Wyro Napisano 10 Wrzesień 2009 Autor Napisano 10 Wrzesień 2009 Wyskok na 40 minut (niecałe) na znane mi juz lokalne pole i taka zaskoczka. Tylko co to jest dokładnie? Prosze o ID.A więc guzik Muncheimera Ludwika z monogramem, czy raczej literami P.C. lub P.G. lub nie umiem tego odczytać. Pozłacany.I rozkosz: nabijka jakaś z granatem artyleryjskim lub grenadierskim. Może z ładownicy? Posrebrzana. Proszę o ID.
Wyro Napisano 10 Wrzesień 2009 Autor Napisano 10 Wrzesień 2009 Piękny, duży, ładny stan, czekałem na coś takiego....
8total4 Napisano 10 Wrzesień 2009 Napisano 10 Wrzesień 2009 Guzik prod. Ludwiki Minchheimer (z przełomu XIX i XXw), niestety nie mam pojecia czyj.drugi przedmiot niestety grenadierskim nie jest:http://www.odkrywca.pl/pokaz_watek.php?id=655691#882065pozdrawiam.
Wyro Napisano 10 Wrzesień 2009 Autor Napisano 10 Wrzesień 2009 O kurde, Total... ale lipa, byłem przekonany, ze grenadierski. Co im odbiło, żeby takie logo mieć na klamrze? No to ładnie, tam było wojsko carskie, powstanie listopadowe, Napoleon, a tu.... straz pożarna wz. 54.... Fakt, tez tam była:)To teraz może guzik będzie przynajmniej ciekawszy. Ma ktoś pomysł na ten guziorek?
Wyro Napisano 11 Wrzesień 2009 Autor Napisano 11 Wrzesień 2009 Proszę ponownie o ID guziorka. Dzięki.
abcd Napisano 11 Wrzesień 2009 Napisano 11 Wrzesień 2009 Na guziku C ma wygląd charakterystyczny dla S w cerkiewnej cyrylicy,wtedy byłoby to R.S. ,ale może tylko projektanta guzika poniosła fantazja.
abcd Napisano 11 Wrzesień 2009 Napisano 11 Wrzesień 2009 Bez względu czy to polskie P.C. lub rosyjskie R.C. są to pewno inicjały ˝nie herbowego˝ właściciela majątku którego służba czy oficjaliści przy uniformach nosiła te guziki.
Pablo.wpl Napisano 11 Wrzesień 2009 Napisano 11 Wrzesień 2009 Wyro szaleje.. kolego odezwij się, mieliśmy coś pomyśleć razem...
Wyro Napisano 13 Wrzesień 2009 Autor Napisano 13 Wrzesień 2009 abcd, po zajęciu przez carskie władze (po powstaniu styczniowym) pałacu z Okuniewie (taki kontekst) był sobie gen Sierow (imienia nigdzie w źródłach nie znalazłem), który tam rządził jakis czas. Moze to jest to S? Ale guzik Ludwika M. to chyba póxniejszy czas. Jak byś go datował? Jest jakaś strona z guzikami Minchajmerów?
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.