Hebda Napisano 26 Październik 2009 Autor Napisano 26 Październik 2009 panowie używający smętka i inni!czy ktoś coś wie na temat nowego smętka?ponoć ma mieć prawdziwą dyskryminację..ktoś coś wie,kiedy będzie,jakie w nim nowości będą i jaka będzie cena?ogólnie 3ka jest zajebista,ale czasem brakuję dyskryminacji..:)pozdr
Graudenz 18 Napisano 26 Październik 2009 Napisano 26 Październik 2009 HS-4 wymysł osób które chcą kupić Hs-3.Tylko dla tego ta legenda powstała o hs-4 żeby zbić cenne z hs-3...
regers Napisano 26 Październik 2009 Napisano 26 Październik 2009 http://www.odkrywca-online.com/pokaz_watek.php?id=657920#907451
psuja Napisano 27 Październik 2009 Napisano 27 Październik 2009 Witam...z tego co się orientuję...można się spodziewać ... w okresie zima/wiosna- schemat już powstał- są przeprowadzane testy poszczególnych modułów...dajmy jeszcze chwilę p.Heniowi, a nie jeden się zdziwi ;)pzdrpsuja
Hebda Napisano 28 Październik 2009 Autor Napisano 28 Październik 2009 kolego psuja, z tego co poczytałem na forum, słuchy o czwórce chodzą od ładnych paru lat,czy my się w końcu doczekamy?:(
psuja Napisano 28 Październik 2009 Napisano 28 Październik 2009 drodzy koledzy- wiem że słuchy o wersji 4 HS krążą od lat kilku...- to co napisałem jest wynikiem kilku moich ostatnich kontaktów (telefonicznych/osobistych*)z p.Heniem- z tego co wiem będzie bardzo uproszczone strojenie 'Ground Balance'- wiem HS-4 powstaje już od lata tego roku (2009)- wiem że na pewno powstanie...- wiem że co chwilę dzwoniąc do p.Henia nie dajemy możliwości spokojnej pracy...pzdrpsujaPS. nie jestem p.Heniem S.
Hebda Napisano 30 Październik 2009 Autor Napisano 30 Październik 2009 najbardziej zależy mi na dyskryminacjikol psuje,masz może informacje czy będzie? taka prawdziwa,że po dźwięku pozna się metal?pozdr
psuja Napisano 30 Październik 2009 Napisano 30 Październik 2009 ...znowu przy tablicy...jak w listopadzie będę rozmawiać z p.H.S.przepytam i w imieniu konstruktora z wielką przyjemnościąodpowiempzdrpsuja
damiani Napisano 15 Listopad 2009 Napisano 15 Listopad 2009 Połowa listopada a nowych wieści nie ma :(psujaNic nowego się nie dowiedziałeś ??
maniutek1 Napisano 15 Listopad 2009 Napisano 15 Listopad 2009 Czym zasłużyłem na ieopublikowanie" mojego zwięzłego i w pełni zgodnego z prawdą tekstu?
Hebda Napisano 19 Listopad 2009 Autor Napisano 19 Listopad 2009 kurczę,jak widać nowych wieści nie ma...może choć nasze wnuki będą miały radochę z hs-4...
cycu1234 Napisano 19 Listopad 2009 Napisano 19 Listopad 2009 Myślę, że to pic na wodę ten HS-4.... Pozdro
Graudenz 18 Napisano 19 Listopad 2009 Napisano 19 Listopad 2009 też tak uważam. No ale poczekajmy na wypowiedz kolegi Psuja, w końcu jeszcze do końca listopada 11 dni :)Czekam na jakiekolwiek informacje Pozdrawiam
psuja Napisano 20 Listopad 2009 Napisano 20 Listopad 2009 witam...przepraszam osoby oczekujące na moją wypowiedź na temat HS4...... ale z przyczyn osobistych nie miałem jeszcze możliwości kontaktu z p.Heniem (chore dzieci) ...... obiecuję poprawę i wieści w przyszłym tygodniu ...może zacznijmy z innej 'beczki'...... koledzy oczekujący na nową wersję napiszcie czego oczekujecie od nowego Smętka ...... z tego co wiem będzie to wykrywacz analogowy ...pzdrpsujap.s. wnioski ze spotkania w przyszłym tygodniu
maniutek1 Napisano 20 Listopad 2009 Napisano 20 Listopad 2009 No dobrze. To już na spokojniej. Ja oczekiwałbym porządnej, stabilnej konstrukcji i nieco lepszej jakości przełączników. Jak mnie mogą denerwować te przełączniki hebelkowe!!! Już lepsze były te przesuwne...
psuja Napisano 20 Listopad 2009 Napisano 20 Listopad 2009 osobiście robiłem dla p.HS szablony naklejekdo przełączników przesuwanych i dźwigienkowychmyślę że jest to kwestia dogadania się przy składaniu zamówieniapzdrpsuja
Hebda Napisano 21 Listopad 2009 Autor Napisano 21 Listopad 2009 noo!więc takhs-4 ma mieć zasilanie atomowe i jeszcze(bla bla bla...)nie no, tak serio mówiącchciałbym żeby nic nie było zmieniane poza może lepszą konstrukcją nośną,żeby rurki nie latałyi koniecznie dyskryminacja,taka prawdziwa że kolor daję inny sygnał dźwiękowy niż stalnic więcej mi do szczęści i ekstazy nie jest potrzebne :Ppozdro
damiani Napisano 22 Listopad 2009 Napisano 22 Listopad 2009 Przede wszystkim z moich obserwacji brakuje rozróżniania co kolor a co stal - choćby wskazówka lewo-prawo jak w Bartkach lub diody jak w Nowaku plus oczywiście lepsza dyskryminacja.
terenowiec69 Napisano 22 Listopad 2009 Napisano 22 Listopad 2009 Moje propozycje:1.Nowa konstrukcja wykrywacza-nowy design.2.Poprawiona dyskryminacja z wyborem co chcemy odrzucić stal czy kolor.3.Oczywiście statyk-dynamik.4.TONOWE rozróżnianie rodzaju metalu.5.Zdolnośc sygnalizowania monet ,nawet tych malutkich.6.Namierzanie z VCO.7.Cena na obecnym poziomie hs-38.Zasilanie 8 x paluszki".9.Stabilność w terenie.10.Zywotnośc konstrukcji i wszystkich elementów składowych.11.W miare bezawaryjność.
PUMA1 Napisano 22 Listopad 2009 Napisano 22 Listopad 2009 Witam. Ale czy jest podany mniej więcej jakiś termin kiedy nowy Hs-4 wyjdzie i będzie do sprzedaży bo z tego co wiem to około 3 lat było pisane że wyjdzie.Może ktoś z forumowiczów rozmawiał z Panem Smętkowskim na temat Hs-4.
Brzęczyszczykiewicz Napisano 22 Listopad 2009 Napisano 22 Listopad 2009 Jakiś czas miałem HS3 i próbowałem go w użyciu, w celu zrobienia pomiarów. Szybko zrezygnowałem, bo stwierdziłem że musi, po prostu MUSI być uszkodzony. Ale z tych życzeń, które wypisał Terenowiec widzę, że jednak był sprawny!!!Tylko mnie się wydawało, że jest uszkodzony, bo w głowie mi się nie mogło pomieścić (i nadal nie może), że ktokolwiek to-to chwali i jest w stanie zapłacić za ten produkt" tyle ile kosztuje np taki plażowy ACE. Przy ACE HS3 jest niczym wóz drabiniasty na drewnianych kołach smarowanych łojem przy współczesnym samochodzie osobowym :) Nie widzę dosłownie nic na jego obronę.Niezwykle wdzięczny jest nasz klient rodzimy. Zero wymagań!:) Przy tym postępie konstrukcji nawet HS44 byłby kopaliną. Jedyne co dobre, że nie jest na lampach...
Hebda Napisano 22 Listopad 2009 Autor Napisano 22 Listopad 2009 ich protestrier!!!smętek mimo swoich wad jak stelaż i pokrętła jest b.dobry,zasięg wspaniały,ostatnio na cewce37 niuchnął F1 na ok70cm,tak czy siak mając na myśli militaria zdecydowanie wybieram smętka,ace to typowy pies na kolorek i monetki i całą drobnicęco do paluszków,w porównaniu do R14 szybciej by padały,nie taka pojemność,pozdro
armand Napisano 22 Listopad 2009 Napisano 22 Listopad 2009 Lepsze zasięgi od HSa [z sondą standardową] reprezentuje aktualny Prospector, zarówno w powietrzu, jak i w gruncie - sprawdziłem.Prawie wszystkie nowatorskie propozycje - oprócz ceny :) reprezentuje Dominator. Jak ktoś nie wierzy, ta zapraszam do producenta wymienionych wykrywaczy, celem przeprowadzenia testów.A jak ktoś kocha się w skręcaniu rurek śrubkami, wywijaniu wędką, dźwiganiu R14, sprzedaje go aktualnie na A..., to niech dalej go poleca, nakręca się mirażami i reklamą szeptaną.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.