piotr916 Napisano 29 Grudzień 2009 Share Napisano 29 Grudzień 2009 witam!Również jestem po.Aktorzy,dialogi,scenografia-Super! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dawwwo1 Napisano 3 Styczeń 2010 Share Napisano 3 Styczeń 2010 A mi dla odmiany film się nie podobał. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wolfik1 Napisano 4 Styczeń 2010 Autor Share Napisano 4 Styczeń 2010 A mi dla odmiany film się nie podobał."To dobrze bo byłoby podejrzane gdyby wszyscy byli nim zachwyceni,ja obejrzałem w minioną sobotę film po raz trzeci i muszę przyznać ze podobał mi się bardziej niż poprzednio.Wyłowiłem o wiele więcej smaczków" niż poprzednio , myślę że jak wyjdzie na DVD to obejrzę go jeszcze parę razy i dopiero tak do końca poznam prawdę której nie ma..."To nie jest komedia romantyczna po obejrzeniu której zapomina się jej tytuł ale film który odciśnie piętno na polskiej kinematografii ostatniego 20-lecia.Myślę że łatwiej będzie ten film zrozumieć osobom które pamietają PRL niż urodzonym po jego upadku dla których to na szczęście bajka o żelaznym wilku.Poczkaj na DVD i obejrzyj ponownie a zmienisz zdanie...:-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mihua Napisano 5 Styczeń 2010 Share Napisano 5 Styczeń 2010 Ot co.pzdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
a.korbaczewski Napisano 13 Styczeń 2010 Share Napisano 13 Styczeń 2010 trochę groteskowo piją tam wódkę, całe naręcza butelek prosto z gwinta. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mihua Napisano 13 Styczeń 2010 Share Napisano 13 Styczeń 2010 Piją też ze szklanek.pzdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
OloOcki Napisano 17 Styczeń 2010 Share Napisano 17 Styczeń 2010 Mi się podobał, nie ma co się czepiać szczegółów. Wolicie oglądać kolejny shit: kochaj nie kochaj, a może się zaprzyjaźnij", kochaj po raz ósmy"???Muzyka była trochę dziwna", ale nawet pasowała. Warto obejrzeć.Pozdro! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
OloOcki Napisano 17 Styczeń 2010 Share Napisano 17 Styczeń 2010 wolfik1 ma rację. Teraz wszystko leci na komercję. A film który naprawdę jest ciekawy w naszym kraju staje się niszowy. Ja urodziłem się po upadku, ale nie odebrałem tego jako bajki, a raczej jak coś prawdziwego, realnego.Sorry, że nie wszystko w jednym poście.Pozdro! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
liha Napisano 5 Maj 2010 Share Napisano 5 Maj 2010 fantastyczny film, wręcz ocieka brudem, smrodem i bimbrem.Historia świetna, klimat początku lat 80tych oddany niesamowicie, wnętrze GS obudziło wspomnienie koszmaru czekania w kolejce po buty, dokładnie tak samo to wyglądało.No i te machloje w PGR i cukrowni, właśnie na takich zadupiach przekręty towarzysze robili i byli bezkarni.pozdrawiam.liha Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
laleczkaVTBS1 Napisano 13 Maj 2010 Share Napisano 13 Maj 2010 PAn Smarzowski uczęszczał do mojego liceum,więc byłam zmuszona wysłuchiwać na lekcjach jego biografii. ALe zupełnie nie wiedziałam wtedy o kim mówią. Bardzo mocno akcentuje swe pochodzenie w Weselu". Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
laleczkaVTBS1 Napisano 13 Maj 2010 Share Napisano 13 Maj 2010 Oglądając galę rozdania nagród,miałam wrażenie,że Rewers zgarnął ważniejsze statuetki,to była konfrontacja tych dwóch filmów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.