Lobo26 Napisano 4 Grudzień 2004 Napisano 4 Grudzień 2004 znalezisko na plaży zdetonowali saperzy z Trzebiatowa.ładnie to na fotkach wygląda...takie małe BUM !
VIADER Napisano 4 Grudzień 2004 Napisano 4 Grudzień 2004 Byłem tam i kopałem...troche rzeczy mozna wykopac ale nie przy lotnisku..troche przy torach na drodzie do kołobrzgu
obert8 Napisano 7 Grudzień 2004 Napisano 7 Grudzień 2004 kupa butelek po lekach 2 tony odlamkow buty i ani jednej luseczki teren potwornie zryty
VIADER Napisano 7 Grudzień 2004 Napisano 7 Grudzień 2004 Ta obert ale w lasach troche znalezlismy!!;P
Lobo26 Napisano 25 Styczeń 2005 Napisano 25 Styczeń 2005 Witamwątek o Bagiczu czas chyba odgrzać.ten schron" stoi sobie na lotnisku .... kto mi powie do czego on był przeznaczony ? .... co tam stało w środku ??
Lobo26 Napisano 26 Styczeń 2005 Napisano 26 Styczeń 2005 na lotnisku pomiędzy pasem do kołowania a pasem startowym.zastanawiam się czy to nie ukrycie dla cysterny ?choć w bazie Sypniewo w obiektach o podobnej konstrukcji (tylko wyzszych i szerszych) stały samochody MAZ z rakietami balistycznymi.... od razu mówię ze nie wierzę aby w Bagiczu taki sprzęt mieli.
woytas Napisano 27 Styczeń 2005 Napisano 27 Styczeń 2005 tez mysle ze cysterna z paliwem bo wyrzutnie rakiet balistycznych na lotnisku??
Lobo26 Napisano 7 Grudzień 2005 Napisano 7 Grudzień 2005 WitamBylem nie tak dawno na lotnisku i zrobilem sporo fotek. Odrazu przyjrzałem się temu obiektowi ze zdjęcia wyżej - okrągły hangar". powiem tak obszar wokolo niego był ogrodzony siatką z drutem kolczastym oraz dodatkowo doświetlony, obok niego znajduje się najazd oraz cos w rodzaju rampy dla ciężarówek. Czy to jest normalne aby takie środki robić aby zabezpieczyć cysternę?PozdrawiamLobo-26
KacperW. Napisano 7 Grudzień 2005 Napisano 7 Grudzień 2005 Lobo, a mógłbys podesłać fotki na maila?byłbym wdzięczny- kacper40@op.pl pozdrawiamKacper
Lobo26 Napisano 12 Grudzień 2005 Napisano 12 Grudzień 2005 Witam,ostatnio znalazłem na allegro ciekawą blaszkę. Pochodzi z 3 Staffel KG 1 czyli pułku który był w Bagiczu !Zdjęcie umieszczam dzięki Panu Jarkowi który jest jej włascicielem. Oprócz tego prosil bym innych forumowiczow - jesli macie jakies blaszki związane z podkołobrzeskim lotniskiem to dajcie znac lub chociaż wypiszcie dane z nich.Teraz pytanie do znawców tematu lotnisk - czy naprawde nie wiecie co moglo stać w tym schronie-tunelu ??PozdrawiamTomek
obert8 Napisano 12 Grudzień 2005 Napisano 12 Grudzień 2005 mam blaszke z takim napisem Fl.H.Kdtr.L.Kolberg Nr A 791 Moj syn ma podobna jutro postaram sie wyslac opis pzdr
obert8 Napisano 13 Grudzień 2005 Napisano 13 Grudzień 2005 na blaszce syna jest tylko inny numer z tym ze blaszka nalezaca do mnie jest cynkowa a syna aluminiowa pzdr
Lobo26 Napisano 16 Grudzień 2005 Napisano 16 Grudzień 2005 Witamczy ktoś moze odpowiedzieć na pytanie od czego są te pozostalości? znajdują się nieopodal początku pasa startowego i są jak to widac na fotce zalane betonem. podstawa pod jakieś urządzenie ? (pod budynek wykluczam)PoizdrawiamLobo26
Lokomotywa Napisano 16 Grudzień 2005 Napisano 16 Grudzień 2005 prawdopodobnie pod agregaty systemów naprowadzania na pas startowy-po ruskich
Lobo26 Napisano 16 Grudzień 2005 Napisano 16 Grudzień 2005 Dzięki za szybka odp. - a cos dokładniej? moze typ?
Lokomotywa Napisano 16 Grudzień 2005 Napisano 16 Grudzień 2005 nie wiem - oni mieli takie znaki swietlne juz kilka kilometrów przed lotniskiem
Lobo26 Napisano 16 Grudzień 2005 Napisano 16 Grudzień 2005 Z tego co sie dowiedzialem z roznych źródel... Ruskie na wyposazeniu w Bagiczu posiadali:radar P-37 radar P-18 dwa wysokościomierze (PRW-16 i PRW-11)tylko teraz nie wiem czy to coś" jest od czegos z w/w ?I kolego Woytas co to takiego RSBN - Radiotechniczny System Bliskiej Nawigacji ???PozdrawiamLobo26
beaviso Napisano 16 Grudzień 2005 Napisano 16 Grudzień 2005 Na temat radionawigacyjnego zabezpieczenia lotów zobacz tutaj: http://www.nva-flieger.de/index.php?page=fsm.html
Lobo26 Napisano 16 Grudzień 2005 Napisano 16 Grudzień 2005 Dzięki Beaviso - jak zwykle czujny i gotowy do pomocy !A Ty jak sądzisz od czego moze być ta podstawa ? - stoi sobie na wylanym betonie, dość sporym, niedaleko początku pasa startowego dłuższego (tego co rosjanie go zbudowali)Pierw myslalem nad wysokościomierzem ale przy poczatku? juz bardziej pasuje na końcu gdzie lądują...
beaviso Napisano 17 Grudzień 2005 Napisano 17 Grudzień 2005 Pojęcia nie mam od czego to może być... Może Alkali - on w radzieckich zimnowojennych" systemach porusza się równie dobrze jak w hitlerowskich" ;)pozdrowienia,M.
woytas Napisano 17 Grudzień 2005 Napisano 17 Grudzień 2005 rsbn to taki ruski ILSdokladnie tak sie to rozwija lobo powinien byc na poczatku pasa startowego w polsce uzywa sie chyba jeszcze na suczkach rsbn-6
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.