Kazik.S Napisano 21 Październik 2009 Autor Napisano 21 Październik 2009 Wczoraj (20.10.09) w Miasto - gazeta koszalińska, ukazał się artykuł informujący, że w Podczelu pod Kołobrzegiem morze odsłoniło pozostałości jakiegoś sprzętu pancernego. Cytat Zauważyłem leżące koło i jeszcze jedną część. Z morza wystawało także coś co przypomina armatę, jednak nie wchodziłem do wody - mówi znalazca". Napisy umieszczone na kole świadczą o niemieckim pochodzeniu". O znalezisku poinformowano Muzeum Oręża Polskiego w Kołobrzegu, które ma nadzieję na rychłe rozpoczęcie prac wydobywczych. PS. w Muzeum dyrektorem jest Paweł Pawłowski, wspaniały pasjonat historii. Myślę, że jego zaangażowanie jest gwarancją doprowadzenie sprawy do szczęśliwego finału.
bandurka1945 Napisano 24 Październik 2009 Napisano 24 Październik 2009 http://e-kg.pl/wydarzenia/2574-armata-w-wodzie.htmldrobicie Panowie oto link z artykułem :P
Catadero Napisano 25 Październik 2009 Napisano 25 Październik 2009 Morze wyrzuciło...jasne. A może fale podmyły brzeg i kawałek podwozia, które od lat zalegało w wydmie, zsunął się do wody? A działko to już sobie koleś dodał dla większego efektu. Widać, że ma parcie na media.C.
esterendensen Napisano 25 Październik 2009 Napisano 25 Październik 2009 Rodzaj korozji,oraz uszkodzenia sugerują długotrwałe przebywanie w słonej wodzie morskiej.W suchym piaseczku fanty inaczej się zachowują.Taka jest moja opinia.
El Camino Napisano 27 Październik 2009 Napisano 27 Październik 2009 No fajnie jakby to był rzeczywiście PAK. Wiadomo coś więcej czy będzie wydobyte i ewentualnie kiedy ?
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.