Skocz do zawartości
  • 0

tabliczka znamionowa?

PAWEL*STRC

Pytanie

22 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Witam,
slowo Räucher w tlumaczeniu znaczy WEDZARKA :Räucherschmidt jest to nazwa firmy produkujacej wedzarki.Sprawa rozwiazana,jest to tabliczka znamionowa wedzarki wyprodukowanej dla potrzeb wojska.
Pozdrawiam
Napisano
no kurde ale Bundeswehra z tego co czytałem na googlach powstała w 1955 roku no nie? a nie przypominam sobie żeby ktoś z mojej wsi służył w Bundeswerze albo miał tam rodine
Napisano
Rauchenschmidt" to przypuszczalnie nazwa jakiegoś urządzenia. Na początku jest wskazówka-zu Vers." a więc do wersji" i dalej numer katalogowy (Nr.7320-12-139-2576).
Wszelkie gdybania o tabliczce z nazwiskiem żołnierza między bajki możecie włożyć.
Przypuszczam też, że tabliczka była na sznurku, bo pozostałe na niej obramowanie dziurki (drugiego brak) służy do zabezpieczenia np. sznurka przed przetarciem o ostre krawędzie blachy. Do śrub lub gwoździ nikt by sie nie bawił w takie oczka".

C.
Napisano
Przepuściłem przez Googla na wszystkie strony tekst i cyfry wyszły same bzdury jak palący schmidt". Może to tabliczka z nazwiskiem ale musi być bardzo rzadkie nazwisko.
Napisano
Vers- Versicherung- Ubezpieczenia
Vers- Version- Wersja
Z tym nazwiskiem to też mi nie pasje. Ale jakie urządzenie?
A to oczka to zerwane nity które trzymały się czegoś (skrzyni).

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie