Skocz do zawartości

zamość hej moze cos wiecie gdzre w zamościu mozna by poszperac z piszczałka

edelmano

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
witaj kolego lub koleżanko z hetmańskiego grodu :-) ja jestem z B-ja ale słyszałem że okolica lotniska w Mokrem są ciekawe do polatania z piszczałą... może kiedyś zgramy się na jakiś wyjazd? jak by co to wal na priva lub gg 8314004
Napisano
zczurek_1979 hej ale przeciez sporo terenów owiele ciekawszych jest własnie w twoich stronach a co do lotniska i jego okolic to ja wiem czy takie ciekawe hmm no napewno mozna by pogrzebać chociaz sądze ze juz co ciekawsze to znalezione fanty ale nie mam dokładnych namiarów na jakies ciekawe miejscówki w tym rejonie pozdrawiam
Napisano
W zamojskim jest kilkaset miejsc do chodzenia tylko nikt ci nic nie powie bo sam lata i zbiera-kopie fanty.Także sam musisz niestety do tego dojść .Nikt ci nie da gotowca na tacy.
Napisano
Jest tak jak mówi terenowiec, i nie do końca tak... Nie do końca bo nie jesteśmy przecież egoistami z gatunku 'nikt Ci nic nie powie' i możemy coś zasugerować, ale nic nie dajemy na tacy, bo sami nic nigdy nie dostajemy na tacy. Poszukiwanie wymaga czasu, i ten czas nie ogranicza się tylko do wypadów w teren. Czasem warto pochodzić, popytać ludzi, zajrzeć do muzeum, biblioteki... Wiem że tak to wygląda że zawsze jak ktoś Ci daje miejscówkę to zazwyczaj przechodzoną, ale tak na dobrą sprawę to prawie nie ma już miejsc nieprzeszukanych, przy tej ilości ludzi która się tym interesuje i dostępności sprzętu. Warto szukać tam gdzie inni chodzili bo nikt nigdy wszystiego nie wyjmie, a czasem złapałbyś się za głowę słysząc jak wielkie rzeczy ludzie potrafią pominąć...
Napisano
hej no tak to sie zgdzadza co do miejsc juz zchodzonych sam juz nieraz sie przekonałem co mozna pominac to fakt ze nikt mi nieda na tacy ale chociaz juz jakies przyblizone namiary wtedy miał bym jakis punkt zaczepny wtedy łatwiej by mi było szykac a co do dzielenia to jesli ktos zainteresowany to wiem gdzie był folwark podczas II wojny w mokrym teren nie przeszukany ale moze warto by zapytac własciciela posesji o zgode ja tam nie byłem ale wiem to z opowiadania dziadka ja raczej naleze do tych mniej odwaznych i wole nie zaczynac z ludzmi takich tematów pozdrawiam
Napisano
Jakieś przybliżone namiary?? Powiem tak ludzie dalej tłuką Zielone, Siwą Dolinę, Suchowolę,Rogóźno, Łuszczacz, z Zamościa możesz się wybrać na Barchaczów. Coś jeszcze wychodzi z tego co ludzie mówią, tylko miejsce trzeba trafić, ale to już tylko i wyłacznie kwestia szczęścia.
Napisano
Kilka razy i jak?? Pewnie łuski guziki. Jak mam coś podpowiedziec to może po polach spróbuj,jak sie rolników nie boisz. Ładny ugorek i może akurat coś wyjdzie bo w lesie na Zielonym krucho chyba?
Napisano
witam kolego Blitzkrieg i tu się z kolegą nie zgodzę , jeżeli chodzi o Zielone w tym roku wyszła ta wz.34 (las), chełm polski (łąka) , perkun z pochwą i żabą (las) , dwa bagnety niemieckie (las)i wiele wiele innych fantów o których ja nie wiem.
A i jeszcze kilka ładnych blach bitych .pozdrawiam
Napisano
No to ładnie:):) To że blaszki wychodzą to słyszałem, ale o tych większych fantach to nie... W tamtym roku chyba ktoś mówił że wz.34 na Siwce wyszła i też się zdziwiłem. Pogratulować znalazcom, i życzyć szczęścia następnym:D Może i ja się skuszę??
Napisano
na zielonym jest tak jak mariusz pisze i w lesie i na łaczce i na polu nieraz sie cos trafi ale zauwazam ze coraz wiecej ludzi tam chiodzi i kurcze nieraz to czuje sie jak na ksiezycu pozd . Dażdół
Napisano
Coraz więcej?? To Ci opowiem coś co mi stary znajomy wyjadacz opowiadał. A powiedział mi taką rzecz że w latach 80-tych to ludzie ze Śląska wycieczkami walili na Tomaszów, rozkładali się w namiotach, łazili dzien w dzień i wyciągali- skrzynie, radiostacje... Niejednokrotnie łazili ze starszymi ludźmi którzy tam walczyli i te rzeczy tam sami zakopywali, bo wiadomo przecież że pod Tomaszowem walczyły m.in pułki śląskie, 73pp z Katowic chociażby, którego sztandar znaleźli Panowie z muzeum w B-ju.
Napisano
a dokładniej to gdzie go znaleziono bo własnie szukałem tematu i mało co jest poswięcone temu tematowi a co do tych ludzi ze sląska to prawda ale czy az tak duzo ich było to nie wiem wydaje mi sie ze teraz to dopiero przekopane jest bo prawie codziennie widze kogos z piszczałka w tym rejonie
Napisano
Witam słynny sztandar znaleziono koło szkoły i wykopało by go wielu gdyby nie lenistwo ludzi i obfitość fantów w Zielonym w tamtych czasach .Nikomu nie chciało sie w kamyczkach kopać a sporo ich było .
Napisano
no tak sam bym tak pomyslał ze komu by sie chciało ukryć sztndar w kamyczkach" nie wpadł bym nawet na taka mysl a tu co wkońcu ktoś sie odwazył no ja kiedyc byłem kolo szkoły ale cienuitko tam było pozdrawiam
Napisano
Witam
Skoro dla kolegow to takie proste(odnalezienie)sztandaru pulkowego,to w czym problem?W okolicach sa jeszcze nie odnalezione znaki pulkowe.Wystarczy zapoznac sie z ksiazkaopowiesc wrzesniowch sztandarow"
Wiec nie leniuchowac tylko brac sie do roboty,no i fotek na forum nie zapomnijcie pokazac.
pozdrawiam
Napisano
no tak o takie proste" hehe jasne tylko sie mówi ale do zrobienia to gorzej a pozatym to tak dokońca niewiadomo ile tu było znaków i czy wogóle były juz jakieś znalezione? pozdrawiam

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie