Irke Napisano 7 Wrzesień 2009 Autor Share Napisano 7 Wrzesień 2009 Nareszcie na DVD. Słynny film niemiecki z lat 50tych. Niektórzy mogli go baaaaaaardzo dawno temu oglądać czasmi na pokazach w Iluzjonie" Filmoteki Polskiej.Ośmiu niepełnoletnich jeszcze chłopców zostaje wcielonych do Wehrmachtu podczas ostatnicj dni wojny, w kwietniu 1945 r. Niedojrzali i nieświadomi okucieństwa wojny, otrzymują rozkaz, by bronić mostu przed zbliżającymi się oddziałami amerykańskimi. Przepełnieni patriotycznym entuzjazmem, wierzą, że muszą wykonać go za wszelką cenę. Ale jeden za drugim giną podczas obrony. Kiedy przybywają saperzy, mający wysadzić most w powietrze, bezcelowośc i bezsens poprzedniego rozkazu stają się jasne..."Mając na uwadze czas kiedy ten film powstawał i miejsce, trzeba przyznać iż do dzisiaj jego wydźwięk pozostawia na widzu wrażenie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Irke Napisano 7 Wrzesień 2009 Autor Share Napisano 7 Wrzesień 2009 Okładka filmu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
saperfts Napisano 8 Wrzesień 2009 Share Napisano 8 Wrzesień 2009 kupilem go pare dni temu.i zroobil na mnie duze wrazenie . ciekawie byly pokazane przezycia tych chłopaków. pokazane byly tez relacje doswiadczony żołnierz a doswiadczony żołnierz. tylko troche za krótki zdrów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kurt Napisano 11 Wrzesień 2009 Share Napisano 11 Wrzesień 2009 W roku 2008 nakręcono powtórkę tego klasyka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
whatfor Napisano 11 Wrzesień 2009 Share Napisano 11 Wrzesień 2009 Z tego plakatu AD'2008 wynika, że ten most, to całkiem spora konstrukcja. Cała idea pierwowzoru z '59 roku opierała się na pozornej obronie małego mostku, przeznaczonego do wysadzenia, gdy tylko Wehrmacht zdoła się wycofać z drugiego brzegu rzeki. Czy ktoś oglądał ten remake? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kurt Napisano 11 Wrzesień 2009 Share Napisano 11 Wrzesień 2009 parę fotek z filmu :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kurt Napisano 11 Wrzesień 2009 Share Napisano 11 Wrzesień 2009 oczywiście obrazu z 2008 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kurt Napisano 11 Wrzesień 2009 Share Napisano 11 Wrzesień 2009 jeden z mostów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kurt Napisano 11 Wrzesień 2009 Share Napisano 11 Wrzesień 2009 film jest w oryginale po niemiecku ale niestety ze szwedzkimi napisami Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kurt Napisano 11 Wrzesień 2009 Share Napisano 11 Wrzesień 2009 obrona mostu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kurt Napisano 11 Wrzesień 2009 Share Napisano 11 Wrzesień 2009 po nalocie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kurt Napisano 11 Wrzesień 2009 Share Napisano 11 Wrzesień 2009 Americana Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kurt Napisano 11 Wrzesień 2009 Share Napisano 11 Wrzesień 2009 obrona małego mostu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kurt Napisano 11 Wrzesień 2009 Share Napisano 11 Wrzesień 2009 ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kurt Napisano 11 Wrzesień 2009 Share Napisano 11 Wrzesień 2009 mg42 znowu nadaje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kurt Napisano 11 Wrzesień 2009 Share Napisano 11 Wrzesień 2009 cały film trwa 96 min Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kurt Napisano 11 Wrzesień 2009 Share Napisano 11 Wrzesień 2009 no tak, miało być na początku :Dpozdrawiam Kurt Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Irke Napisano 11 Wrzesień 2009 Autor Share Napisano 11 Wrzesień 2009 A to ciekawe z tą powtórką??? Niby niedawno nakręcony a nie odbił się" echem w światku filmów wojennych. Kurt, ciekaw jestem czy widziałes także oryginał i czy możesz je porównać??? Bo jak dla mnie oryginał, mimo upływu lat jest świetny!!! Ma w sobie coś czego wiele współczesnych filmów nie ma.Raz jeszcze polecam i czekam na wasze opinie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kurt Napisano 13 Wrzesień 2009 Share Napisano 13 Wrzesień 2009 Odnośnie oryginalnej wersji filmu Most nie miałem jeszcze okazji ale na dniach mam zamiar nadrobić tą opuszczoną pozycję. pozdrawiam Kurt Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
siwy244 Napisano 27 Styczeń 2010 Share Napisano 27 Styczeń 2010 Jutro w czwartek TVP1 23:50 Kino nocnych marków" MOST z 59 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Irke Napisano 27 Styczeń 2010 Autor Share Napisano 27 Styczeń 2010 Koniecznie do obejrzenia. Ciekaw jestem Waszych opinii??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zegna85 Napisano 28 Styczeń 2010 Share Napisano 28 Styczeń 2010 Cały film jest do obejrzenia na YouTube w częściach, poniżej link do pierwszej części.http://www.youtube.com/watch?v=Ktew-ySf45o&feature=related Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hebda Napisano 28 Styczeń 2010 Share Napisano 28 Styczeń 2010 zaraz zacznie się most:)pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vis1939 Napisano 29 Styczeń 2010 Share Napisano 29 Styczeń 2010 Obejrzałem,stary ale jary:)Pozdro. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hebda Napisano 29 Styczeń 2010 Share Napisano 29 Styczeń 2010 jak na lata powstania bardzo dobry film.było parę niedociągnięć które wychwyciłem ale ogólnie podobał mi się:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.