kisielsap07 Napisano 6 Listopad 2009 Autor Napisano 6 Listopad 2009 Witam oto kilka rzeczy do identyfikacji za wszelkie sugestie dziękuję. Darz dół!1. Nie wiem co to za przyrząd, przelicznik gruntów może.
honker Napisano 8 Listopad 2009 Napisano 8 Listopad 2009 cześć odnośnie 4 może yo być kawałek jelca od noża myśliwskiego lub kordelasu-ozdoby.pozd.marek
toska Napisano 18 Kwiecień 2010 Napisano 18 Kwiecień 2010 Kolego Tadzu6 a propos trąbki czy na pewno pochodzi z lokomotywy bo mnie dziś wyszła identyczna pod Banachami koło Biłgoraja a stamtąd kawałek do jakiejś kolejki
Kuba_70 Napisano 18 Kwiecień 2010 Napisano 18 Kwiecień 2010 Wydaje mi się, że trąbka jest raczej pochodzenia samochodowego.Na jakim typie loka jezdziłeś tadziu6? Ja pamietam z PKP sygnały innego typu, jak na zdjeciach.pozdrawiam
kisielsap07 Napisano 6 Listopad 2009 Autor Napisano 6 Listopad 2009 Witam oto kilka rzeczy do identyfikacji za wszelkie sugestie dziękuję. Darz dół!1. Nie wiem co to za przyrząd, przelicznik gruntów może.
kisielsap07 Napisano 6 Listopad 2009 Autor Napisano 6 Listopad 2009 3. Już kiedyś było, jak myślicie czy to może będzie numerek od kluczy, a może krowi kolczyk, a może ktoś ma inne sugestie.
kisielsap07 Napisano 6 Listopad 2009 Autor Napisano 6 Listopad 2009 Klamry, czy ktoś rozpoznaje może jakieś? Najbardziej ciekawi mnie ta w lewym dolnym rogu ze srebra.
kisielsap07 Napisano 6 Listopad 2009 Autor Napisano 6 Listopad 2009 Z jakiej armii jest ten ołowiany żołnierzyk-wiarus? :)
Kuba_70 Napisano 6 Listopad 2009 Napisano 6 Listopad 2009 Ten pierwszy przyzad sluzy do ustawiania siewnikow(maszyn rolniczych)- na gorze znajduja sie schematy tychze firmy Saxonia.pozdrawiam
Kuba_70 Napisano 6 Listopad 2009 Napisano 6 Listopad 2009 Tu nawet znalazlem prospekt takiego siewnika.pozdrawiam
tadziu6 Napisano 18 Kwiecień 2010 Napisano 18 Kwiecień 2010 W tej brakuje dekielka . W środku powinna znajdować się membrana . Uruchamiana za pomocą sprężonego powietrza , min.5 atm. Takie posiadały lokomotywy którymi jezdziłem . Co wcale nie znaczy , że mogły być używane także w innych pojazdach . Pozdrawiam . tadziu
tyfus Napisano 6 Listopad 2009 Napisano 6 Listopad 2009 odnośnie foty z opisem miedziana ozdoba"jak dla mnie wygląda na klamerkę (zacisk) od szelek :)-pozdro-
Pytanie
kisielsap07
Witam oto kilka rzeczy do identyfikacji za wszelkie sugestie dziękuję. Darz dół!
1. Nie wiem co to za przyrząd, przelicznik gruntów może.
22 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.