Kurt Napisano 30 Wrzesień 2009 Autor Share Napisano 30 Wrzesień 2009 Mniemam że kogoś zainteresuje :DFilmoteka Narodowa zaprasza na kolejny pokaz specjalny zrekonstruowanych dokumentów filmowych z lat 1938-1946 wydanych na płycie DVD pt. "Zaczęło się w Polsce. Wydanie przygotowane zostało przez Filmotekę Narodową oraz Narodowe Centrum Kultury z okazji 70. rocznicy wybuchu II wojny światowej.Seans odbędzie się najbliższą sobotę - 3 października 2009 roku o godzinie 19.00 w kinie Iluzjon Filmoteki Narodowej (budynek Biblioteki Narodowej), Al. Niepodległości 213 w Warszawie.Wstęp na pokaz jest wolny."pozdro Kurt Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
whatfor Napisano 5 Październik 2009 Share Napisano 5 Październik 2009 Pod tym adresem:http://www.fn.org.pl/page/index.php?str=53&id=325możecie zobaczyć jak poprawiono obraz i dźwięk. Dobra robota. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dziadkus Napisano 5 Październik 2009 Share Napisano 5 Październik 2009 czy materiały te będą jakoś dostępne (do kupienia/ściagnięcia itp)? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
whatfor Napisano 5 Październik 2009 Share Napisano 5 Październik 2009 Niestety - nie będą do kupienia :( Właśnie są rozsyłane do rożnych instytucji kulturalnych i szkół. Z tego co mi wiadomo, wyprodukowano serię limitowaną: 1000 szt. DVD. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
darso Napisano 6 Październik 2009 Share Napisano 6 Październik 2009 Może jakaś dobra dusza zlituje się i upowszechni dla społeczeństwa to DVD? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
a.korbaczewski Napisano 6 Październik 2009 Share Napisano 6 Październik 2009 byłem widziałem.oczekiwałem czegoś więcej, jeśli chodzi o treśc fimnu, choć oczywiście poprawiono jakość. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czlowieksniegu Napisano 6 Październik 2009 Share Napisano 6 Październik 2009 Whatfor- a nie wiesz może dlaczego tylko 1000 i w zasadzie niedostępnych szaremu zjadaczowi chleba? Zwłaszcza, że Jako Państwowa Instytucja Kultury Filmoteka Narodowa podlega Ministrowi Kultury i w ok. 50% jest finansowana ze środków budżetowych ministerstwa.". To ja chętnie dołożę parę złotych i swój prywatny egzemplarz nabędę :-)Oczywiście- wiem, mogę sam języka o źródła zasięgnąć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
whatfor Napisano 6 Październik 2009 Share Napisano 6 Październik 2009 Człowieku Śniegu - nie wiem za jakich powodów wykonano jedynie serię limitowaną, która, jak znam życie, już wylądowała w wielu szkolnych szafach... Niestety, w III RP dostęp na Naszej historii jest właśnie limitowany - patrz: publiczne" kanały typu TVP Historia - nieosiągalne dla 80% widzów w kraju, pory emisji programów historycznych w Jedynce i Dwójce to skandal [wtorek, godz. 1:35] itd. W tym samym czasie minister edukacji drastycznie obcina liczbę godzin historii, zwiększając WF. Teraz dzieciaki będą się uczyły historii Polski tylko do roku... 1918. I tak się sprawy mają. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aro57 Napisano 7 Październik 2009 Share Napisano 7 Październik 2009 i jak ma kto juz ten film Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.