mihura Napisano 20 Wrzesień 2009 Autor Share Napisano 20 Wrzesień 2009 Polecam film Mela BruksaByć albo nie być" Akcja filmu rozgrywa się w okupowanej przez nazistów Warszawie.pzdr. ps.Bruks w filmie śpiewa piosenkę i mówi po polsku:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mihura Napisano 20 Wrzesień 2009 Autor Share Napisano 20 Wrzesień 2009 Nigdy nie pomyślałbym,że Brooks(Kamiński)ma ziomkowskie korzenie?pzdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
herbstnebel Napisano 20 Wrzesień 2009 Share Napisano 20 Wrzesień 2009 Nawet byś nie zgadł ilu wpływowych Żydów pochodzi / urodziło się w Polsce.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mihura Napisano 20 Wrzesień 2009 Autor Share Napisano 20 Wrzesień 2009 Za to zgaduję,że im się to odbija czkawką.pzdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kurt Napisano 20 Wrzesień 2009 Share Napisano 20 Wrzesień 2009 Dobry film Mela, oczywiście jak ktoś lubi jego poczucie humoru :Dpozdrawiam Kurt Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
coe Napisano 20 Wrzesień 2009 Share Napisano 20 Wrzesień 2009 Nie jest to film Bruksa.To Be Or Not To Be" został nakręcony w 1942 przez Ernsta Lubitscha według scenariusza Edwina Justusa Mayera.Bruks zrobił tylko remake tego filmu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kurt Napisano 20 Wrzesień 2009 Share Napisano 20 Wrzesień 2009 coe to że Mel w 1983 zrobił remake to nie nowość, grunt że się podobało :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
coe Napisano 21 Wrzesień 2009 Share Napisano 21 Wrzesień 2009 Rzecz w tym, że remake z 1983 wogóle nie jest dziełem Mela Bruksa :)Reżyserem filmu jest Alan Johnson, a scenariusz opracowali Ronny Graham i Thomas Meehan. Mel Bruks jest jedynie producentem tego filmu oraz zagrał w nim jedną z ról.Natomiast filmy określane jako filmy Mela Bruksa", to takie których jest on reżyserem i scenarzystą... mówiąc inaczej: twórcą. :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kurt Napisano 21 Wrzesień 2009 Share Napisano 21 Wrzesień 2009 dziękuję serdecznie za uświadomienie mnie w tej kwestii wszak nie byłem świadom owej nieścisłości i jedyne co mogę powiedzieć to - Mea culpa :Dpozdrawiam Kurt Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.