tak jak pisał Radek, ta skrzynka zamocowana jest własnie na tragestelle model 43 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ostwid Napisano 11 Grudzień 2009 Share Napisano 11 Grudzień 2009 Zapomniałem wczoraj dodać jeszcze takiej ładnej fotki na, której widnieje drewinany noszak na trzy pociski do panzerschrecka.kolejny ładny prezent na mikołja od Ostwida dla Wojo.Powoli zaczynam snuc pewne domysły nad tym ,ze wojo i kloki wspołpracuja razem:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kloki Napisano 11 Grudzień 2009 Share Napisano 11 Grudzień 2009 Jeszcze nie współpracują :) może jak połączymy siły temat ruszy do przodu. Wszystkim nam przyświeca ta sama idea. Myślę, że z pudłem" nie byłoby problemu, gorzej z wykonaniem bądź pozyskaniem metalowego stelażu.Ta fotka rozwiązuje dużo problemów, a nie widzę jej wcześniej. Jest ona ogólnodostepna na podanym wyraźnie na niej adresem strony www.Pozdrawiam - kloki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojo44 Napisano 12 Grudzień 2009 Autor Share Napisano 12 Grudzień 2009 Przyznam szczerze, że większy prezent stanowiłyby schemat i wymiary rakiety do Pz-schrecka, no ale jak to powiadają:Jak nie ma tego co się lubi, to sie lubi co sie ma"... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Radek.s Napisano 12 Grudzień 2009 Share Napisano 12 Grudzień 2009 http://www.planetwolfenstein.com/warm/Weapons/Axis/panzerschrek.asp Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kres Napisano 12 Grudzień 2009 Share Napisano 12 Grudzień 2009 Posiadam taki schemat ale niestety objaśnienia są po rosyjsku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
R51 Napisano 12 Grudzień 2009 Share Napisano 12 Grudzień 2009 Ta fotka rozwiązuje dużo problemów, a nie widzę jej wcześniej"Nie rozumiem do końca sensu tego zdania. Na fotce przedrukowanej z Waffen Arsenalu o ile mnie wzrok nie myli jest standardowy noszach na pięć rakiet do schrecka, najpopularniejszy na naszym teatrze działań. Gdybym wiedział, że kogoś tak interesuje, to bym obfotografował kilka reliktów takich drewnianych stelaży... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kiler p Napisano 27 Grudzień 2009 Share Napisano 27 Grudzień 2009 Podobno noszaki plecakowe nie były zbyt praktyczne i zostały dość szybko zarzucone (stąd mało ich na epokowych zdjęciach - ktoś widział kiedykolwiek frontowe ?) i stosowano raczej takie jak na zdjęciu obok. Jak to wyglądało na froncie - zdjęcie z linku poniżej:http://www.atthefront.com/archive_g_103.jpg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Radek.s Napisano 27 Grudzień 2009 Share Napisano 27 Grudzień 2009 Albo noszono rakiety przewiszone na sznurku :) taki frontowy patent. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Frozzer Napisano 7 Marzec 2010 Share Napisano 7 Marzec 2010 odgrzebie tematR51 - mógłbyś zamieścić zdjęcia reliktów takich noszaków?może jakieś wymiary ?pozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
R51 Napisano 7 Marzec 2010 Share Napisano 7 Marzec 2010 Obawiam się, że nie będę w stanie. Obecny stan skupienia tych noszaków można nazwać płynnym":) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Frozzer Napisano 8 Marzec 2010 Share Napisano 8 Marzec 2010 szkodato rzadkie wyposażenie, generalnie i tak tworzone w warunkach frontowychnajbardziej mnie interesuje sposób mocowania do tragestella Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.