Lothan Napisano 17 Październik 2009 Autor Share Napisano 17 Październik 2009 http://www.polskapsyche.pl/index.php?id=21&rok=2009 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
der_bartosz Napisano 17 Październik 2009 Share Napisano 17 Październik 2009 Wszystko ładnie fajnie wygląda ale dla mnie traci ten smak kolekcjonerski, na przedmiocie musi być widać, że on ma przeszło np. te 100 latek, a nie świeci się jak psu.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thomson. Napisano 17 Październik 2009 Share Napisano 17 Październik 2009 Dokładnie. Dla mnie te bagnety są spaprane . Nawet w swoim okresie nie wyglądały tak jak te przedstawione na foto. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cyrograf15 Napisano 17 Październik 2009 Share Napisano 17 Październik 2009 Mnie się to nie podaba. Przypomniała mi się od razu po zobaczeniu fotek moda" z przed ćwier wieku kiedy ludzie namiętnie wszystkie bagnety i inne szable chromowali. Oczywiście nie można zabronić właścicielowi takiego postępowania, nie mniej dla mnie to wandalizm.Wojtek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Diago Napisano 17 Październik 2009 Share Napisano 17 Październik 2009 ale ta zabka wyglada ladnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lothan Napisano 17 Październik 2009 Autor Share Napisano 17 Październik 2009 Nie zgadzam się z opinią, że po renowacji wyglądają lepiej niż w swoich czasach. Czy komuś się wydaje, że z fabryk bagnety wychodziły z patyną lat albo rdzą??? Nawet w renowacji nie dąży się do nadania pełnego połysku, ani uszkodzenia sygnatur! Wandalizm to też przesada. Ciekaw jestem bardziej wyważonych opinii.Sam gdy widzę u kogoś kolekcję zardzewiałych bagnetów zastanawiam się dlaczego właścicielowi nie zależy przynajmniej na zatrzymaniu korozji... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kopijnik2 Napisano 17 Październik 2009 Share Napisano 17 Październik 2009 już parę razy - gadaliśmy...to nie tylko są - błędy konserwacjito również - fałszowanie obiektu...gdyż niejednokrotnie - taki stan - nigdy nie istniał... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bjar_1 Napisano 17 Październik 2009 Share Napisano 17 Październik 2009 Racja - to jest profanacja... :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lothan Napisano 17 Październik 2009 Autor Share Napisano 17 Październik 2009 Profanacja czy nie - wyglądają bosko! Patrzcie na ten zestaw: http://www.polskapsyche.pl/index.php?id=13&rok=2009 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
der_bartosz Napisano 17 Październik 2009 Share Napisano 17 Październik 2009 Lothan śmiem twierdzić, że to jest twoja robota przy tych bagnetach (mogę się mylić). Ludzią którzy się na tym nie znają będą cmokać podniecać się ale już u konesera to nie przejdzie. Odgrzewany kotlet nie smakuje tak samo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
por.pil.020 Napisano 17 Październik 2009 Share Napisano 17 Październik 2009 bosko? Lothan a wiesz co to jest szlif fabryczny?Bicia i oznaczenia rzecz święta - racja, ale orginalne okladki równie świete są.Za to zabka wyglada po renowacji bardzo ładnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cyrograf15 Napisano 17 Październik 2009 Share Napisano 17 Październik 2009 Żabka jest od szwajcara, stan magazynowy. Takie coś ziemi nie widzało, faktycznie wystarczy natłuścić lanoliną i na koniec zapastować, efekt pewny.Wojtek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zabi Napisano 17 Październik 2009 Share Napisano 17 Październik 2009 No jeżeli ktoś zrywa oryginalne okładziny w jakim stanie by one nie były i dorabia nówki no to rzeczywiście renowacja że nie ma ch... we wsi...Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nihoul83 Napisano 25 Październik 2009 Share Napisano 25 Październik 2009 może to i wygląda ładnie,ale gdzie w tym historia? na takim czymś powinno być widać ślad czasu(oczywiście nie mówie o śladach rdzy;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
NIRVANA26 Napisano 26 Październik 2009 Share Napisano 26 Październik 2009 DobraPanowie to jak najlepiej zakonserwowac stary bagnet ktory mi rdza zrzera?????????? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bjar_1 Napisano 26 Październik 2009 Share Napisano 26 Październik 2009 Najpierw pokaż jak on wygląda... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zabi Napisano 26 Październik 2009 Share Napisano 26 Październik 2009 Jeżeli Ci go rdza zżera to najpierw zanim go zakonserwujesz to musisz go oczyścić, bo inaczej co komu po konserwacji jak jest na nim rdza która dalej będzie postępować, wolniej lub szybciej ale będzie. Jest wiele metod czyszczenia i konserwacji, poczytaj w dziale konserwacjaPozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zabi Napisano 26 Październik 2009 Share Napisano 26 Październik 2009 Sorki przecież to jest dział konserwacja;p hehe;p Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Anarchista Napisano 26 Październik 2009 Share Napisano 26 Październik 2009 Ja bym polerowania na tarczy nie nazwał renowacją O_oTen połysk jest po prostu nienaturalny, jak na jakiejś chińskiej tandecie z bazaru :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.