karamba63 Napisano 2 Listopad 2009 Autor Napisano 2 Listopad 2009 Proszę o pomoc.Zdjęcie mojego pradziadka zrobione w Graudenz/Grudziądzu prawdopodobnie przed I wojną.Co to za mundur,jakich wojsk/formacji? Z jakich lat?Jestem kompletnie zielony.Myślę,że tylko tu znajdę fachowców.Z góry dziękuję.
tyfus Napisano 5 Listopad 2009 Napisano 5 Listopad 2009 informuję, że oberlium" już nic bezsensownego nie napiszepozdravPost został zmieniony ostatnio przez moderatora tyfus 20:00 05-11-2009
Grzesio Napisano 3 Listopad 2009 Napisano 3 Listopad 2009 Gefreiter nie, bo ma obszycie kołnierza. ;-)A biorąc pod uwagę, że ma szpadę, to jest w stopniu vizefeldwebla.PzdrGrzesiu
karamba63 Napisano 3 Listopad 2009 Autor Napisano 3 Listopad 2009 Dziękuję bardzo kolegom za zaangażowanie.Już mi się coś rozjaśniło i jest łatwiej szperać dalej.Zasłyszane rodzinne dzieje chyba potwierdzają Wasze sugestie.Dziękuję i pozdrawiam.
JoncaA Napisano 2 Listopad 2009 Napisano 2 Listopad 2009 Pruska armia z I wojny to doprawdy nie moja specjalnosc, ale, jak dla mnie, pradziadek wyglada jak wachmeister artylerii polowej, 1 baterii ktoregos pulku (nie odczytuje co ma na naramienniku)...
Luftlander Napisano 3 Listopad 2009 Napisano 3 Listopad 2009 Mundur to podoficerski Waffenrock Model 1895.
karamba63 Napisano 2 Listopad 2009 Autor Napisano 2 Listopad 2009 Proszę o pomoc.Zdjęcie mojego pradziadka zrobione w Graudenz/Grudziądzu prawdopodobnie przed I wojną.Co to za mundur,jakich wojsk/formacji? Z jakich lat?Jestem kompletnie zielony.Myślę,że tylko tu znajdę fachowców.Z góry dziękuję.
Pytanie
karamba63
Proszę o pomoc.Zdjęcie mojego pradziadka zrobione w
Graudenz/Grudziądzu prawdopodobnie przed I wojną.
Co to za mundur,jakich wojsk/formacji? Z jakich lat?
Jestem kompletnie zielony.Myślę,że tylko tu znajdę fachowców.
Z góry dziękuję.
8 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.