motylanoga Napisano 23 Listopad 2009 Share Napisano 23 Listopad 2009 rewers ładniejszy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
motylanoga Napisano 23 Listopad 2009 Share Napisano 23 Listopad 2009 6 krajcarów 1795 rok. Wycieruch ale zawsze. Moje pierwsze:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
motylanoga Napisano 23 Listopad 2009 Share Napisano 23 Listopad 2009 i druga strona. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
motylanoga Napisano 23 Listopad 2009 Share Napisano 23 Listopad 2009 i na koniec 3 grosze (chyba...) SAP 1788 rok. Pozdrawiam G Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtek2508 Napisano 23 Listopad 2009 Share Napisano 23 Listopad 2009 Piękne monetki.Cieszy mnie to że zostały uratowane.Pozdrawiam i gratuluje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
motylanoga Napisano 23 Listopad 2009 Share Napisano 23 Listopad 2009 wojtek 2508- świetnie to ująłeś. Rzeczywiście, monety zostały uratowane. Jestem przekonany, że jeszcze kilka lat w tak niesprzyjającym środowisku (jakim bez wątpienia jest orne i nawożone agresywną chemią pole uprawne), uczyniłoby z nich bezwartościowe i nieidentyfikowalne metalowe krążki. W tej chwili, poddane konserwacji i starannie przechowywane mają szansę cieszyć oko jeszcze przez długie lata. Dziękujemy z a odwiedziny naszego wątku. Pozdrawiam G Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
8total4 Napisano 23 Listopad 2009 Share Napisano 23 Listopad 2009 pikny plomyk od emblematu grenadierskiego, i chyba starszego niz Wojny Napoleonskie..nie jestem jednak tego pewien.ekstra fanty Motyl, tak trzymajcie.gratki!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomala_kikol Napisano 24 Listopad 2009 Share Napisano 24 Listopad 2009 Ładnie ciśniesz G....:D Pozdro i oby tak dalej:D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
motylanoga Napisano 29 Listopad 2009 Share Napisano 29 Listopad 2009 Dawno nie aktualizowaliśmy wątku. Dzisiaj wyskoczyło ładne 5 groszy 1811 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
motylanoga Napisano 29 Listopad 2009 Share Napisano 29 Listopad 2009 ładny rewers Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
motylanoga Napisano 29 Listopad 2009 Share Napisano 29 Listopad 2009 oraz 3 krajcary 1785 rok Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
motylanoga Napisano 29 Listopad 2009 Share Napisano 29 Listopad 2009 ...czyli jak to określił emes: moneta z krzywym ptakiem":)Pozdrawiam, G Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomala_kikol Napisano 29 Listopad 2009 Share Napisano 29 Listopad 2009 No... no... Ładnie:D Pozdrawiam (wstawiaj zbiorówki bo ciekawi mnie co oprócz strzałów" tam wychodzi?) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
motylanoga Napisano 29 Listopad 2009 Share Napisano 29 Listopad 2009 i na koniec medalikozawieszka. A być może coś jeszcze innego. Aktualnie na id. Pozdrawiam G Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wyro Napisano 29 Listopad 2009 Share Napisano 29 Listopad 2009 Medalik św. Benedykta, popularny, ale za to płomień od granatu rewelacyjny i duży bardzo, pewnie z ładownicy. Jak total nie wie jeszcze jaki to ciekawy na pewno. Chłopaki, w tej okolicy co płomień to poszperajcie jeszcze a najlepiej mnie zaproście:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wyro Napisano 29 Listopad 2009 Share Napisano 29 Listopad 2009 P.S. A ten płomień tonie tam, gdzie guziki z Powstania Listopadowego Wasze jak ta jedynka"? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
emes Napisano 29 Listopad 2009 Autor Share Napisano 29 Listopad 2009 Owszem-płomień też z tego miejsca-dorzynamy je sukcesywnie:)To odznaka carska czy pruska?pozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
motylanoga Napisano 29 Listopad 2009 Share Napisano 29 Listopad 2009 Wyro- kontakt skype'owy jest bardzo utrudniony... Wiem, bo próbowałem:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wyro Napisano 30 Listopad 2009 Share Napisano 30 Listopad 2009 Ten płomień to nie odznaka tylko emblemat. Ja się nie znam, ale mi się wydaje, że polski. SZZ musiałby się wypowiedzieć.Skype nie działa? hmmm, od kilku miesięcy mam problem z netem i gościnnie jestem tu i tam, ale jak jestem to jestem. Czat na skypie zawsze. Głos - prawie nigdy. Motylanoga, napisz jeszcze raz:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
emes Napisano 30 Listopad 2009 Autor Share Napisano 30 Listopad 2009 Z niedzieli:klasyczny mazowiecki set... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
emes Napisano 30 Listopad 2009 Autor Share Napisano 30 Listopad 2009 ozdoba-listek... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
emes Napisano 30 Listopad 2009 Autor Share Napisano 30 Listopad 2009 druga strona... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
emes Napisano 30 Listopad 2009 Autor Share Napisano 30 Listopad 2009 trochę biżuterii,niestety tandetnej... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
emes Napisano 30 Listopad 2009 Autor Share Napisano 30 Listopad 2009 oraz zdecydowanie fant dnia-drugi w ciągu kilkunastu dni napoleoński guzik!Tym razem większy,z pułku walczącego min.na ziemiach polskich... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
emes Napisano 30 Listopad 2009 Autor Share Napisano 30 Listopad 2009 rewers,pozdro! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.