Skocz do zawartości

Paradny ks98

Maaarcin

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. taki bagnet sie trail. Pytanie brzmi jak go wyczyscic zeby nie zniszczyc okladek...? pochwa ma tesztki farby wiec raczej fosol. A co z ostrzem? jak doprowadzic zeby lsnilo, narazie ma matowe przebarwienia gdzieniegdzie. glownia ma nalot ale serbro sie przebija. pozdrawiam

Daj se spokoj z czyszczeniem tego bagnetu! Ostrze wyglada bardzo łądnie! Po wacie stalowej będą rysy co moim zdaniem tylko oszpeci... fosol tez odpada gdyż jest to ieco" żrący preparacik i nie wiem jak zareaguje z okładkami nie wspominajac juz o tym ze zostawi osad. Pochwę zaiste mozna wykapac w kwasie szczawiowym, ale tak jak kolega pisał ostroznie z tym. Daj dokładniejsze zdjęcia samego bagnetu. Jeżeli na ostrzu są tylko niewielkie plamy to spróbuj je rozpuścić jakimś smarem lub parę razy przetrzyj szmatką nasączoną WD40.

Narazie nie mam zbytnio czasu zeby sie zajac nim powaznie, wiec dla podczyszczenia i ruszenia zatrzasku lezy sobie juz dobrych kilka dni nasaczony obficie wd40 i zawiniety w folie. codziennie sprawdzam co sie z nim dzieje ale specjalnie efektow nie widac... Mam tez drugi bagnecik, 84/98 ktory w podobnej sytuacji lezy sobie azeby sruby puscily, tez marne efekty...

• 2 weeks later...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie