Skocz do zawartości
  • 0

nabój znaleziony w bucie wartowniczym

szczudla

Pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
aż tak dokładnej wagi to nie mam, może wybierając się do sklepu sprawdzę na ich wagach, lecz jest lżejszy od 1 dkg. Potrząsając, masz rację, słychać jakich proszek, ale na pewno drobniejszy niż kryształki soli.
Napisano
Akselbant (niem. Achsel – amię", Band – aśma")Metalowe zakończenie sznurów jest pozostałością dawniej przymocowywanego do nich kawałka ołowiu, który spełniał rolę ołówka. Może i tak?! :)a jakie lata?
Napisano
Ma wszystkie elementy nie wiem, co jest w środku, ale na pewno nie czekoladka. Luftlander jeżeli tylko coś co trzyma kształt naboju to co może to być, bo abój" z butelek PRL-owskich to to nie jest! ;p
Napisano
To tylko moje skojarzenie,materiał znajdujący się w środku ma za zadanie obciążyć ozdobę.Mógłby być również cały metalowy,ale wtedy byłby może zbyt cięzki.
pzdr.
Napisano
a takie pytanko jedno: czy to coś składa się z łuski i pocisku czy może to jest pojedynczy element?? bo z tych fotek to niewiele da się dokładniejszego wyciągnąć. Zdrów

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie