Skocz do zawartości

Ołowiane żołnierzyki itp.

Mj

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Przez 1,5 roku grzebania trafiło mi się kilka żołnierzyków i innych ołowianych figurek więc postanowiłem je zaprezentować. Pochwalcie się też swoimi.

• Odpowiedzi 120
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Napisano

A tu ładny byczek. Szkoda, że zgubił poroże. Nie widać tego na fotce, ale twórca figurki nie zapomniał nawet o jego narządach kopulacyjnych;)

Napisano

Ten kogucik to ostatnio znaleziona figurka. To na razie wszystko, ale będę dorzucał w przypadku wygrzebania nowych. I oczywiście liczę na Wasze fotki.

Napisano
Z dawnych rynsztoków, śmietników, oborników, które były opróżniane na pola pod miejscowościami. Kiedyś nie było kontenerów recyclingowych a i smieci były nieco bardziej ekologiczne - niepotrzebne szpeje lądowały np. na gnojowisku, w rynsztoku, a potem były wraz ze śmieciami organicznymi" były wywożone na pola.
Napisano
Masz rację. A za kilkaset lat będą się zachwycali aszymi" śmieciami tak jak my dziś tym co ludzie wyrzucali kiedyś. Jaki ten świat jest dziwny:)
Napisano
fajne to krzesiwo i najważniejsze, że całe. o ile dobrze pamiętam to niedawno ktoś wrzucał na id podobne. Peter a co do wieku to myślę, że były odlewane w XVIII/XIX w.
  • 1 month later...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie