8total4 Napisano 10 Wrzesień 2009 Share Napisano 10 Wrzesień 2009 czyli szarparnia musiała być ;)Huk i bjar stawiają po piwie hehe :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RayanPeter Napisano 10 Wrzesień 2009 Share Napisano 10 Wrzesień 2009 W KJ jest papiernia, wraz z papiernią tzw. szmaciarnia. Prawdopodobnie dlatego te pola obfitują w guziki. Szok że jeszcze trafiło się takie miejsce;) bo teren równany rok w rok bez przerwy.Gratulacje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bjar_1 Napisano 11 Wrzesień 2009 Share Napisano 11 Wrzesień 2009 Ten zakop to zapewne guziki zbierane po polach i pochodzą z papierni - stąd różnorodność. Jednak papiernia istniała tam +- do 1920 roku. Skąd więc guziki wz.52? Ano jest to czyjaś kolekcja, a okres jej zakopania to wg. mnie lata 60-70-te. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RayanPeter Napisano 11 Wrzesień 2009 Share Napisano 11 Wrzesień 2009 Papiernia działa do dziś, a szmaciarnia funkcjonowała do 1986 r. kiedy to uległa spaleniu. Pozdrawiam. Ps. guziki są moje zapomniałem gdzie je zakopałem , za zwrot stawiam piwko hehehhehhee Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1000WATT Napisano 11 Wrzesień 2009 Share Napisano 11 Wrzesień 2009 Piękne trafienie :),gratulacje!Saluto! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PATRON Napisano 11 Wrzesień 2009 Share Napisano 11 Wrzesień 2009 hihii...nieśmiertelna Parcela Łyczyn :-)patron Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.