8total4 Posted November 3, 2009 Author Posted November 3, 2009 taaakie buty :)Znajomy twierdzi że to pamiatka po Dziadku, który służył w Wołyńskiej Brygadzie Kawalerii..Czy da się jakoś je wydatować i określić pochodzenie?wiem że po wojnie produkowano wiele kombinacji butów tego typu, na potrzeby rynku cywilnego..z góry dziękuję za wszelkie podpowiedzi.#1.
8total4 Posted November 5, 2009 Author Posted November 5, 2009 zapodam niebawem..małe kłopoty techniczne :)pozdrowinhos.
stock84 Posted November 3, 2009 Posted November 3, 2009 http://www.weu1918-1939.pl/kawaleria/wyposazenie/buty_31/departament_kawalerii_wyposazenie_buty_31.htmlMoże pomoże.pzdr
8total4 Posted November 3, 2009 Author Posted November 3, 2009 dzięki stock84, ale pewności póki co nie ma czy wz.31 to właściwy trop :)Może Ktoś zacny poratuje materiałem porównawczym..pozdrawiam.Post został zmieniony ostatnio przez moderatora 8total4 19:33 03-11-2009
8total4 Posted November 3, 2009 Author Posted November 3, 2009 coś się dzisiaj Kowalinho przysnęło chyba.. ;)hehe.pozdro.
popcorn65 Posted November 3, 2009 Posted November 3, 2009 Przepraszam, mialem ciężki dzień. Przeoczylem zdjęcie nr.4Niech Kowalinho to oceni. Swoje botki wstawiam jako material porównawczy. Są podobne.Pzdro
8total4 Posted November 3, 2009 Author Posted November 3, 2009 taaakie buty :)Znajomy twierdzi że to pamiatka po Dziadku, który służył w Wołyńskiej Brygadzie Kawalerii..Czy da się jakoś je wydatować i określić pochodzenie?wiem że po wojnie produkowano wiele kombinacji butów tego typu, na potrzeby rynku cywilnego..z góry dziękuję za wszelkie podpowiedzi.#1.
8total4 Posted November 3, 2009 Author Posted November 3, 2009 #8.nie znalazłem żadnych stempli producenckich itp.fotki podeszwy mogę zamieścić dopiero wieczorem.pozdrawiam.
kowalinho Posted November 5, 2009 Posted November 5, 2009 To jak będzie z dodatkowymi zdjęciami, kolego Totalinho? ;-)
kowalinho Posted November 3, 2009 Posted November 3, 2009 Spokojnie, chłopaki :-)Krój wojskowy z pewnością. Jaki jest skos cholewy? Jest szansa, że kawaleryjskie, nawet bez łezek pod ostrogi. I jak wyglądają podeszwy?Ciekawa sprawa, przez tyle czasu same człapaki się pojawiały, a teraz już dwie pary butów oficerskich, i to całkiem koszernych.
8total4 Posted November 3, 2009 Author Posted November 3, 2009 około 1.5-2cm skosu, patrząc od frontu na cholewy.Dzięki wielkie Kowalinho !pozdrawiam.
Question
8total4
taaakie buty :)
Znajomy twierdzi że to pamiatka po Dziadku, który służył w Wołyńskiej Brygadzie Kawalerii..
Czy da się jakoś je wydatować i określić pochodzenie?
wiem że po wojnie produkowano wiele kombinacji butów tego typu, na potrzeby rynku cywilnego..
z góry dziękuję za wszelkie podpowiedzi.
#1.
19 answers to this question
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.