Skocz do zawartości

Knajpa, lokal dla poszukiwaczy!

vipiusz

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 58
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
hehe... pieniądze nie śmięrdzą... mam nadzieje, że ewentualna dotacja będzie ze składki polskiej i niemieckiej :) - wiesz, to jest taki sam problem jak z Niemcami - dla jednych Źli bo napadli na Polskę - a dla mnie kraj do którego nie czuję urazy... można na ten temat książkę napisać...

ps.
sory jeśli Ciebie uraiłem (w tamtym wątku), bo nie wiem, moze masz rodzine w tych krajach, moze ktoś pracuje na wyspach...
ale ja za tą częścią Europy nie przepadam...
pzdr.

... cała przyjemność po mojej stronie jeśli będę mógł Ciebie Darso poznać i innych pozytywnie zakręconych fanatyków historii i eksploracji, którzy dla wbicia łopaty w ziemię zrobią prawie wszystko... a kto wie czy np. na zjeździe miłośników eksploracji w Chrobrzu 2008 już się z częścią Was nie spotkałem...

Mam nadzieje, że niedługo nastąpi otwarcie... nie wiem ile będzie trwać załatwianie formalności - ale zaczynam od jutra biegać i pytać.

pzdr.

• 3 months later...
Witam,
Na pewno taki lokal będzie to dużym ułatwieniem dla "służb, które będą miały duże możliwości inwigilowania potencjalnych "przestępców :)" - po co inwigilować w lokalu, kiedy wystarczy namierzyć tych, którzy kasztanią na forum:-)
W 2003 r. z inicjatywy PATRONA spotykaliśmy się w knajpie przy placu Trzech Krzyży, potem to jakoś upadło i wszyscy zaszyli się w swoich norach.
Teraz jest taka knajpa z klimatem, niestety na zadupiu w Aninie.
Myślę, że gdyby Ci się Vipiusz udalo otworzyć gdzieś w centrum knajpę dla poszukiwaczy to byłoby sporo chętnych, żeby napić się tam piwa w towarzystwie znajomych.
Pozdrawiam

A co myślicie o agencji towarzyskiej dla poszukiwaczy? Można będzie zamówić koleżanki w uniformach z różnych epok, np. filigranowa brunetka w szamerowanej czamarce a'la Emilia Plater albo blond wamp w mundurze służb pomocniczych Wehrmachtu, do wyboru do koloru:-) Znaleźli by się chętni?

Najlepsza do tego celu i to w samym centrum Warszawy a jednak absolutnie nie krepujaca jest knajpa Dwa Kola, w czwartki zdecydowanie motocyklowa inne dni sa do wykorzystania. Knajpa bardzo klimatyczna, oddalona od domow i rozne grupy roznych pasjonatow tam sie spotykaja.
Dwa Kola Warszawa ul Tunelowa 2 - praktycznie prawie samo centrum Warszawy a jednoczesnie na totalnym uboczu. :)

O lokalach dla poszukiwaczy mowa a już takie istnieją,przynajmniej z takim klimatem.Całkiem przypadkiem,dzisiaj mój sympatyczny kolega poprosił mnie o znalezienie klucza do samochodu,który jego znajomy posiał w trakcie odśnieżania posesji.Oczywiście z ochotą się zgodziłem {jakaś namiastka poszukiwań}Znalezienie tego klucza zajęło mi niecałe dwie minuty.Frajda.Radość właściciela klucza niesamowita.Moje zaskoczenie nie miało granic gdy zostaliśmy zaproszeni do lokalu.Lokal U Bazyla"w Piechowicach zagospodarowany na wzór lat trzydziestych XX w.Dużo eksponatów wykopkowych i nie tylko.Bardzo dobry klimat na pogaduszki w naszym temacie.Pozdrawiam.

Witam Koledzy po długim czasie... powiem tak, masakra jest w naszym bogatym w skarby kraju - (albo ja mam pecha, albo złe miejsca wybieram) uzyskać zgodę na zagospodarowanie części powierzchni np: w Forcie Bema, gdyż myślałem żeby tam taki mały, kameralny lokalik powstał. O Cytadeli nie ma mowy bo muzeum... inne umocnienia koło mostu Gdańskiego w rękach prywatnych, i ostatnio tak się zastanawiam... może w piwnicy zabytkowych kamienic na ul. Próżnej w centrum?
(Kiedyś w piwnicy kamienicy na ul. Brzeskiej znalazłem ok 50szt. amunicji 9mm)
Powiem tak, za wszelkie sugestie co do miejsca będę wdzięczny... temat nie umarł...
pzdr.

No dobra to ja powiem tak. Z moich doswiadczen musi to byc gdzies blisko centrum z niedalekim dobrym transportem miejskim, metro wskazane. Jednoczesnie zeby nie bylo zbyt latwo musi byc bezplatne i dobre miejsce postojowe dla przybywajacych z grzebania poszukiwaczy aby mogli zaparkowac swobodnie samochody. Knajpa musi byc na tyle niekrepujaca zeby mozna bylo wejsc w ciuchach prosto z wykopkow. Musza byc drobne szybkie dania i napoje. Dochod nalezy zalozyc raczej mizerny, dla tego takie miejsce musi prowadzic pasjonat. Ktos kto cos takiego prowadzi musi miec niezly kontakt z miastem" zeby bylo bezpiecznie i bez klopotow. Wiem jak jest w knajpach motocyklowych i na tej podstawie zakladam ze tu tez nie bedzie lekko i obficie - wlasciciel musi miec duzo cierpliwosci, zamilowanie do tego hobby i nie liczyc na spore zarobki. Wszelkie zbyt duze inwestycje na poczatek skoncza sie wysokimi cenami i odplywem klientow. Polecalem i prosilem zerknac na Dwa Kola zeby miec przedsmak jak to zapewne bedzie wygladalo. Zycze powodzenia i trzymam kciuki.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie