jc1234 Napisano 12 Wrzesień 2009 Autor Share Napisano 12 Wrzesień 2009 Kto w TVP układa ramówkę ? Chyba debil. Na jedynce KATYŃ a w TVN druga edycja MAM TALENT ? Co wybierze widz ? Jacek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czlowieksniegu Napisano 12 Wrzesień 2009 Share Napisano 12 Wrzesień 2009 Forum Odkrywcy? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
yoony Napisano 12 Wrzesień 2009 Share Napisano 12 Wrzesień 2009 Jak oni śpiewają Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
obert8 Napisano 12 Wrzesień 2009 Share Napisano 12 Wrzesień 2009 a w czym problem mozecie ogladac Katyn lub klub wzajemnej adoracji na innych kanalach Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
NEPTUNAK Napisano 12 Wrzesień 2009 Share Napisano 12 Wrzesień 2009 norma ze debilny przeciętny polak wybierze mam wrzoda" od Katynia!!!!!!to norma w Polsce jest mało normalnych ludzi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kaczor82 Napisano 12 Wrzesień 2009 Share Napisano 12 Wrzesień 2009 Katyń to niestety film nieudany. Już wolę pospać niż oglądać cierpiętniczkę Ostaszewską i bohaterów TVN-owskich seriali rozstrzeliwanych przez kacapów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
R51 Napisano 12 Wrzesień 2009 Share Napisano 12 Wrzesień 2009 Popieram. Niestety zamiast sprawnie nakręconego, poruszającego filmu wyszedł przepłacony teatr telewizji z kartonowymi postaciami i nudną narracją. Ale podobnie jak w przypadku filmu o Popiełuszce, czy Janie Pawle II, kto krytykuje Katyń" jest z pewnością komunistyczną czerwoną świnią i można go uznać za narodowego zaprzańca... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
obserwator niezależny Napisano 13 Wrzesień 2009 Share Napisano 13 Wrzesień 2009 Generalne narzekactwo jest główną cechą Polaków, zdążyłem przywyknąć...Nie jestem entuzjastą pana Wajdy którego ojciec Jakub Wajda podobno zginął w Katyniu ale po wielu latach od tej bezprzykładnej zbrodni ktoś zrobił wreszcie film o tamtych wydarzeniach i ludziach.Nieważne czy dobry czy zły , czy się komuś podoba czy nie, powstał i JEST.W miarę sprawnie przedstawia tło i fakty.Jeżeli komuś się nie podoba i woli pospać albo mam talent" to jego sprawa lub niech zacznie zbierać fundusze na lepszy od tego.Z tym że zanim pan Wajda i jego kumple nie odejdą na łono Abrahama jest to raczej niemożliwe ale nikt nie jest wieczny...trzeba cierpliwie czekać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kaczor82 Napisano 13 Wrzesień 2009 Share Napisano 13 Wrzesień 2009 To czy jest dobry czy zły właśnie jest bardzo ważne. Całkowicie odrzuciła mnie teatralność, wręcz sztuczność, opatrzone gwiazdy" (Małaszyński itp), porwana narracja, postacie pojawiające się nagle ni z gruch ni z pietruchy... Jedynie zdjęcia i muzyka wytrzymują krytykę. Reszta to popelina, niestety. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czlowieksniegu Napisano 13 Wrzesień 2009 Share Napisano 13 Wrzesień 2009 Dla mnie, powtarzam dla mnie film o niczym i przedstawiający cokolwiek sfałszowany obraz rzeczywistości. Chaotycznie nakręcony-zmontowany, przedstawiający tylko jedną stronę. Jakaś zamotana retrospekcja, bohaterowie pojawiają się jak diabełki z pudełka ( Chyra vs Ostałowska ).Mamy tylko tragiczny los oficerów" ( w zasadzie przemilczany temat KOP, policji, ... ) i ich rodzin. W tle ci źli berlingowcy i propagandowe wypowiedzi spikera.O wartości historycznej nie wspomnę- nie będę cytował opisu transportu spisywanego przez Żmijewskiego. Scena egezkucji też wygląda jak żywcem przepisana z podręcznika ( choć nie wyjaśniono dlaczego jednemu szynel na głowę, innemu tylko sznur, a kolejny ylko" z przyłożenia.Szkoda również, że nikt nie wspomniał o jedynej kobiecie- ppor Janinie Lewandowskiej. Tak na szybko i chaotycznie.PS Co nie zmienia faktu, że tragedia która musiała być sfilmowana i wymaga przypomnienia lub uświadomienia. Nie dziwię się jednak, że film miał średnie recenzje i nie spotkał się z zachwytem na Świecie.Inna sprawa, że Wajda chyba tylko takie pompowane filmy potrafi ostatnio obić". Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
obserwator niezależny Napisano 13 Wrzesień 2009 Share Napisano 13 Wrzesień 2009 Innego nie ma więc wybór jest dość prosty , też nie jestem zachwycony tym dziełem, trochę zbyt chaotycznie zrealizowany ale tak jak na wstępie... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czlowieksniegu Napisano 13 Wrzesień 2009 Share Napisano 13 Wrzesień 2009 OT- skoro wczoraj widziałem w TV Bogusia Co Ty wiesz o zabijaniu", który motał się o kręconym Westerplatte, to już się boję porównań z Różewiczem...Wiem- dyskusja o Chochlewie wiecznie żywa i aktualna. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Martian Napisano 13 Wrzesień 2009 Share Napisano 13 Wrzesień 2009 E... cokolwiek jakby umilkła...http://forum.tajemnicawesterplatte.pl/viewtopic.php?id=2&p=4 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czlowieksniegu Napisano 13 Wrzesień 2009 Share Napisano 13 Wrzesień 2009 I jeszcze mi napisz, że żałujesz i dyskusji, i traktowania Pana Reżysera... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Laugrab Napisano 24 Październik 2009 Share Napisano 24 Październik 2009 Uważam ze film p.t Katyń" bardzo dobrze ukazuje nam Polkom co dopuścił się Zwiazek Radziecki a w przybliżeni NKWD na polskich żołnierzach AK. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
feld Napisano 24 Październik 2009 Share Napisano 24 Październik 2009 To teraz tylko czekac na film ,o naszej-nie naszej ,kobiecej lub (sadzac po glosie)nie kobiecej-Ukochanej towarzysce Wandzie Wasilewskiej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
feld Napisano 24 Październik 2009 Share Napisano 24 Październik 2009 W roli glownej oczywiscie..Bogus Linda.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czlowieksniegu Napisano 24 Październik 2009 Share Napisano 24 Październik 2009 Nie- w roli głównej Zła Kobieta była... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.