Skocz do zawartości
  • 0

orzełek,odznaka..

Hebda

Pytanie

Napisano

witam szanownych kolegów.proszę o identyfikacje paru fantów trafionych w lasku między 3ma nitkami kolejowymi pkp,które tworzą jakby trójkąt równoboczny o bokach coś koło 150metrów,bez kitu,ogółem wyszedł browning1900,i fanty z fotek.na pierwszej proszę o id odznaki i tego,drugiego(łuska ppsz do porównania) te drugie ma orzełka(chyba) który na piersi ma jakiąs tarczę herbową ale cholera wie..
pozdr

25 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
zgadza się,kolego Catadero,nie wiesz może jaki lata? czytałem monitory,wprowadzono ją uchwałą z połowy 50roku,ale nie wiem do kiedy ją nadawano..
Napisano

witam szanownych kolegów.proszę o identyfikacje paru fantów trafionych w lasku między 3ma nitkami kolejowymi pkp,które tworzą jakby trójkąt równoboczny o bokach coś koło 150metrów,bez kitu,ogółem wyszedł browning1900,i fanty z fotek.na pierwszej proszę o id odznaki i tego,drugiego(łuska ppsz do porównania) te drugie ma orzełka(chyba) który na piersi ma jakiąs tarczę herbową ale cholera wie..
pozdr

Napisano
co do odznaki,można prosić o więcej informacji i ewentualnie linki,na pewno radziecka?bo flagówka jest polska,tj emalia.
pozdr
aha,przejrzałem neta,moneta to boratynka:)
Napisano
Witam. To z orzełkiem z fot. 2 wygląda na pogiętą boratynkę (na tarczy herb Wazów Snopek). Ustrojstwo" z ostatnich fotek wygląda mi na obudowę gniazda od siły" czyli prądu trójfazowego. Do zasilania np. młockarni, cyrkulatek" itp.
Napisano
wygląda podobnie,postaram się jeszcze oczyścić,ewentualnie trzepne elektrolize z ładowarki od tel kom. znaczek ma słupek z mosiężną nakrętnką,coś tam jest napisane,jak odczytam to się odezwę:)
pozdro i dzięki
Napisano
lekko oczyściłem,ale nie do końca,tą flagę trzyma w łapie jakiś biegnący(ukazany w ruchu)typek,biegnie se on w prawo:)
jakieś pomysły?
pozdr
Napisano
ja pierdziule,prawie dwie godziny szukania na google,ale znalazłem!aaaa

http://www.allegro.pl/item709786370_stara_odznaka_s_p_o_super_hit.html

tylko nie wiem jakie lata..
pozdr
Napisano
na nakrętce z drugiej strony odczytałem napis: W-WA WZPS

warszawa to jasne, WZPS kojarzy mi się z Wojewódzkim Związkiem Piłki Siatkowej:)
Napisano
http://www.odkrywca.pl/pokaz_watek.php?id=543131#543146

zresztą było podobne,ale raz.. tutaj odznaka dla dzieciaków coś koło 14lat,,ądź ..." taki 3ci stopień
pozdr

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie