Skocz do zawartości
  • 0

Niemiecka łuska od pistoletu sygnałowego

Midas

Pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Niestety leżały w terenie podmokłym i nie ma śladów po jakiś biciach z tyłu:( ale eksperci pewnie dadzą radę:)

Napisano

Takich też było bardzo dużo i też nie wiem od czego to może być. ( Święty mogę ten tytuł jakoś zmienić czy coś? Bo nie wiem jak. )

Napisano
No tak tylko że Graudenz 18 napisał że ma Zundladungi z czerwonym paskiem i zielonym ( chociaż sam nie widziałem takich Zundladungów ) a one nie były racami tylko detonatorami pocisków. Raca to ta pierwsza długa na zdjęciu.Pozdrawiam.
Ps. Szukałem trochę na temat tych pasków ale też nie znalazłem nic. Chyba że koledze Graudenz 18 chodziło o race a nie Zundladunga.
Napisano
Kolego Skok i są jakieś informacje na temat tych zapalników Zundladung i co oznaczały kolory?

Czy może zrobić bardziej dokładniejsze zdjęcia? Ale chyba widać ze są na nich paski :)
Napisano

Naprawdę:)
Ps. Skok jak się kiedyś na jakimś integracyjnym spotkamy to napewno o piwku nie zapomnę ;)alkoholowym ;)

Napisano
Zdjęcia są ok. Wszystko na nich ładnie widać. Niestety nie mam pojęcia co mogły oznaczać. Jedyne co przychodzi mi do głowy to, że miały coś wspólnego z rodzajem amunicji lub zapalników do użycia z którymi były przeznaczone.

Pozdr
Napisano
Midas jak słusznie zauważyłeś chodziło o Zundladungi. Nie każdy widać czyta ze zrozumieniem.

Jeśli chodzi o paski na rzeczonych detonatorach to nie mam pojęcia co to może być. Najlepiej gdyby graudenz18 dał foto swoich. Najlepiej z każdej strony. Może coś uradzimy :-)

Pozdrawiam !
Napisano
Midas jak słusznie zauważyłeś chodziło o Zundladungi. Nie każdy widać czyta ze zrozumieniem.

Jeśli chodzi o paski na rzeczonych detonatorach to nie mam pojęcia co to może być. Najlepiej gdyby graudenz18 dał foto swoich. Najlepiej z każdej strony. Może coś uradzimy :-)

Pozdrawiam !

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie