Skocz do zawartości
  • 0

OPEL - skrzynia

front06

Pytanie

11 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Po pierwsze-jak masz coś takiego to przepisujesz wszystkie sygnatury i napisy ze skrzyni-każda ze skrzyń ma swoje oznaczenie i łatwiej dojść od czego jest.

Inna sprawa że to nie skrzynia a jej początek-obudowa wybieraka czy jakoś podobnie-sama skrzynia powinna być dużo większa.
Napisano
Swiety82 - nie zgodzę się z Tobą, skrzynia wygląda na kompletną, takich samych rozmiarów są skrzynie biegów np. w Żukach.
Napisano
Nie wiem, ciężko mi w to uwierzyć... Skrzynie często się składają z 2-ch części-ta przy końcu ma widoczne mocowania-jakby właśnie była dokręcana do reszty obudowy.

A ponadto powinna mieć jakieś mocowanie od góry-do tzw tunelu-jeśli napędzała klasycznie.

Post został zmieniony ostatnio przez moderatora Swiety82 09:35 21-08-2009
Napisano
Sama skrzynia jest mała, wrażenie wielkości może robić obudowa sprzęgła której tu nie ma. Nie musi mieć też dodatkowego mocowania do ramy lub karoserii, mocowanie takie np. w żukach znajduje się właśnie pod sprzęgłem. Z drugiej strony skrzyni może być mocowanie obudowy hamulca ręcznego. Ale jak jest na prawdę dowiemy się gdy ktoś podpowie z jakiego modelu ta część pochodzi.
Napisano

Przykładowa skrzynia biegów. W tej konstrukcji osłona sprzęgła (czerwona strzałka) stanowi jedność z obudową. W znakomitej większości jednak jest to element do zdemontowania. Sama skrzynia nie jest duża. Zwłaszcza, że starsze to tylko 3 biegi+wsteczny.
C.

Napisano
Sprawdziłem dokładnie skrzynię.Ma trzy biegi plus wsteczny.Wszystkie elegancko pracują.Oprócz tych co na fotce innych sygnatur nie znalazłem.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie