bialy8848 Napisano 17 Październik 2009 Autor Napisano 17 Październik 2009 Witam proszę o info od czego może to być???Znalazłem to na pozycjach niemieckich na obrzeżach Poznania.Znaczek przypomina po powiększeniu psi łeb?Pozdrawiam
kopijnik2 Napisano 17 Październik 2009 Napisano 17 Październik 2009 jaki znak - takie przeznaczenie...
bialy8848 Napisano 17 Październik 2009 Autor Napisano 17 Październik 2009 no pewnie tak, lecz czy jest to od niemieckich owczarków??? Napis LANDSBERG ??? WARTHE - w słowniku to Warta, więc mam pytanie od czego mogło to być???Wojskowy pupil wcielony do armii niemieckiej, czy pokojowy pupilek z numerem na łańcuszku, zjedzony przez ruskich po przebiciu lini obronnej niemców.
Czlowieksniegu Napisano 17 Październik 2009 Napisano 17 Październik 2009 Równie dobrze cywilny pupil zjedzony przez Niemców, nim Ci zostali zjedzeni" przez Rosjan.
kopijnik2 Napisano 17 Październik 2009 Napisano 17 Październik 2009 nie no - przecież na rysunku dokładnie widać, że to skundlony wyżeł... - na pewno nie owczarek wojskowy...no i waffenamtu tam przecież nie ma...no to jak - wojskowy...__________________________każdy czołg - to tygrys, każdy niemiec - to esesmannieeeeee!
bialy8848 Napisano 17 Październik 2009 Autor Napisano 17 Październik 2009 a że tak spytam, spotkał sie ktoś z tabliczką od owczarka z służby w armi niemieckiej??? taki mały nieśmiertelnik psi?
Sv Napisano 17 Październik 2009 Napisano 17 Październik 2009 To nie pupil wcielony do WH - zwykła psia blaszka z Gorzowa Wlkp. - Landsber a.w (nad Wartą).Powinien być jeszcze rok za jaki zapłacono psi podatek.Prosząc o id daj całe zdjęcie obiektu" - w tym awers i rewer - dużo pomoże.Pzdr.Sv
bialy8848 Napisano 17 Październik 2009 Autor Napisano 17 Październik 2009 wymiary to:wysokość na środku 32mmszerokość 27mm
Pytanie
bialy8848
Witam proszę o info od czego może to być???
Znalazłem to na pozycjach niemieckich na obrzeżach Poznania.
Znaczek przypomina po powiększeniu psi łeb?
Pozdrawiam
10 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.