palenqe Napisano 28 Sierpień 2009 Autor Napisano 28 Sierpień 2009 Szanowni Forumowicze. Jako zupełnie niedoświadczony proszę o pomoc w dobraniu odpowiednich ustawień w Rutus Proxima. Będę próbował odnaleźć zakopane przez mojego szacownego przodka złoto, które to ukrył przed wkraczającymi wyzwolicielami z Armii Czerwonej. Niestety zmarł zanim zdążył wydobyć depozyt, który gdzieś tam zalega już 55 lat.Są to najprawdopodobniej złote ruble i marki w ilości 200-500 gram być może w szklanym słoiku możliwe, że z metalową nakrętką.
Brzęczyszczykiewicz Napisano 28 Sierpień 2009 Napisano 28 Sierpień 2009 Czułość na maksa, dyskryminacja na zero i kopać wszystkie sygnały.Z góry współczuję roboty, która zostanie wykonana :) Ale jeśli jest tego sporo, to ma szanse się opłacić. Byle nie trzeba było rozbierać zabudowań... ;)
VanWorden Napisano 28 Sierpień 2009 Napisano 28 Sierpień 2009 Zgadza się - skoro masz do czynienia ze słoikiem to nie jest powiedziane, że pękł czy się przemieścił a Twój przodek na bank zakopał go pionowo, metalową zakrętką do góry:)PozdrawiamVW
Brzęczyszczykiewicz Napisano 28 Sierpień 2009 Napisano 28 Sierpień 2009 No i przede wszystkim że:1. kiedykolwiek został zakopany2. jest tam gdzie się spodziewasz3. nie został już wcześniej wykopany przez kogoś kto wiedział lepiejWtedy współczuję do kwadratu :)))
dzieci3 Napisano 28 Sierpień 2009 Napisano 28 Sierpień 2009 W tantych latach jusz były zakrontki metalowe.U Nas na wschodzie słoiki kryte były szkłem od wierzchu.Pzdr.
motylanoga Napisano 28 Sierpień 2009 Napisano 28 Sierpień 2009 Dokładnie tak jak napisali moi przedmówcy. Nie można przesadzić z dyskryminacją - zdarza się, że proxima sygnalizuje złoto wartością fazy zbliżoną do 0. Kopać każdy powtarzalny sygnał. By the way - było już wielu poszukujących wyimaginowanego złota przodków, ewentualnie zakopanych niemieckich motorów tudzież czołgów - radzę się nie napalać i podejść do kwestii z zimną głową. Pozdrawiam i trzymam kciuki! Jak coś znajdziesz, koniecznie zamieść fotki:)
albertus32 Napisano 29 Sierpień 2009 Napisano 29 Sierpień 2009 lepiej kolego zadnych fotek-wiadomo to co w ziemi nalezy nie do nas, a chetni napewno zapukaja do drzwi,
palenqe Napisano 29 Sierpień 2009 Autor Napisano 29 Sierpień 2009 Szanowni Forumowicze.Bardzo dziękuję za odpowiedzi. Jeśli dobrze wnioskuję to używać raczej statyki bez dyskryminacji i czułość na max. jeśli źle wnioskuję proszę mnie poprawić.Jednakże pojawia się mały problem przy tych ustawieniach z pewnością znajdę granaty, które na tym podwórku znajdują się na 100% bo co do nich jestem pewien, że odkąd zostały (jako niepożądany złom zalegający podwórko )zakopane to nikt ich nie wykopywał a nie chciałbym w takie coś trafić szpadlem. Z drugiej strony po tylu latach w raczej wilgotnej glebie to te granaty są raczej niegroźne no ale.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.