pancerny Napisano 13 Wrzesień 2009 Autor Napisano 13 Wrzesień 2009 Witam,trafiłem taki szyldzik, prosiłbym o jakieś opinie na jego temat...pozdrawiam pancerny
pustertal Napisano 14 Wrzesień 2009 Napisano 14 Wrzesień 2009 Witam,Pierwsza Galicyjska Fabryka Wagonów i Maszyn S.A Zakład w Sanoku (w wolnym tłumaczeniu). W okresie międzywojennym Sanocka Fabryka Wagonów odział lwowskiej firmy Zielenecki, Fitzner, Gamper S.A.. Po wojnie Wytwórnia Autobusów Autosan", aktualnie nie wiem. Nie znam słowa vormals",może coś od malowania?Pozdrawiam
abcd Napisano 14 Wrzesień 2009 Napisano 14 Wrzesień 2009 -Pierwsza Galicyjska Fabryka Wagonów i Maszyn S.A Zakład w Sanoku dawniej Kazimierz Lipinski-
abcd Napisano 14 Wrzesień 2009 Napisano 14 Wrzesień 2009 Widocznie sanocka fabryka wagonów początkowo działała pod nazwiskiem pierwszego właściciela K.Lipinskiego,a że musiała mieć dobrą renomę nowy właściciel zaznacza to w nazwie aby pokazać kontynuację tradycji firmy.
pancerny Napisano 13 Wrzesień 2009 Autor Napisano 13 Wrzesień 2009 Witam,trafiłem taki szyldzik, prosiłbym o jakieś opinie na jego temat...pozdrawiam pancerny
bjar_1 Napisano 13 Wrzesień 2009 Napisano 13 Wrzesień 2009 Wygląda na tabliczkę znamionową od wagonu.
Pytanie
pancerny
Witam,
trafiłem taki szyldzik, prosiłbym o jakieś opinie na jego temat...
pozdrawiam pancerny
6 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.