albertus32 Napisano 7 Wrzesień 2009 Napisano 7 Wrzesień 2009 po mojemu wyglada na zakup na bazarze - fals...
Cowboys From Hell Napisano 7 Wrzesień 2009 Napisano 7 Wrzesień 2009 Mi też to wygląda na fals.Na pierwszej fotce moneta wygląda jakby się rozwarstwiała.PZDR
8total4 Napisano 7 Wrzesień 2009 Napisano 7 Wrzesień 2009 Panowie albertus32 i Cowboys From Hell - to ja poprosze o argumenty dlaczego niby fals..w.g. mnie bezsprzeczny oryginał, tyle że mocny destrukt..Czy to nie czasem jakas moneta Zygmunta II Augusta?pozdrawiam.
albertus32 Napisano 7 Wrzesień 2009 Napisano 7 Wrzesień 2009 kolega miał kiedys cos podobnego, rozwarstwiona moneta i stop ani srebro ani alu, jakis lekki . Po kilku dniach wyszło , ze kupiona na bazarze, wiec testowalismy ja wtedy ogniem z zapalniczki, po kilku sekundach sie po prostu roztopiła) jednakże wiadmo widziec a trzymac w reku róznica...róznica...
Cowboys From Hell Napisano 7 Wrzesień 2009 Napisano 7 Wrzesień 2009 Panie totalja wyraziłem po prostu swoją opinie.Już kilka razy się spotkałem z tym ,że falsy się rozwarstwiały.Poza tym wyszły na tej monetce jakieś czerwone plamki(na srebrze widziałem już zielone, a czerwonych jeszcze nie)Możliwe że została potraktowana jakimś kwasem i tak wygląda, ale ja się nie znam aż tak dobrze.Pozdrawiam
karpik Napisano 7 Wrzesień 2009 Napisano 7 Wrzesień 2009 Widziałeś plamki na srebrze" a tu miedziucha przeziera ze środka monety. Widać zieleń i czerwień;)Moneta z epoki i raczej nie jest falsem.
bjar_1 Napisano 7 Wrzesień 2009 Napisano 7 Wrzesień 2009 Tak jak piszą koledzy na falsa raczej nie wygląda...
Luftlander Napisano 7 Wrzesień 2009 Napisano 7 Wrzesień 2009 A nie bardziej pasuje do półgrosza Zygmunta I Starego?
8total4 Napisano 8 Wrzesień 2009 Napisano 8 Wrzesień 2009 Kol. Luftlander: też rozważałem tę opcję, ale czy to na pewno ta czcionka?? Na Zygmunta I, nie pasuje mi też położenie napisu Sigis" (Wnioskuję po skrawku SIG.."Oczywiście mogę się mylić..ps: Panowie albertus32 i Cowboys From Hell: ja rozumiem wyrażenie opinii, ale starajmy się robić to tak aby nikogo nie wprowadzać w błąd.pozdrawiam.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.