Skocz do zawartości
  • 0

odznaka kozacka-kopia czy orginal

s13

Pytanie

18 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
W innym wątku ktoś podał link i tam było napisane, że jest to ekstremalnie rzadka odznaka. Wobec tego pojawia się problem z określeniem autentyczności. Jest kilka opcji:
- twoja to fals,
- twoja to oryginał,
- falsy w linkach podanych wcześniej,
- twoja i te z linków oryginały,
- wszystkie to falsy, a odznaczenie ktoś sobie wymyślił żeby zrobić kasę;)

Moim zdaniem allegro, czy ebay jak zwykle zweryfikuje. Pamiętaj, że dobry opis to podstawa. Dobrze sprawdza się formuła: nie zbieram odznaczeń i nie wiem czy to oryginał, nie daję gwarancji itp, itd;)

Pzdr
Napisano
spoko,tylko ze ja nie chce sie jej pozbyc tylko ustalic czy to kopia czy fals,mam swoja teorie ale chce zasiegnac jezyka kogos w emacie",bo zdania sa podzielone......
Napisano
seeker-napisał W innym wątku ktoś podał link i tam było napisane, że jest to ekstremalnie rzadka odznaka." -mam prawie taką samą tylko ja dostałem za darmo :):) jak bym poszukał- mam gdzieś jakieś niemieckie książki aukcyjne chyba była tam z 70 ojro :):) -chyba nie myślicie że za tyle sprzedają oryginały :):)-pozdro
Napisano
dlatego taka roznica w cenie..he he wyglad bardzo orginalny...
widzialem tez i inne opcje tego odznaczenia
Napisano
tu masz do sciagniecia wszystkie niemieckie , radzieckie i polskie odznaczenia dopasuj sobie do ktoregos a i trzeba sie zarejestrowac fajna strona polecam (zaklkadka download)

http://www.drugawojnaswiatowa.ubf.pl/news.php

pzdr
Napisano
odznaka pochodzi z rumuni,tam przelezala od czasu wojny w jednych rekach-czy to mozliwe ze juz w tedy ktos zrobil sobie kopie?
istnieje taka mozliwosc-tylko po co?
chociaz trudno to nazwac kopia ,bo tak naprawde nie ma do czego porownac
takie odznaki byly zadkoscia,wiec temat jest waski
REGIMENTSKREUZ DES.1 DON KOSAKEN REITERREGIMENTS -to chyba inna bajka
moze pochodzila z jakiegos samozwanczego oddzialu,moze koles zgubil a potem zrobil sobie to cos,bo z tego co wiem oni nie oddawali tych odznak darmo....

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie