pustertal Napisano 22 Październik 2009 Share Napisano 22 Październik 2009 Witam,zero zdziwienia, Polacy dobrze handlują a Żydzi dobrze walczą, tyle lat koegzystencji musiało zaowocować. Swoją drogą fajnie mieć genotyp podobny do genotypu Jezusa i Jego Matki, bądź co bądź Królowej Polski.Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mihura Napisano 22 Październik 2009 Autor Share Napisano 22 Październik 2009 A skąd te wszystkie fakty? Przy co jurniejszym nazwisku? Wałęsa prowadzi w rankingu na najlepszego tancerza roku.pzdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pustertal Napisano 22 Październik 2009 Share Napisano 22 Październik 2009 Jedno jest pewne, autor (autorzy) listy jest (są) nam (Polakom, Żydom, Polakożydom, Żydopolakom) rasowo i kulturowo obcy. Rozfajniłem się czytając: Witold Kula - ojciec, ... Marcin Kula - syn". Gdzie żydowska skrupulatność i polska fantazja? Tak skwitować Historyków? Niezłe jaja. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pustertal Napisano 22 Październik 2009 Share Napisano 22 Październik 2009 Szanowny mihura, ...skąd te fakty?". Popatrz do jakich odwołują się źródeł. Szczególnie wiarygodne są te na które powołują się pkt.y: 2,4 i 5. Poza tym koligacje mamy niezłe, nie ma się czym przejmować. A może to jakiś żart? - nie znalazłem hasła: Emmanuel Olisadebe- a to przecież pewniak.Dobranoc, Gute naht, הסכם שלום ישראל-מצרים Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mihura Napisano 22 Październik 2009 Autor Share Napisano 22 Październik 2009 Piszą,że Bartoszeweskiego zwolnili z obozu,ze względu na zły stan zdrowia?pzdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
herbstnebel Napisano 22 Październik 2009 Share Napisano 22 Październik 2009 Inna wersja jest taka, że jego siostra dała.. hajtnęła się z SSmanem to i go wypuścili... Ale ogólnie takie zapytania no. na Onecie - DLACZEGO AKURAT JEGO (a jest ich sporo...) są skrajnie idiotyczne... Gdyby wypuścili Kowalskiego z Oświęcimia i on by został jakimś znaczącym politykiem to też co durniejsi Polacy doszukali by się konotacji. Ciężko... ja nie wiem co jest z niektórymi moimi rodakami - wojny im trzeba bo się nudzą i takie pierdoły wymyślają jak Lista Żydów?Zwróćcie uwagę, że tam jest Cejrowski np. - pomijam jego świetne programy przyrodniczo-geograficzne [bo są świetne - uhonorowane nawet przez (tak tak lobby żydowskie :D :D :D) jakiś festiwal z Nowego Yorku złotym medalem], to można o nim dużo powiedzieć - konserwatysta, homofob, patriota, pije do Unii Europejskiej, wyśmiewa komuchów, wróg publiczny nr1 polskiego lewactwa w latach 90-tych (WC kwadrans) - no piękny okaz do ORP Falanga... a tutaj - na liście utajonych Żydów.GDZIE TU JEST SENS :D? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mihura Napisano 22 Październik 2009 Autor Share Napisano 22 Październik 2009 Cejrowski nigdy nie........ A gdzie Pałkiewicz?pzdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
herbstnebel Napisano 22 Październik 2009 Share Napisano 22 Październik 2009 To nie lista utajonych żydów-podróżników, tylko chyba ogólnie największych i najbardziej niewygodnych krzykaczy w polskiej polityce i kulturze...a Pałkiewicz? Jakby u nas był tak popularny jak swego czasu we Włoszech (szkoły survivalu tam zakładał itp.) to by pewnie też się wpisał na listę obecności :DObstawiam nazwisko Blaskovitz :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mihura Napisano 23 Październik 2009 Autor Share Napisano 23 Październik 2009 Może,Blaskoltz,Blosowitz,Blumenstritz,Blumenkrantzt etc.pzdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mihura Napisano 23 Październik 2009 Autor Share Napisano 23 Październik 2009 Z pewnosia piku przeoczyem.ps.uderz w stół a.......... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mozets Napisano 23 Październik 2009 Share Napisano 23 Październik 2009 W Wielkiej Brytanii ogólnie dostępne jest Who is who", z którego można się dowiedzieć wszystkiego o genealogii i pochodzeniu etnicznym ludzi zajmujących publiczne ( i państwowe stanowiska). Również tych , którzy aspirują do jakichkolwiek funkcji publicznych. W Anglii nikt nie zostanie posłem, premierem , ministrem i innym ważnym funkiem" - jeśli nie jest narodowościowo umocowany" na tej wyspie. Nie mówiąc o tym, że gdyby w przeszłości ktoś z ich rodziców był katem Brytów, agentem obcego mocarstwa, członkiem formacji mordującej Brytyjczyków itp. itd. etc. - nie miałby żadnych szans na ogłupianie wyborców. Oczywiście wszyscy znają sławną" wypowiedź jednego z Wielkich Polaków - mającego dość duży wpływ na pewną część umysłów w Polsce - wypowiedzianą w telewizji australijskiej. Tak dzieje się nie tylko w Anglii. A wielu innych demokracjach - które pouczają Polskę jak ma czynić. Co do kwestii pochodzenia szczególnie miarodajna jest wypowiedź prof. Wolniewicza na ten temat. Nie bedę jej przytaczał. Bo w Polsce takie Amu is ambu" nie może się ukazać w normalnym obiegu. Dlaczego - zagadka dla ludzi przeciętnie inteligentnych ( i przeciętnie znających historię Polski). Kto ośmieli się wyraźnie powiedzieć prawdę na ten temat - zostanie natychmiast walnięty w łeb polityczną pałką rasizmu, - zmu, - zmu , -zmu itd. itp. etc. Jeśli jest to pisarz - oznacza to dla niego śmierć zawodową. Nikt nic już mu nie wydrukuje. I żegnajcie pieniążki. W Czechach poradzono sobie z tym. W Niemczech również. Lustracja" - jest tam niepotrzebna - bo każdy ma dostęp do akt. Ja nie wstydze się ,że jestem Polakiemm i nie będę bronił nikomu - by grzebał w mojej genealogii i szukał tam interesujących go rodzynków. Ja nie potrzebuję niczego kamuflować. By być mądrym Polakiem". W Izraelu np. do tego stopnia jest rozwinięta tolerancja i umiłowanie ( i poszanowanie wiedzy, oraz predyspozycji nacji polskiej) Polaków, że prawie wszyscy najważniejsi przywódcy tego państwa od 1947 roku - to rdzenni Polacy. Mogę podać ich nazwiska - jeśli ktoś zapyta. Bo myślę ,że prawie wszyscy wiedzą. To prawda. Bez podtekstów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mihura Napisano 23 Październik 2009 Autor Share Napisano 23 Październik 2009 Zgadzam się z tobą-dawaj te nazwiska.pzdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
herbstnebel Napisano 23 Październik 2009 Share Napisano 23 Październik 2009 W Polsce przecież też są wydawnictwa Kto jest Kto - pięknie oprawione encyklopedie z nawet mniej znaczącymi działaczami np. uczelnianymi - więc nie wiem skąd takie słowa, że u nas to jest niemożliwe do zweryfikowania. Oczywiście - lustracji nie ma i to jest błąd, celowe działanie postkomunistycznych świń. Niemniej czy ja wiem, czy akurat list Żydów polskich jest jednoznacznie uwarunkowana od dostępu do akcji Ubeckich? :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cairo1 Napisano 23 Październik 2009 Share Napisano 23 Październik 2009 Wychodzi na to ze tylko autorzy tej listy sa niezydami, my reszta tak, a moze zapomnieli wziac przepisanych lekow? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
parus Napisano 24 Październik 2009 Share Napisano 24 Październik 2009 Maria - właściwie Miriam, matka Jezusa ( Jeshua) KRÓLÓWA POLSKItego wpisu zabrakło Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
trzykochanki Napisano 25 Październik 2009 Share Napisano 25 Październik 2009 jak to dobrze czasem zerknąć sobie do rozporka i odetchnąć z ulgą ale co robić skoro okazuje się że Polak jest gosciem we własnym kraju pozdro trzykochankips tak na marginesie to gdzieś słyszałem że scyzorykiem chrzszczeni mogą dłużej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pikpok44 Napisano 26 Październik 2009 Share Napisano 26 Październik 2009 Widac nic sie nie zmieniło i dalej mamy zabor tyle ze zydowski. Dziwi mnie tylko to ze nie widza jakimi sa ludzmi w jaki sposob niszcza swiat. A dziadek wie najlepiej http://www.youtube.com/watch?v=ZUPFutLtil0 Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mihura Napisano 26 Październik 2009 Autor Share Napisano 26 Październik 2009 Daj spokój pkpok,bo zamkną na stronę Odkrywcy i co wtedy pierwsze włączysz,jak siądziesz do kompa?pzdr.ps.Temat ocean.Jak to powiedział główny bohater w pewnym filmie- rzeba ich pokochać"ps.A robić swoje.pzdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
woytas Napisano 26 Październik 2009 Share Napisano 26 Październik 2009 Panowie wchodzicie na bardzo grzaski teren...Tak tylko mowie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mihura Napisano 26 Październik 2009 Autor Share Napisano 26 Październik 2009 Skoro temat jest grząski" czyt. Temat drażliwy,nieodpowiedni,wysublimowany,nieaktualny,stary,nie wnoszący nic z metoryki,temat zamknięty,nie dający przejrzystych,prostych odpowiedzi.To ja proszę o zamknięcie wątka kłódką,ale nie przeniesienie go do dołka.pzdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.